KTP ei onnistunut venyttämään voittoputkeaan Salossa sarjakärjen kotiluolassa

2.4.2019 20:47 Vilppaalle 30 pistettä kasannut Jack Gibbs oli jälleen tulessa kaaren takaa.

Vilppaan Jack Gibbs on pelannut viime viikot huimalla tasolla. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan runkosarjan ykkönen on nyt yhtä voittoa vaille varmasti Salon Vilpas, kun Kotkan KTP-Basket kärsi Salohallissa 1879 katsojan edessä tappion lukemin 101–84 (44–39). Vilppaalla on jäljellä enää kolme runkosarjaottelua, joista yksikin voitto riittää piikkipaikan varmistamiseen.

Puolivälierien kotiedusta taistelevalle KTP:lle tappio Salossa tarkoitti kolmen ottelun voittoisan taipaleen katkeamista. KTP on nyt sarjataulukon neljännellä sijalla 20 voitollaan 36 ottelusta. Kaksi ottelua vähemmän pelannut Joensuun Kataja Basket hengittää niskassa vain yhden voiton takamatkalla. Tasapisteissä tosin KTP:llä on Katajaan nähden etu.

– Tiukka vääntö oli. Tästä ei varmasti oltu mitään varmaa voittoa meille papereihin laskettu alun perinkään. Ihan hyvä taistelu oli johonkin pisteeseen asti. Sitten kun Salo nykäisi eroa, niin se retkahti aika nopeasti. Kaikkemme tehtiin tänään, mutta ei voitu paremmallemme mitään, KTP:n Antto Nikkarinen mietti.

Jo avausneljännes Salossa paljasti kamppailun käsikirjoituksen: pudotuspeleihin valmistautuvien kärkijoukkueiden pelaaminen alkaa näyttämään hiljalleen hyvinkin valmiilta. Molemmat joukkueet hyökkäsivät hyvin ja käyttivät pistetehtailussa monipuolisuuttaan. Etenkin Vilppaan takamies Jack Gibbs oli jälleen heti tehokkaalla pelipäällä.

Toinen neljännes oli lähes kauttaaltaan Vilppaan näpeissä. Kotijoukkue käväisi jo yhdeksän pisteen johdossa, mutta pieni huolimattomuus söi puoliaikajohdosta muutaman pisteen.

Vilppaan laituri Mikko Koivisto heitti tarkasti 10 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen

Gibbs johdatti Vilppaan karkumatkalle

Kolmannella jaksolla joukkueiden hyökkäysarsenaalit ainoastaan paransivat suoritustasoaan. Vilpas voitti vauhdikkaan kolmannen jakson 30–29. Näin päätösjaksolle Vilpas pääsi kuuden pisteen etulyöntiasemasta.

Kun sarjakärjen pelaajiston ranteet olivat lämminneet, ei KTP enää pysynyt millään kolmostulituksessa kintereillä. Vilpas pelasi ajoittain kuin hurmiossa ja sarjapisteiden kohtalo ratkesi jo ennen viimeisiä minuutteja, kun Gibbsin johdolla salolaisjoukkue karkasi voittoon.

Lopulta Vilpas onnistui 16 kolmen pisteen heitossa. Gibbs (30/0/6s) osui kaaren takaa kuudesti ja Brandon Taylor (21/5) neljästi.

– Erityisesti edellisen ottelumme (tappio Salossa Seagullsia vastaan) jälkeen halusimme tulla tänään kentälle ja pitää hauskaa. Meillä oli hyvät harjoitukset alla ja pallo liikkui hyvin. 19 syöttöä joukkueena kertoo, että löysimme nyt vapaat miehet paremmin. Kun saamme pallon liikkeelle ja jokaisen pelaajan mukaan peliin, niin olemme vaarallinen joukkue, Gibbs kertasi.

KTP:ltä pelintekijä Antto Nikkarinen (17/3/3s) oli välähdyksittäin lähes pitelemätön. Donte Thomas (19/10) ja Tyrell Nelson (13/10) takoivat kumpainenkin tupla-tuplan. Myös Joonas Lehtoranta (12/1/2s) jatkoi hyvää virettään.

Vilppaalla on lauantaina Kauhajoella mahdollisuus varmistaa runkosarjan ykköstilansa. Karhu Basketin pitäisi voittaa ensin keskiviikkona Tampereella sekä lauantaina Vilpas vähintään seitsemällä pisteellä noustakseen sarjataulukossa tasapisteissä Vilppaan edelle. KTP:n viikko jatkuu perjantaina Kotkassa.

Ottelutilasto

KTP:n ja Tomi Kamisen tavoitteena on päästä puolivälieriin kotiedun turvin. Kuva. Ville Vuorinen
 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia