KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

17.1.2023 20:32 Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

Brandon Sly osui 31 pistettä KTP:n voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

KTP-Basket ajautui vuodenvaihteessa kolmen ottelun mittaiseen tappioputkeen mutta katkaisi kierteen komealla päänahalla kaatamalla sarjakakkonen Helsinki Seagullsin tiukassa väännössä 94–91. KTP on sarjassa nyt viidentenä, mutta tasapisteissä kotkalaisten kanssa on peräti kolme muutakin joukkuetta, joten runkosarjan viimeiset ottelut voivat vielä pudottaa heidät ylemmästä jatkosarjasta.

Ottelun eittämätön tähti oli Kotkan Brandon Sly, joka taiteili tililleen 31 pistettä hyvillä heittoprosenteilla ja jakoi seitsemän koriin johtavaa syöttöä. Seagullsin parasta antia puolestaan tarjosi Jeffrey Carroll, joka tilastoi 19 pistettä, 12 levypalloa ja kuusi syöttöä.

Ottelutilastot

Kobrat selvisi Korihaiden loppukiristä huolimatta voittajina Uudessakaupungissa. Ottelu päättyi vieraiden juhlaan luvuin 74–76. Voittonsa avulla Kobrat on yhä tavoitteluetäisyydellä ylemmän jatkosarjan viimeisiin paikkoihin.

Kobrien paras pistemies ottelussa oli Danny Pippen II 24 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Korihaiden korkein tulos oli Quin Cooperin 15 pistettä.

Ottelutilastot

Honka nousi taulukossa

Tapiolan Hongalla ei enää ole asiaa tavoittelemaan ylemmän jatkosarjan paikkoja, mutta hakemalla vierasvoiton Kouvolasta espoolaiset nousivat sarjataulukon sijalle kymmenen ja saivat lisää etäisyyttä putoamispaikkaan. Kouvot kaatui ottelussa luvuin 91–102.

Hongan tähtiä kentällä olivat Malcolm Duvivier 31 pisteellä ja seitsemällä syötöllä sekä joukkuetoveri Tuukka Kotti, joka keräsi nimiinsä 14 pistettä, kymmenen levypalloa ja kolme riistoa.

Kouvojen puolella kovaa työtä teki Deshon Taylor, joka tilastoi ottelussa 24 pistettä, seitsemän levypalloa ja kaksi torjuntaa. Kouvot on sarjataulukon sijalla kuusi ja kilpailee ylempään jatkosarjaan pääsystä tasapisteissä KTP:n, Kobrien ja BC Nokian kanssa.

Ottelutilastot

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia