Kouvot taisteli puolustusvoiton – Karhulle kauden kymmenes voitto

9.12.2017 Korisliigan lauantaikierroksella kamppailtiin kolme ottelua. Kouvolan Kouvot piti pintansa kotiluolassaan BC Nokiaa vastaan lukemin 83–79. Kauhajoen Karhu Basket päihitti niin ikään kotona Katajan jättinumeroin 105–73 ja Espoo United kellisti Lapuan Kobrat niin ikään isoin luvuin 105–86.

Kouvojen Ville Kaunisto pussitti lauantaina 25 pistettä ja lisäsi tupla-tuplaan 13 levypalloa. Kuva: Matti Koskinen

Marcus Allen oli lauantaina vireessä 32 pisteellä. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvolan Kouvot puolusti kauden 11. voittonsa kuluvan kauden Korisliigassa kun kouvolalaisryhmä päihitti BC Nokian kotiparketilla luvuin 83–79 (48–48). Tasaisesti sujunut ottelu ratkaistiin vasta kalkkiviivoilla kun Kouvot onnistui pitämään näätäpaidat pisteittä viimeisillä sekunneilla.

 

Ottelu alkoi vieraiden rynnistyksellä. Nokia pussitti tasaisesti hyppyheittoja, eikä Kouvot saanut hyökkäyspeliään vielä alkumetreillä kuntoon. Kolmannella jaksolla Kouvot alkoi näytellä isännän elkeitä. Hyvin upotetut vapaaheitot pitivät joukkuetta pinnalla ja päätösjakso mentiin trillerikäyntiä kunnes Wayne Bernard ratkaisi lopputuloksen vapaaheitoillaan.

 

Kouvojen tehopelaaja oli lauantaina Ville Kaunisto (25/13/2). Myös Wayne Bernard (22/3/2) pelasi pirteää heittopeliä Kouvojen kotimaisen rosterin yskähdellessä. BC Nokian Dragan Labovic (26/8/5) oli lähes pitelemätön korin alla.

Kouvojen Jamie Skeen (16/5/1) piti pelin intensiteettiä korkealaatuisena.
– Tämä oli korkean intensiteetin peli. Vastustaja pelasi hyvin, kuten mekin. Missasimme kuitenkin paljon vapaita heittoja. Olimme onnekkaampia lopussa ja voitimme pelin. Alussa tuntui, että Nokia ei heitä mitään ohi.
Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen näki että konseptin viilaaminen aiheutti joukkueelle vaikeuksia.
– Meidän nykyinen konsepti on sellainen, että joskus on vaikeaa tehdä stoppeja ja meidän pitää vaan tehdä pisteitä tiettyjä joukkueita vastaan. Tänään yritimme muuttaa vähän meidän konseptia. Viilasimme nelospaikan palloskriinipuolustusta ja menimme aivan sekaisin. Emme osanneet myöskään puolustaa enää vitospaikan pelajaa ja tämän lisäksi Nokia laittoi vielä kolmoset sisään 5/5. Ensimmäisen kympillä koutsasin pelaajia ja kolmella viimeisellä kympillä koutsasin ihmisiä. Meidän joukkue pelaa hyvin, kun heitä ei häiritse liikaa ottelun aikana.

 

Ottelutilastot: Kouvot–BC Nokia 

 

Karhu Basket väkevä kotihallissa

 

Kauhajoen Karhu Basket pelasi lauantaina todella tasokkaan ottelun kotihallissaan ottelussa Kataja Basketia vastaan. Karhu piti sarjapisteet kotonaan isoilla voittolukemilla 105–73 (54–26). Voitto oli Karhulle kauden kymmenes.

 

Kauhajoen Karhu Basket pelasi lauantaina väkeävää sankaripalloa. Joukkue piti toisella neljänneksellä Kataja Basketin yhdeksässä pisteessä eikä takkuillut hyökkäyspelissään millään jaksolla. Tauon jälkeen Kataja heräsi taisteluun, mutta Karhun hyvän kotivireen ansiosta takaa-ajo ei onnistunut.

 

Karhun Marcus Allen urakoi lauantaina 32 pistettä ja 7 levypalloa. Rene Rougeau säesti peliä 20 pisteellä ja 9 levypallolla. Lisäksi mies jakoi 8 syöttöä. Myös Stephen Maxwellin (21/7) pelivire oli korkealla. Kataja Basketin riveistä Emil Djeen (13/8) ja Wesley Saunders (13/7/2) hyökkäsivät ärhäkästi.

Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies näki, että temmon lisääminen peliin onnistui lauantaina.
– Halusimme tänään lisätä pelaamiseen tempoa, sillä olemme ehkä olleet hieman hitaita Manganon saapumisen jälkeen. Ja mielestäni siinä onnistuimmekin. Ennen peliä kuulimme, että Pitts sekä Seppälä ovat poissa, joten päätimme keskittyä vain omaan pelaamiseen. Koska Katajalla oli sivussa miehiä ja heillä oli alla raskasta matkustelua, niin tämä peli ei kerro mitään joukkueiden voimasuhteista. Olen tyytyväinen voittoon, meidän nopeampaan pelitempoon ja siihen, että syötöillä maltoimme hakea hyvät tekopaikat.

 

Ottelutilastot: Karhu Basket–Kataja

 

Espoo Unitedilla vahva koti-ilta

 

Sarjanousija Espoo United iski täsmälleen samat pistelukemat kuin Karhu Basket voittamalla lauantaina Lapuan Kobrat numeroin 105–86 (42–39). United nousi kotivoiton myötä yhdeksän voiton klubiin Tampereen Pyrinnön kanssa. Kobrille tappio oli kauden 11.


Todella tasaisen avauspuolikkaan jälkeen, United otti ohjat Tapiolan urheiluhallissa. Omar Calhoun ja Okko Järvi aloittivat tasaisen pistetykityksen, Kobrien heittovireen ailahdellessa. Päätösjaksolla Jervon Pressleyn donkit ja Ville Wuorenjuuren kolmosvire oli myrkkyä vastustajan takaa-ajopyrkimyksille.

 

Espoo Unitedin Omar Calhounin (24/8/2), Jervon Pressley (22/17/1) sekä Jouko Järvisen (17/4/4) vahva heittopäivä toimivat voiton avaimina. Kobrien riveistä onnistujiin lukeutuivat 33 pistettä ja 6 levypalloa tilastoinut Christopher Ortiz sekä Stephen Croone (21/7/3/3 riistoa).

Espoo Unitedin valmentaja Ville Neva oli tyytyväinen joukkueen esitykseen menetystilastosta huolimatta.

– Jos pystytään 27 menetyksestä huolimatta tekemään 105 pistettä ja voittamaan ottelu, kertoo se siitä että meidän hyökkäyksen tehokkuus on puolustusta edellä. Puolustusmielisyys on siis meille edelleen tärkeä keskittymisen kohde. Kaikki kunnia Kobrien hyvälle prässille, se tuotti meille haasteita kuten tilastosta voi nähdä.

 

Ottelutilastot: Espoo UTD–Kobrat 
 
28.1.2023 19:44 Korisliiga

Liigajumbo Korihait avasi alemman jatkosarjan näyttävällä voitolla

Korihait selätti Kobrat 25 pisteen erolla.

27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

Näytä lisää vastaavia