”Kovia pelejä tulossa” – Helmi Capitals ja tusinallinen muita joukkueita aloittaa naisten divarikauden sunnuntaina

1.10.2021 08:12 Naisten I divisioona käynnistyy 13 joukkueen ja yhteensä kuuden ottelun voimin sunnuntaina 3. lokakuuta. Ykkösdivisioonan ennakossa paneudutaan ennakkoastelemiin ja Helmi Capitalsin projektiin päävalmentaja Santeri Savolaisen kanssa.

Santeri Savolainen ja Helmi Capitals aloittavat kautensa sunnuntaina EBT II:sta vastaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Vaikka Helmi Basket on seurana verrattain nuori, 2014 vuonna perustettu, niin Capitalsin juuret ovat puoli vuosikymmentä taaempana vuodessa 2009. Silloin pääkaupunkiseudun seurat pistivät hynttyyt yhteen yhteistyöjoukkueeksi, josta myöhemmin syntyi täysin oma seura, Helmi Basket. 

Näin Malmille muodostui tyttö- ja naiskoripalloon erikoistunut seura. Edustusjoukkue, Capitals, on monivuotinen naisten ykkösdivisioonan kärkikahinoiden jyrä, jonka nykyrunko koostuu pitkälti omista kasvateista.

– Pääosin tämän kauden runko koostuu 2003-2004 syntyneiden ikäluokista, jotka voittivat kolme kautta sitten 16-vuotiaiden Suomen mestaruuden. Mukana on myös muutama hieman kokeneempi, näillä näkymin meillä tulee olemaan 2-4 aikuispelaajaa mukana. Heistäkin kaksi, jotka voisivat pelata kaksoislisenssillä eli ovat alle 23-vuotiaita, Helmi Capitalsin päävalmentaja Santeri Savolainen aloittaa.

– Tämä on keski-iältään meidän nuorin joukkue koskaan, Savolainen lisää.

Kokoonpanosta löytyy pelaajia, jotka ovat myös naisten Korisliigan HBA-Märskyn listoilla.

– Tulemme tarjoamaan pelejä heille myös meidän puolelta. Siitä toiminnassa on kyse; olla tukena tavoitteellisten ja kilpailullisten pelaajien kasvamisessa urheilijoiksi.

Nuoremmasta ikäpolvestaan Savolainen nostaa kaksi pelaajaa erityistarkkailuun tulevaksi kaudeksi: Helmin omat kasvatit, ’04 syntyneen Essia Hurmeen ja vuotta nuoremman, ’04 syntyneen Aada Tuukkasen.

– Jos katsoo vaikka viime kauden tilastoja, niin Essia oli jo silloin meidän paras pisteissä, levypalloissa ja syötöissä takapelaajan paikalta. Aada nousi rotaatioon jo viime kaudella ja on harjoitellut äärimmäisen hyvin, joten häneltä voi odottaa entistä isompaa roolia.

”Enemmän yli parikymppisiä pelaajia kuin aikaisemmin”

Naisten I divisioona on uudistunut tulevaan kauteen. Mukana on 13 joukkuetta ja sarja pelataan kaksinkertaisena sarjana. Pudotuspeleihin etenee tällä kaudella kahdeksan joukkuetta. Puolivälieristä finaaleihin saakka pudotuspelit pelataan paras kolmesta -formaatilla.

– Kovia pelejä tulossa tällä kaudella, toivon tasaista sarjaa. Joukkueita on enemmän, mikä on aina makea juttu. Kahdeksan joukkueen pudotuspelit luovat myös uudenlaisen mielenkiinnon, Savolainen aloittaa ennakoinnin.

– Kokoonpanolistoja katsellessa näyttää siltä, että sarjassa on enemmän yli parikymppisiä pelaajia kuin aikaisemmin. Näitä kaksikymmentä ja plus -ikäisiä naispelaajia olisi kiva saada enemmän Suomeen.

Kauden kynnyksellä ennakkosuosikkeihin lukeutuvat pitkälti samat joukkueet, jotka olivat edelliskaudella välierissä.

– ToPo on varmasti kova, jälleen kerran. Heillä on kokoonpanossa syvyyttä. Nokia on suunnilleen sama ja heidän junnurunkoonsa on juurtunut heidän pelitapansa entistä paremmin. Helsingin NMKY:lla on kovat tavoitteet kuulopuheiden mukaan.

– Sitten on mielenkiintoisia muita joukkueita. Kataja on vahvistunut, Pyrinnön kakkosjoukkueella voi vaihdella kokoonpano pelien mukaan. JBA pääsee keskittymään naisten joukkueeseen paremmin, kun heille ei tullut 19-vuotiaiden SM-paikkaa.

Helmi Capitalsin sarjakausi alkaa sunnuntaina klo 16:00 Helmi-Centerissä, kun vastustajaksi saapuu Espoo Basket Team II.

 
9.4.2024 21:37 Naisten I divisioona

BC Nokia tuuletti naisten I divisioonan voittoa – Turun NMKY kaatui jatkoajan jälkeen

Naisten I divisioonan loppuottelut päättyivät tänään Nunnavuoren palloiluhallilla, jossa BC Nokia voitti Turun NMKY:n jatkoajan jälkeen 66-74 (29-31, 62-62). Loppuottelut suoraan 2-0 voittaneella BC Nokialla on täten tie auki naisten Korisliigaan.

9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

21.12.2023 14:00 Korisliiga

Kilpailuvuoden 2024–25 Korisliigojen sarjalisenssien hakijat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan sarjamääräysten mukaisesti Korisliigan, naisten Korisliigan, miesten I divisioona A:n ja naisten I divisioonan seurojen piti hakea kilpailuvuoden 2024–25 sarjalisenssiä kyseisiin sarjoihin sarjalisenssihakemuksella joulukuun 15. päivään mennessä.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

Näytä lisää vastaavia