Kuier kiusasi entistä seuraansa – Lehtorannan joukkueelle kiinnitys finaalipaikkaan

10.4.2023 10:35 Italiassa pudotuspelit alkoivat Awak Kuierin Reyer Venezian osalta voittoisasti ja Linda-Lotta Lehtorannan Keltern otti otteen finaalipaikasta Saksassa. Marianne Kalinin kausi Espanjassa päättyi nousujuhliin.

Linda-Lotta Lehtoranta ja Awak Kuier taistelevat pudotuspeleissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Italiassa alkoivat kauden ratkaisupelit ja Awak Kuierin Reyer Venezia aloitti puolivälierät Ragusaa vastaan selvällä 69-52 (40-19)-voitolla. Kuier kuritti entistä seuraansa 14 pisteen, neljän levypallon, kahden syötön, kolmen riiston ja torjunnan tilastoilla. Välieriin selviää kahdella voitolla.
Ottelutilastot

Helmi Tulosen Lucca sen sijaan aloitti taistelun sarjapaikkansa puolesta Play Outissa. Lucca hävisi avausottelun Moncalierin vieraana 59-80 (31-32). Tuloselle kirjattiin yksi levypallo. Otteluparin voittaja säilyttää sarjapaikkansa ja häviäjä pelaa vielä toisen otteluparin voittajaa vastaan sarjapaikastaan..
Ottelutilastot

Saksassa Linda-Lotta Lehtorannan Keltern otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan voittamalla ALBA Berliinin 75-62 (45-33). Lehtoranta auttoi joukkuettaan seitsemän pisteen, neljän levypallon ja kolmen syötön tilastoilla.
Ottelutilastoihin ei linkkiä saatavissa.

Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins tasoitti välieräparin Södertäljen kanssa ja nappasi samalla kotiedun itselleen voitettuaan toisen ottelun 91-75 (45-48). Pelander operoi tehokkaasti 10 pisteen, kuuden levypallon ja kolmen riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa pelattiin viikolla kaksi kierrosta. Suomalaisten joukkueet menettivät mahdollisuutensa pudotuspeleihin.

Viikolla Annika Holopaisen Araski taipui Sedis Basquetin vieraana 64-83 (40-41) Holopaisen täyttäessä tilastojaan viidellä pisteellä ja syötöllä.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Araski menetti mahdollisuutensa pudotuspeleihin hävittyään "neljän pisteen" ottelussa Barcalle 55-62 (24-30). Voitolla Barca nousi kahdeksanneksi varmistaen samalla pudotuspelipaikkansa ja Araski on yhdeksäntenä. Holopainen jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä.
Ottelutilastot

Anniina Äijäsen ja Veera Pirttisen Bembibren pudotuspelihaaveet kaatuivat lopullisesti 55-70 (32-26)-tappioon Gironan käsittelyssä. Äijänen oli joukkueensa toiseksi paras pistenainen yhdeksän pinnan saldolla ja rohmusi lisäksi kuusi levypalloa, syötön ja riiston. Pirttiselle kirjattiin neljä pistettä, kolme levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Viikonloppuna Bembibre taipui Zaragozan vieraana selvästi 35-55 (14-23). Pirttinen jäi ilman merkintöjä tehotilastoon ja Äijänen riisti kahdesti. Bembibre on 11.
Ottelutilastot

Nousunsa Liga Femeninaan jo aiemmin varmistanut Marianne Kalinin Ferrol päätti kautensa 14 peräkkäisen voiton putkeen, kun se kaatoi kauden viimeisessä ottelussaan sarjakakkosen Zamoran 72-57 (30-29). Kalin heitti ottelussa kolme pistettä, nappasi yhden levypallon ja torjui kertaalleen.

Kalin tilastoi kauden keskiarvoikseen 4,3 pistettä ja 2,8 levypalloa noin 17 minuutin peliajalla.
Ottelutilastot

 
25.9.2023 08:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten kaudet saatiin käyntiin Espanjassa ja Belgiassa

Ensimmäiset naisten korissarjat pyörähtivät käyntiin Euroopassa, kun pallo nousi ilmaan Espanjassa ja Belgiassa. Elina Aarnisalo ja Lotta-Maj Lahtinen tekivät samalla debyyttinsä ammattilaissarjoissa.

18.9.2023 13:26 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen Espanjan pääsarjan AE Sedis Bàsquetiin

Lotta-Maj Lahtinen, 23, ja Espanjan Liga Femeninassa pelaava AE Sedis Bàsquet ilmoittivat viikonloppuna tehneensä pelaajasopimuksen. Häkellyttävän yliopistouransa jälkeen Catz Lappeenrannan kasvatti ei pelannut viime kaudella loukkaantumisen vuoksi.

31.8.2023 11:36 Susiladies

Elina Koskimies siirtyy Saksan mestarijoukkueeseen, EuroCupissa pelaavaan Kelterniin

Elina Koskimies, 26, jatkaa Saksassa myös ensi kaudella, kun Rutronik Stars Keltern tiedotti sosiaalisessa mediassa tehneensä sopimuksen Susiladiesin luottopelaajan kanssa. Keltern on Saksan Bundesliigan hallitseva mestari, joka pelaa ensi kaudella myös EuroCupissa.

7.7.2023 11:14 Susiladies

Helmi Tulonen vaihtaa joukkuetta Italiassa ja siirtyy sarjanousija Milanoon

Susiladiesin Helmi Tulonen, 24, vaihtaa ensi kaudeksi joukkuetta Italian pääsarjassa Serie A1:ssä. Viime kaudella Le Mura Luccassa pelannut Tulonen siirtyy sarjanousija Sanga Milanoon.

30.6.2023 14:37 Susiladies

Elina Aarnisalo ensi kaudeksi Belgian Euroliiga-joukkue Kangoeroes Mechelenin riveihin

Suomi-koriksen huippulupauksiin lukeutuvat Elina Aarnisalo, 17, siirtyy kaudeksi 2023-24 Belgian huippujoukkue Kangoeroes Basket Mecheleniin. Kangoeroes pelaa Belgian ja Hollannin yhteissarjan lisäksi Euroliigaa. Aarnisalo itse siirtyy syksyllä 2024 UCLA:n yliopistoon.

26.6.2023 12:29 Susiladies

Annika Holopainen palaa Saksan Bundesliigaan – uusi joukkue on Gisa Lions MBC

Susiladiesin luottopelaajiin lukeutuva Annika Holopainen, 29, on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Gisa Lions MBC:n kanssa, jonka kotipaikkana on Halle (Saale). Bundesliiga on Holopaiselle tuttu sarja, kun hän aloitti ammattilaisuransa juuri Saksassa kuusi vuotta sitten.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

26.4.2023 09:42 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannasta Saksan mestari – Awak Kuierin kausi myös päätökseen

Linda-Lotta Lehtoranta pääsi juhlimaan Saksan mestaruutta, kun Keltern pyyhkäisi finaalisarjan suoraan kolmessa pelissä. Awak Kuierin Reyer Venezian kausi Italiassa päättyi välieriin.

23.4.2023 10:58 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kiinni mestaruudessa - Awak Kuierin Venezia tasoitti välieräsarjan

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern on enää voiton päässä Saksan mestaruudesta. Awak Kuierin Reyer Venezia piti puolestaan finaalihaaveensa elossa Italiassa.

20.4.2023 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannan Kelternille ensimmäinen kiinnitys Saksan mestaruuteen

Saksan Bundesliigassa alkoivat finaalit ja Linda-Lotta Lehtorannan Keltern nappasi avausvoiton. Awak Kuierilla puolestaan alkoivat välierät Italiassa.

16.4.2023 21:52 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta taistelee Saksan mestaruudesta – Keltern finaaliin

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni Saksan Bundesliigan finaaliin. Sofia Pelanderin Norrköping puolestaan jäi voiton päähän finaalista Ruotsissa.

12.4.2023 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia välieriin - Sofia Pelanderin Norrköping kiinni finaalipaikassa

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni suoraan kahdella voitolla Italian Serie A1:n välieriin. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on voiton päässä Ruotsin SBL Damin finaalipaikasta.

2.4.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezialle tappio Italian cupin finaalissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ei pystynyt haastamaan Italian cupin finaalissa Schiota ja kanaalikaupungin joukkueen oli tyydyttävä cup-hopeaan.

1.4.2023 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier säväytti donkillaan ja taistelee Italian cupin voitosta

Awak Kuier iski donkin, kun Italiassa vietetään cup-viikonloppua. Kuierin Reyer Venezia raivasi tiensä myös cup-finaaliin. Saksassa Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni jatkoon pudotuspeleissä ja Anissa Pounds pamautti peräti 30 pistettä, mutta Angels Nördlingenin kausi tuli päätökseen.

27.3.2023 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin pääsi juhlimaan nousua - Sofia Pelander Ruotsissa välieriin

Marianne Kalinin Ferrol varmisti Espanjan LF Challengen voiton ja sitä kautta suoran nousun Liga Femeninaan. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins eteni välieriin ja Saksassa starttasivat pudotuspelit.

Näytä lisää vastaavia