Lauantaina nähtiin niin hyökkäysiloittelua kuin puolustusjuhlaa – HBA vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

30.10.2021 19:19 Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat ViVe, Catz, HBA ja Kouvottaret.

Elina Aarnisalo heitti uransa ennätyspisteet. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpeli heitti ToPo:n kumoon

Vimpeli matkasi lauantain avausottelussa Helsinkiin ToPo:n vieraaksi. Helsingissä nähtiin hyökkäysiloittelu, jonka vei lopulta vierasjoukkue 104-102.

Avauspuolikkaalla ToPo vei avausjakson. Ensimmäiselle tauolle mentiin tilanteessa 26-19

Toiselle jaksolle roolit vaihtuivat ja oli Vimpelin vuoro viedä ottelua. Joukkue vei jakson yhdeksällä pisteellä ja pääsi puoliajalle kahden pisteen johdossa.

Toisella puolikkaalla molemmat jaksot pelattiin lopulta tasan. Erityisesti päätösjaksolla nähtiin iloista hyökkäyspeliä ja molemmat joukkueet tekivät jaksolla 33 pistettä. Voitto matkasi kuitenkin Vimpeliin 104-102.

- Viime vuonna meillä oli voittoheitto ilmassa ViVeä vastaan täällä, kuten myös tänään. Sinällään hauska yhteensattuma, mutta harmi ettei se tänäänkään mennyt. Vaikea heti näin heti ottelun jälkeen sanoa mitään tarkempaa analyysiä, mutta harmittaa totta kai erittäin paljon, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kommentoi.

Kym Royster oli hurjassa vireessä ja säkitti Vimpelille 23 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Shaylen Burnett teki tupla-tuplan 24 pisteellä ja 13 levypallolla. Häntä myös rikottiin 12 kertaa. Kokenut Taru Tuukkanen teki 31 pistettä, keräsi 12 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä ToPo:lle.

- Varsin viihdyttävä koripallo-ottelu tarjoiltiin yleisölle, kuten viimekin vuonna tällä. ToPo puolusti erittäin aggresiivisesti alussa, mutta ottelun kuluessa aloimme löytämään enemmän ja enemmän vapaampia ja parempia paikkoja korintekoon. Saimme viimeisellä neljänneksellä pienen eron aikaiseksi, mutta ToPo otti sen vielä kiinni ja oli jopa voittaa ottelun. Erittäin tyytyväinen voittoon, mutta kyllä parennattavaakin totta kai jäi, kun yli sata pistettä päästimme, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kertasi.

Ottelutilasto

Puolustus takasi Catzille kauden toisen voiton

Neljä peliä peräkkäin hävinnyt FoA matkasi Lappeenrantaan Catzin vieraaksi. Ottelussa puolustuspelaaminen nousi todella isoon rooliin ja vielä paremmin siinä onnistui Catz, joka nappasi kotivoiton 49-45.

Avausjaksolle kotijoukkue tuli terävämin. Se vei jakson nimiinsä 18-11.

Toisella jaksolla FoA:n puolustus aiheutti päänvaivaa kotijoukkueelle. Jakso merkittiin vieraille 15-6 ja puoliajalle mentiin vierasjohdossa 26-24.

Kolmannella jaksolla vieraiden hyökkääminen oli vaikeaa. Se jäi jaksolla vuorostaan kuuteen pisteeseen. Päätösjakso aloitettiin kotijohdossa 37-32.

Ottelun loppu oli tasaista ja vähäpisteistä koripalloa. Vieraat onnistuivat jakson aikana kaventamaan eroa pisteellä, mutta voitto jäi Lappeenrantaan 49-45.

Brianna Cummings teki ottelussa Catzille tupla-tuplan 15 pisteellä ja 13 levypallolla. Lotta Hämäläinen teki yhdeksän pistettä, mutta kunnostautui loistavasti puolustuspäässä ja nappasi kuusi pallon riistoa. Wendion Bibbins teki 22 pistettä ja otti 12 levypalloa Forssalle.

Ottelutilasto

HBA haki hienon vierasvoiton

Sarjassa viisi voittoa ennen tätä iltaa saalistanut Peli-Karhut sai vieraakseen neljän voiton Märskyn. Nuori vierasjoukkue vei ottelusta pisteet 96-86.

Kotijoukkue oli avauspuolikkaalla horroksessa. HBA oli puolestaan iskussa heti ylösheitosta lähtien. Se vei molemmat jaksot ja karkasi puoliajalle johdossa 53-36.

Kolmannelle jaksolle kotijoukkue piristyi. Se tuli jakson aikana iskuetäisyydelle, kun se kavensi vierasjohdon yhdeksään pisteeseen.

HBA osoitti kuitenkin kypsyyttä eikä päästänyt Peli-Karhuja enää uhkaamaan voittoa. Ottelu päättyi 96-86.

Elina Aarnisalo oli hurjassa iskussa hyökkäyspäässä. Hän kirjautti uransa ennätyspisteet. Hänelle merkittiin 30 pistettä ja viisi levypalloa. Henna Sandvik säesti 16 pisteellä. Naomi Davenport teki kotkalaisille 27 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

Ottelutilasto

Kouvottarille pisteet Espoosta

EBT emännöi illan kierroksella kovakuntoisia kouvolalaisia. Kouvottaret oli liian vahva espoolaisille ja vei pisteet mukanaan 78-63.

EBT oli hieman parempi avausjaksolla. Se pääsi ensimmäiselle tauolle kuuden pisteen johdossa.

Toinen jakso oli Kouvottarien näytöstä. Joukkueen puolustus toimi loistavasti ja se näkyi myös hyökkäyspäässä. Puoliajalle mentiin vieraiden johtaessa 53-47.

Kouvolalaisten puolustus teki EBT:n hyökkäämisen entistä vaikeammaksi kolmannella jaksolla ja kotijoukkue jäi kymmeneen pisteeseen. Vierasjohto kasvoi ennen viimeistä taukoa 15 pisteeseen.

Viimeisellä jaksolla pisteitä heitettiin tasatahtiin. Pisteet matkasivat Kouvolaan 78-63.

Rashida Timbilla tilastoi tupla-tuplan. Hänelle merkittiin 18 pistettä ja 14 levypalloa. Sarah Toeaina säesti 17 pisteellä. Alyesha Lovett teki kotijoukkueelle 22 pistettä.

Ottelutilasto

 
18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

17.5.2022 14:51 Naisten Korisliiga

Ristola ja Saarelainen jatkavat Hongassa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Emma Ristolan sopimus on kolmivuotinen, Saarelaisen sopimus puolestaan kattaa kaksi pelikautta.

6.5.2022 21:11 Naisten Korisliiga

Upean tulokaskauden pelannut Elsa Lemmilä jatkaa Hongassa

Elsa Lemmilä, 17, on tehnyt kahden vuoden mittaisen (2022-2024) jatkosopimuksen Tapiolan Hongan kanssa. Upean debyyttikauden naisten liigakaudella pelannut Lemmilä tilastoi tupla-tuplakeskiarvot tulokaskaudellaan.

6.5.2022 10:31 Naisten Korisliiga

Juri Heinämäki Forssan Alun päävalmentajaksi

Tällä kaudella puolivälieriin jäänyt forssalaisjoukkue on solminut kaksivuotisen sopimuksen Juri Heinämäen, 35, kanssa. Hän toimii jatkossa myös Feeniks Basketin valmennusvastaavana.

2.5.2022 08:27 Korisliiga

Äänestä Hang Time -sarjan kauden paras jakso ja voita virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää toisen tuotantokauden paras jakso.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

20.4.2022 15:35 Naisten Korisliiga

Kouvottarien Taeler Deerille sakkorangaistus

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kouvottarien Taeler Deerille 300 €:n sakkorangaistuksen.

20.4.2022 11:33 Naisten Korisliiga

Reetta Piipari palaa Hongan valmennukseen, Niko Nyholm jatkaa naisten päävalmentajana

Reetta Piipari liittyy Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkueen ja seuran alle 19- ja alle 17-vuotiaiden tyttöjen valmennukseen. Ensimmäisen kautensa seuran naisten Korisliiga-joukkueen päävalmentajana päättänyt Niko Nyholm jatkaa tehtävässään.

19.4.2022 20:42 Naisten Korisliiga

ToPo palasi mitalikantaan

Helsinkiläisjoukkueet ToPo ja HBA ratkaisivat pronssimitalien kohtalon. ToPo oli ottelussa lopulta selvästi parempi ja nappasi pronssimitalit 80-60.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

18.4.2022 09:37 NCAA

Teresa Seppälä suuntaa ensi kaudeksi Sienan yliopistoon

HBA-Märskyä kaudella 2021-22 edustanut Teresa Seppälä, 19, siirtyy ensi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:han, jossa hän tulee edustamaan Sienan yliopistoa.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

Näytä lisää vastaavia