Marshall naulasi Seagullsin sarjakakkoseksi, Salossa mökki täynnä ja sarjan häntäpäässä liikehdintää

24.1.2018 Korisliigan neljän ottelun keskiviikko sisälsi monen tasoista korisviihdettä ympäri Suomen. Helsingissä Seagulls lapioi 92-75 (40-41) –numerot taululle Tampereen Pyrintöä vastaan ja vankisti asemiaan sarjakakkosena. Vilpas löi Espoo Unitedin 97-57 (50-22) likimain täyden Salohallin edessä, Korihait vei jumbokamppailun Kobria vastaan Lapualla 85-83 (37-39) ja BC Nokia niputti Kouvot kotonaan numeroin 86-83 (42-35).

Tuukka Kotti oli lokkilauman puolustuksen selkäranka kun Seagulls kaatoi sarjakolmosen Pyrinnön.

Juan Pattillo oli ottelun ykköstähti kun Korihait päihitti Kobrat ja nousi pois sarjataulukon jumbosijalta.

Eldar Skamo ja BC Nokia johtivat Kouvoja läpi ottelun, kestäen vierailijoiden päätösjakson kirin matkalla makeaan kotivoittoon. Kuvat: Francois Perthuis & Ville Vuorinen

Helsinki Seagulls repäisi voiton mittaisen hengitysraon sarjataulukon kärkipäässä, kun se kampesi sarjakolmosen Pyrinnön Kisahallissa numeroin 92-75 (40-41). Voiton karkumatkalla Kouvoista, Pyrinnöstä ja Katajasta olevalla Seagullsilla on pelattuna sama määrä otteluita kuin Kouvoilla, yksi ottelu vähemmän kuin Pyrinnöllä ja yksi ottelu enemmän kuin Katajalla.

Kahden pisteen karkumatkalta keskiviikon kamppailun päätösjaksolle lähtenyt Seagulls osoitti taktista kypsyyttä ja toteutti joukkuekonseptiaan pykälän verran vierailijoita tehokkaammin viimeisellä kympillä.

Tuukka Kotin ja Jermaine Marshallin johdolla Seagulls nousi kahdeksan pisteen johtoasemaan jakson avauspuolikkaan aikana ja Michael Caffeyn onnistumiset siivittivät isännät jo ratkaisevaan 12 pisteen johtoon kun pelikellossa oli jäljellä vain puolitoista minuuttia.

- Pyrintö on meille isona joukkueena sarjan pahimpia vastuksia. Saimme lopussa hyvällä liikkeellä peliä haltuumme. Meiltä löytyi myös malttia ja hyvää puolustusta etenkin Antti Niskasen toimesta, hehkutti Seagulls-luotsi Mikko Larkas.

Heittokättään keskiviikkona ulkoiluttanut Marshalle nakutteli 28 pistettä, kurittaen korisukkaa kuudesti kolmen pisteen kaaren takaa. Kotti (19/8/4 syöttöä) lähenteli tupla-tuplaa ja Caffey heitti isännille 13 pistettä.

Pyrinnön iso mies Brian Asbury toimitti 22 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan, Antero Lehdon säestäessä 16 pisteellä ja 4 koriin johtaneella syötöllä.

Ottelutilastot: Seagulls - Pyrintö

Vilpas viihdytti Salossa

Korisliigan ylivoimainen sarjakärki Salon Vilpas tarjoili keskiviikkona liitoksistaan pullistelevalle, 2168-päiselle Salohallille yhden kauden vakuuttavimmista voitoista kun se isännöi sarjataulukon yhdeksännellä sijalla majailevaa Espoo Unitedia. Jo avausjaksolla tapahtumien kulun hallintaansa ottanut Vilpas repi tulostaululle 23 pisteen kaulan avauskympin jälkeen, viihdyttäen kotiyleisöään 97-57 (50-22) –ilotulituksella.

Vilppaan hyökkäyspelaaminen sujui ilman Juho Nenosta ja hiljattain joukkueen jättänyttä Johnathan Jordaniakin varsin mallikelpoisesti, isäntien nakuttaessa kakkoset tupaan 56% tarkkuudella ja kolmosetkin vakuuttavalla 52% tarkkuudella (11/21).

Takamies Tobin Carberry heitti 24 ja salolaisten monitoimityökalu Javontae Hawkins 20 pistettä. Teemu Rannikko taikoi tilastolakanalle 9 pistettä ja 9 koriin johtanutta syöttöä, väkivahvan sentteri Aaron Jonesin tilastoidessa aikuisen miehen tupla-tuplan 15 pisteellä ja 10 levypallolla, pyyhkien ohimennen myös 2 torjuntaa ja repien 2 riistoa.

Kokenut takamies Jeb Ivey heitti 16 pistettä ja jakoi 5 koriin johtanutta syöttöä, Jervon Pressleyn tilastoidessa 12 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplan vierailijoille.

Ottelutilastot: Vilpas - EU

Korihait jätti jumbosijan taakseen

Uudenkaupungin Korihait ja Lapuan Kobrat vastasivat kenties koko kierroksen etukäteen mielenkiintoisimmasta ottelusta, kun sarjataulukon häntäpään sijoja hallitsevat joukkueet kohtasivat Lapuan urheilutalolla. Nousujohteisia otteita uuden päävalmentajansa Damion Dantzlerin kanssa esittänyt hailauma venyi lopulta tärkeään 85-83 (37-39) –vierasvoittoon, jättäen sarjataulukon jumbosijan Kobrien haltuun.

Korihait näytti jo karkaavan kohti varmaa voittoa, kun Korihait jälleen 8 pisteen karkumatkalle lähettänyt Teemu Sulosen kolmonen näytti hiljentäneen isäntien kirin päätösjakson puolivälin tienoilla. Kobrat jatkoi kuitenkin raivoisaa taistelua ja takamies Stephen Croonella oli mahdollisuus tasoittaa ottelu vapaaheittoviivalta päätösminuutin alkusekunneilla.

Croone osui kuitenkin vain toisen vapaaheitoistaan ja Korihait säilyttivät johtoasemansa. Kumpikaan joukkue ei tämän jälkeen saanut sihtiä kohdalleen kentältä, ja kun Korihaiden puolustus piti Kobrat myös poissa vapaaheittoviivalta, kirjattiin ottelun loppulukemat lopulta Justus Kilpisen onnistuneen vapaaheiton myötä numeroihin 85-83 haiparven hyväksi.

- Kova ottelu, kuten etukäteen ajattelinkin. Olen todella ylpeä pelaajistani, jotka hoitivat homman lopussa kotiin, iloitsi Korihaiden päävalmentaja Damion Dantzler.

Korihaiden energinen sisäpelaaja Juan Pattillo oli ottelun hahmo, miehen rouhiessa parketilla vajaat 37 minuuttia ja kirjauttaen tililleen 31 pistettä, 11 levypalloa, 3 syöttöä ja yhden riiston. Sean O’Brien tilastoi niin ikään tupla-tuplan 16 pisteellä, 10 levypallolla ja 4 koriin johtaneella syötöllä ja Sulonen säkitti 14 pistettä.

Kobrien riveistä kovinta jälkeä tekivät 26 pistettä nakuttanut sisäpelaaja Christopher Ortiz ja 18 pistetta säkittänyt sekä 4 koriin johtanutta syöttöä jakanut Jussi Turja.

Ottelutilastot: Kobrat - Korihait

BC Nokia johti alusta loppuun

BC Nokia otti toisen perättäisen voittonsa, kun se sai vieraakseen sarjavitosen Kouvolan Kouvot keskiviikon liigakierroksella. Näätäpaidat tulivat otteluun terävällä jalalla, kotijoukkueen ottaessa jo avauskympillä haltuunsa johtoaseman jota se piti hallussaan aina päätössummeriin asti 86-83 (42-35) –kotivoitossa.

Päätöskympillä Kouvot tuli vielä 12 pisteen takamatkalta vain pisteen päähän isännistä kahteen otteeseen, jälkimmäisen tapahtuessa vain 22 sekuntia ennen päätössummeria takamies Tuomas Hirvosen korilla. BC Nokian puolustus onnistui pitämään Kouvojen hyökkäyksen aisoissa ottelun ratkaisuhetkien aikana ja sentteri Dragan Labovicin sekä takamies Devoe Josephin vapaaheitot venyttivät kotivoiton lopulta kolmeen pisteeseen.

Takamies Joseph oli isäntien pisteykkönen 21 pisteellä, miehen kirjauttaessa tililleen myös 4 levypalloa ja yhtä monta koriin johtanutta syöttöä. Sentteri Labovic (16/9) jäi levypallon päähän tupla-tuplasta ja miehen etukentän partneri Daniel Dolenc oli niin ikään vahvalla pelipäällä, toimittaen 15 pistettä, 5 levypalloa ja yhden torjunnan.

Ilman sentteri Thomas Gipsonia pelanneen Kouvojen Ville Kaunisto postitti 20 pisteen ja 15 levypallon tupla-tuplan, Jamie Skeenin (23/9) toimiessa vierailijoiden pistekärkenä. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös Wayne Bernard (19).

Ottelutilastot: BC Nokia - Kouvot
 
18.11.2022 21:22 Korisliiga

Lassi Nikkarisella tehokas ilta Seagullsin voitossa – Kobrat jatkaa yhä sarjakärkenä

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua, joista voittajiksi selvisivät Helsinki Seagulls ja Kobrat.

16.11.2022 20:51 Korisliiga

Korisliiga palasi tauolta: Katajan Turnerille tuplatupla heti liigadebyytissä

Miesten Korisliigassa juhlivat tänään Kataja Basket ja sarjakärkeä hätyyttelevä Kauhajoki.

6.11.2022 19:43 Korisliiga

Severi Kaukiaisen johtamat hyökkäykset veivät Kauhajoen yli 30 pisteen voittoon

Kauhajoki kaatoi kotonaan Korihait luvuin 80–48. Severi Kaukiainen merkkautti tuplatuplan.

5.11.2022 20:25 Korisliiga

Kobrat vahvisti sarjajohtoaan – Kataja kunnioitti Leon Huffia seremonialla ja voitolla

Illan voittajia miesten Korisliigassa olivat sarjakärki Kobrat ja viidettä sijaa pitävä Kataja. Joensuussa nautittiin lisäksi paidannostoseremoniasta.

4.11.2022 20:43 Korisliiga

Seagulls ja Kauhajoki jatkavat nousukiitoa – Vilppaalle vihdoin toinen peräkkäinen

Miesten Korisliigassa nähtiin voitot Helsinki Seagullsilta, Kauhajoelta ja Salon Vilppaalta.

3.11.2022 14:48 Korisliiga

Korisliiga-kauden ensimmäinen kuukauden pelaaja on Deshon Taylor

Kouvojen takamies Deshon Taylor on valittu lokakuun 2022 pelaajaksi. Toista kauttaan Suomessa pelaavalle Taylorille kunniamaininta on ensimmäinen.

2.11.2022 21:30 FIBA Europe Cup

Kauhajoen voittokulku jatkuu eurokentillä, Daniel Dolencin käsi jatkaa kuumana

Susijengin marraskuun MM-karsintaryhmään valittu Daniel Dolenc johdatti Kauhajoen neljänteen voittoon FIBA Europe Cupissa 22 pisteellään, kun joukkue voitti unkarilaisen Egis Körmendin vieraskentällä 89-90 (44–45).

2.11.2022 21:02 Korisliiga

Pyrintö nappasi reilun voiton – Kobrille pisteet vähäkorisesta väsytystaistosta

Miesten Korisliiga-illassa sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kobrille.

1.11.2022 20:42 Korisliiga

Vilppaalle hurja jatkoaikavoitto Kouvojen Taylorin 47 pisteestä huolimatta

Miesten Korisliiga-illassa nähtiin kaksi jatkoaikatrilleriä, yksi roima voitto varsinaisella peliajalla ja Deshon Taylorilta 47 pisteen ilta.

30.10.2022 19:41 Korisliiga

Henri Kantosen käsi kuumana – Kauhajoen otteet paranevat peli peliltä

Kauhajoki kävi hakemassa sarjapisteet Lahdesta. Henri Kantonen pussitti 23 pistettä penkkivuorosta huolimatta.

29.10.2022 19:39 Korisliiga

Seagulls päihitti Katajan jännitysnäytelmän päätteeksi – päätähtinä Heinonen ja Nikkarinen

Kataja Basket kärsi kotitappion Helsinki Seagullsille 76–77.

28.10.2022 21:01 Korisliiga

Lindbom tehokkaana Hongan toisessa voitossa – Kymenlaaksoon kahdet sarjapisteet

Miesten Korisliiga-illassa voittoja napsivat Tapiolan Honka, BC Nokia, Kouvot ja KTP-Basket.

26.10.2022 21:52 FIBA Europe Cup

Kauhajoen eurotaival jatkui voittoisasti – Severi Kaukiainen kovassa iskussa

Kauhajoki nappasi jo kolmannen voittonsa yhtä monessa ottelussa, kun se kukisti portugalilaisen Sporting CP:n FIBA Europe Cupissa lukemin 104–85 (52–40). Kentän kunkkuna hääri 23 pistettä upottanut Severi Kaukiainen.

25.10.2022 20:23 Korisliiga

Ahonen ja Koivisto johtivat Vilppaan voittoon Seagullsista

Salon Vilpas taivutti Helsinki Seagullsin 12 pisteen erolla. Hyökkäyspäässä dominoivat Roope Ahonen ja Mikko Koivisto.

22.10.2022 21:04 Korisliiga

Kouvojen Joel Mäntysellä ennätysilta – KTP laittoi Kauhajoen koetukselle

Miesten Korisliigassa sarjapisteet menivät tänään Kouvoille, Kauhajoelle ja Korihaille.

21.10.2022 21:37 Korisliiga

Kobrat ja Lahti voittivat illan ottelut ja pitävät hallussaan Korisliigan korkeimpia sijoja – Lahdelle luvassa piakkoin lisävahvistus

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat sarjataulukon korkeimpia sijoja hallussaan pitävät Lahti Basketball ja Kobrat.

19.10.2022 21:29 FIBA Europe Cup

Kauhajoki viihtyi puolalaisessa saunassa – Daniel Dolenc ratkaisi huiman trilleri viimeisillä sekunneilla

Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa, kun se kävi nappaamassa toisen voiton. Tällä kertaa kauhajokisten vireen koki Anwil Wloclawek, joka taipui Daniel Dolencin onnistuneella nostolla 88–89 (43–46) vain kaksi sekuntia ennen loppua.

19.10.2022 21:15 Korisliiga

Lahti piti kiinni voitosta Korihaiden loppukiristä huolimatta – voitokkaina myös Kataja ja Pyrintö

Korisliigassa nähtiin kolme tiukkaa vääntöä, joiden voitot merkittiin Lahti Basketballille, Kataja Basketille ja Tampereen Pyrinnölle.

18.10.2022 20:59 Pääjuttu

Chrysostom Chukwuman huippuilta takasi Kobrille voiton – KTP Nokiaa vahvempi

Miesten Korisliiga-illassa voitot merkittiin Kobrille ja KTP-Basketille.

15.10.2022 22:24 Korisliiga

Korisliigassa isojen voittojen ilta – juhlijoina Kouvot, Kauhajoki ja Kataja

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin kolme ottelua, joista kaikki päättyivät epätavallisen isolla erolla.

Näytä lisää vastaavia