”Kovia pelejä tulossa” – Helmi Capitals ja tusinallinen muita joukkueita aloittaa naisten divarikauden sunnuntaina

1.10.2021 08:12 Naisten I divisioona käynnistyy 13 joukkueen ja yhteensä kuuden ottelun voimin sunnuntaina 3. lokakuuta. Ykkösdivisioonan ennakossa paneudutaan ennakkoastelemiin ja Helmi Capitalsin projektiin päävalmentaja Santeri Savolaisen kanssa.

Santeri Savolainen ja Helmi Capitals aloittavat kautensa sunnuntaina EBT II:sta vastaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Vaikka Helmi Basket on seurana verrattain nuori, 2014 vuonna perustettu, niin Capitalsin juuret ovat puoli vuosikymmentä taaempana vuodessa 2009. Silloin pääkaupunkiseudun seurat pistivät hynttyyt yhteen yhteistyöjoukkueeksi, josta myöhemmin syntyi täysin oma seura, Helmi Basket. 

Näin Malmille muodostui tyttö- ja naiskoripalloon erikoistunut seura. Edustusjoukkue, Capitals, on monivuotinen naisten ykkösdivisioonan kärkikahinoiden jyrä, jonka nykyrunko koostuu pitkälti omista kasvateista.

– Pääosin tämän kauden runko koostuu 2003-2004 syntyneiden ikäluokista, jotka voittivat kolme kautta sitten 16-vuotiaiden Suomen mestaruuden. Mukana on myös muutama hieman kokeneempi, näillä näkymin meillä tulee olemaan 2-4 aikuispelaajaa mukana. Heistäkin kaksi, jotka voisivat pelata kaksoislisenssillä eli ovat alle 23-vuotiaita, Helmi Capitalsin päävalmentaja Santeri Savolainen aloittaa.

– Tämä on keski-iältään meidän nuorin joukkue koskaan, Savolainen lisää.

Kokoonpanosta löytyy pelaajia, jotka ovat myös naisten Korisliigan HBA-Märskyn listoilla.

– Tulemme tarjoamaan pelejä heille myös meidän puolelta. Siitä toiminnassa on kyse; olla tukena tavoitteellisten ja kilpailullisten pelaajien kasvamisessa urheilijoiksi.

Nuoremmasta ikäpolvestaan Savolainen nostaa kaksi pelaajaa erityistarkkailuun tulevaksi kaudeksi: Helmin omat kasvatit, ’04 syntyneen Essia Hurmeen ja vuotta nuoremman, ’04 syntyneen Aada Tuukkasen.

– Jos katsoo vaikka viime kauden tilastoja, niin Essia oli jo silloin meidän paras pisteissä, levypalloissa ja syötöissä takapelaajan paikalta. Aada nousi rotaatioon jo viime kaudella ja on harjoitellut äärimmäisen hyvin, joten häneltä voi odottaa entistä isompaa roolia.

”Enemmän yli parikymppisiä pelaajia kuin aikaisemmin”

Naisten I divisioona on uudistunut tulevaan kauteen. Mukana on 13 joukkuetta ja sarja pelataan kaksinkertaisena sarjana. Pudotuspeleihin etenee tällä kaudella kahdeksan joukkuetta. Puolivälieristä finaaleihin saakka pudotuspelit pelataan paras kolmesta -formaatilla.

– Kovia pelejä tulossa tällä kaudella, toivon tasaista sarjaa. Joukkueita on enemmän, mikä on aina makea juttu. Kahdeksan joukkueen pudotuspelit luovat myös uudenlaisen mielenkiinnon, Savolainen aloittaa ennakoinnin.

– Kokoonpanolistoja katsellessa näyttää siltä, että sarjassa on enemmän yli parikymppisiä pelaajia kuin aikaisemmin. Näitä kaksikymmentä ja plus -ikäisiä naispelaajia olisi kiva saada enemmän Suomeen.

Kauden kynnyksellä ennakkosuosikkeihin lukeutuvat pitkälti samat joukkueet, jotka olivat edelliskaudella välierissä.

– ToPo on varmasti kova, jälleen kerran. Heillä on kokoonpanossa syvyyttä. Nokia on suunnilleen sama ja heidän junnurunkoonsa on juurtunut heidän pelitapansa entistä paremmin. Helsingin NMKY:lla on kovat tavoitteet kuulopuheiden mukaan.

– Sitten on mielenkiintoisia muita joukkueita. Kataja on vahvistunut, Pyrinnön kakkosjoukkueella voi vaihdella kokoonpano pelien mukaan. JBA pääsee keskittymään naisten joukkueeseen paremmin, kun heille ei tullut 19-vuotiaiden SM-paikkaa.

Helmi Capitalsin sarjakausi alkaa sunnuntaina klo 16:00 Helmi-Centerissä, kun vastustajaksi saapuu Espoo Basket Team II.

 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

22.4.2021 21:40 Naisten I divisioona

Torpan Pojat II vei naisten ykkösdivisioonan mestaruuden Nokian nenän edestä

Naisten ykkösdivisioonan voittoa juhli Torpan Pojat II, joka voitti viidennessä loppuottelussa BC Nokian 70-67 (25-27). Jännittävä ykkösdivisioonan loppuhuipennus ratkesi vasta viimeisellä minuutilla helsinkiläisten hyväksi.

23.3.2021 09:31 Naisten I divisioona

Naisten divari huipentuu neljän joukkueen pudotuspeleihin: ToPo II, HNMKY sekä BC Nokia, Helmi Capitals välieräpareina

Naisten ykkösdivisioonan pudotuspelit käynnistyvät tällä viikolla, kun jo huomenna keskiviikkona 24.3. sarjakakkonen BC Nokia saa vastaansa runkosarjakolmosen Helmi Capitalsin. Sarjakärki Torpan Pojat II:n ja nelosen Helsingin NMKY taas aloittavat välieränsä perjantaina 26.3.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

15.10.2020 08:33 Naisten I divisioona

”Kova taistelu käydään molemmissa päissä sarjataulukkoa” – Naisten divari alkaa sunnuntaina

Naisten ykkösdivisioonassa pelataan ensimmäiset viisi ottelua ympäri Suomen sunnuntaina 18.10. Sarjaennakossa paneudutaan ykkösdivisioonan ennakkoasetelmiin BC Nokian päävalmentaja Denis Kucevicin avustuksella.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

Näytä lisää vastaavia