Minna Sten on päättänyt lopettaa koripallouransa

28.6.2021 11:06 Kaksinkertainen naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja, kolminkertainen Suomen mestari ja 76 naisten maaottelua pelannut Minna Sten, 33, on päättänyt lopettaa uransa.

Torjuntakone Minna Stenin koripalloura on tullut päätepisteeseensä. Kuva: Ville Vuorinen.

– Olen miettinyt asiaa jo muutaman kauden puolitosissaan. Viime vuonna totesin, ettei koronavuoteen voi lopettaa, kun kausi jäi kesken. Päätin, että pelaan vielä ainakin vuoden, Sten aloittaa taustoittamisen.

– Vielä huhtikuun puolessa välissä, kun kausi loppui, niin ajattelin, että pelaan vielä. Mitä pidempi aika meni, niin sitä vahvemmin alkoi olemaan se fiilis, että nyt on oikea hetki lopettaa.

Viisitoista vuotta Korisliigaa tahkonnut Sten lopetti kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen (2019, 2021) ja kahteen Cup-voittoon (2020, 2021). Kolmas Suomen mestaruus on vuodelta 2010 Catz Lappeenrannan riveistä.

Susiladiesissa hän pelasi yhteensä 76 ottelua, mutta parhaat muistot osuvat vuoden 2011 Kiinassa pelattuihin universiadeihin.

– Kiinaa vastaan Kiinassa, 20 000 katsojaa ja peli näkyi suorana lähetyksenä noin 150 miljoonaan kotiin. Voitettiin aivan viimeisillä sekunneilla, Sten muistelee.

– Se oli myös ensimmäinen joukkue, jossa olin kapteenina. Kapteenin homma on ollut itselle ylpeyden aihe. Se kertoo, että tekee jotain asioita oikein.

Ulkomailla Sten pelasi Saksan Bundesliigassa ja Ranskan kakkostasolla sekä kaksi kautta NCAA:ta Long Island-Brooklynissä. 

– Ranskassa taas playoffit oli ihan mielettömät. Halliin mahtui 2 000 ihmistä ja se oli täynnä jo kaksi tuntia aiemmin hurlummeiningillä. Meillä oli tosi nuori joukkue, paras pelaajaa loukkaantui kesken pudotuspelien ja päästiin silti finaaleihin. Ranskassa pelaaminen oli helpointa, mitä ikinä se on ollut. Pääsi tekemään juuri niitä asioita, missä on hyvä.

Sten on pelannut suomalaisessa naiskoripallossa poikkeuksellisen pitkän uran ja yhdistänyt siviilitöitä ja opiskeluja koripallouransa kanssa. Ammattilaisurakin avautui ulkomailla kypsässä 29 vuoden iässä.

– Tuntuu, että koripalloilijoiden pitää hirveän aikaisin olla jo valmis pelaaja, mutta se ei mene niin. Jos ei ole kaikissa junnumaajoukkueissa tai jos ei tiedä jo 15-vuotiaana, että haluaa olla ammattilaispelaaja, niin se ei ole mikään este pitkälle koripallouralle.

Henkilöt

 
22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

2.2.2023 09:59 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta palaa Saksan Bundesliigassa pelaavaan Kelterniin

Peli-Karhuissa aiemmin tällä kaudella pelannut Susiladies-konkari Linda-Lotta Lehtoranta, 31, siirtyy Saksan Bundesliigan toisella sijalla olevaan Rutnorik Stars Kelterniin. Lehtoranta pelasi Kelternissä myös kaudella 2015-16.

25.8.2022 14:47 Susiladies

Susiladiesin Silja Viita siirtyy Forssan Alkuun

Susiladiesissa kymmenen ottelua pelannut, viime kaudella Ruotsin pääsarjaa pelannut, Silja Viita, 20, on tehnyt ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen Forssan Alun kanssa. Viita pelasi edellisen kerran naisten Korisliigaa kaudella 2020-21 HBA:ssa.

22.8.2022 09:13 Susiladies

Susiladiesin Ebba Pekonen on tehnyt sopimuksen Torpan Poikien kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Torpan Pojat on kiinnittänyt Susiladies-takapelaaja Ebba Pekosen, 21, ensi kaudeksi. Pekonen pelasi kaudella Ruotsin pääsarjassa, josta hän siirtyi joulukuussa Espanjan kakkostasolle.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

Näytä lisää vastaavia