Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

26.1.2024 20:32 Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

Joel Mäntynen (pallossa) on ollut Kouvojen avainpelaajia koko kauden. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kouvot järjesti mojovan yllätyksen kaatamalla sarjakärki Helsinki Seagullsin vastustajan omalla kotiparketilla. Lokit nöyrtyivät ottelussa selkein luvuin 68–82.

Voitto oli Kouvoille sijoitusmielessä erittäin tärkeä, sillä seuralla on runkosarjaa jäljellä enää yksi ottelu ja jokainen piste ratkaisee, mikäli mielii saada vielä paikan ylemmässä jatkosarjassa. Ottelun jälkeen Kouvojen sarjasijoitus on seitsemäs, mutta se on tasapisteissä sijojen viisi ja kuusi kanssa. Lopullinen sijoitus ei kuitenkaan ole täysin omissa käsissä, sillä kilpailijoillakin on otteluita pelaamatta.

Kouvojen ahkerimmat tilastonikkarit ottelussa olivat Thomas Gipson III 19 pisteellä, 13 levypallolla ja neljällä syötöllä sekä Joel Mäntynen 16 pisteellä ja kolmella levypallolla.

Päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi Ruudun haastattelussa:

– Oli hyvä alku, sitten vaikeuksia, vaikeuksia ja virheitä. Tälle joukkueelle jotenkin sopii se, että he käyvät vähän ylikierroksilla. Passiivisia pelaajia on vaikea valmentaa aggressiivisiksi, joten on ehkä parempi, että täytyy välillä rauhoitella mieluummin.

Seagullsin vahvimpia olivat muiden muassa Shavon Coleman 19 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla sekä Okko Järvi kymmenellä pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Ottelutilastot

Kauhajoki otti niin ikään vierasvoiton ja niin ikään tärkeän voiton oman sarjasijoituksensa kannalta. KTP-Basketin kaaduttua luvuin 71–94 Kauhajoki nousi jälleen Korisliigan kuudennelle sijalle ja näin ollen kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan. Tilanne on silti sama kuin Kouvoilla, eli oman lisäksi myös kilpailijoiden menestys ratkaisee lopullisen kohtalon.

KTP puolestaan on nyt sijalla yhdeksän eikä enää voi saavuttaa riittävää pistemäärää noustakseen viivan yli. Kotkalaisten pelit jatkuvat siis varmuudella alemmassa jatkosarjassa.

Ottelun sytyttäjä voittajien riveissä oli Eemi Luukkonen, joka pussitti 18 pistettä ja keräsi neljä levypalloa. Joukkuetoveri Eero Innamaan tilastoihin kertyi 14 pistettä ja vastaavat neljä levypalloa.

– Hyvä ottelu ja todella tärkeä voitto meille kymmenen päivän tauon jälkeen. Meillä on ollut ongelmia pelien ensimmäisillä puoliajoilla, eikä alku tänäänkään ollut paras mahdollinen. Kovan työn kautta saimme kuitenkin noustua voittoon, Innamaa kommentoi.

KTP:n tilastoykkönen oli Vincent Golson Jr. 17 pisteellä ja viidellä syötöllä.

Ottelutilastot

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia