Kotijoukkueet vahvoilla Korisliigassa – Seagulls illan ainoaan vierasvoittoon

30.12.2022 21:48 Sarja jatkui viidellä ottelulla. Voitokkaasti vuotensa päättivät Kouvot, KTP, Seagulls, Kataja sekä Korihait.

Kouvojen Deshon Taylor vastasi illan korkeimmasta pistemäärästä. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Salon Vilpas ei onnistunut jatkamaan voittoputkeaan Kouvojen vieraana. Kotijoukkue oli lopulta vahvempi pistein 100-89.

Kouvolalaisten ykköstykki oli sarjan korintekotilastoa johtava Deshon Taylor, joka heitti 37 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Austin Butlerille kirjattiin tupla-tupla 14 pisteellä ja 17 levypallolla. Keyshawn Feazell kirjautti vieraista tupla-tuplan. Hänelle merkittiin 16 pistettä ja 13 levypalloa.

Vilpas on sarjassa viidentenä. Kouvot puolestaan seitsemäntenä.

Ottelutilasto

KTP palasi voittokantaan, kun se isännöi Kobria. Kotijoukkue oli ottelussa parempi kolmatta jaksoa lukuun ottamatta eikä kolmannen jakson notkahdus riittänyt nostamaan vieraita voittoon. Sarjapisteet jäivät kotkaan 87-78. Tappiol oli lapualaisille seitsemäs peräkkäinen.

- Puoliajalla teroitettiin, että peli ei ole ohi vaikka johdettiin 20:llä. Kolmannella jaksolla tuli 7 helppoa menetystä, joista Kobrat pääsi kuittaamaan. Ja vielä kun helpot heitot meni ohi,  alkoi itseluottamus murtumaan. Yleisö varmaan tykkäsi, mutta valmentajalle tällaiset pelit ovat raskaita. Neljännellä jaksolla noustiin taas lähemmäs omalle tasolle ja saatiin käännettyä voitto kotiin. Tabbin ja Timosen pelaaminen oli ennen ottelua epävarmaan, mutta hyvä kun pystyivät pelaamaan ja erinomaisesti pelasivatkin.

Brandon Sly pussitti 21 pistettä. Roydell Brown 12/12 kasasi tupla-tuplan. Denzel Livingston pussitti vieraille 25 pistettä ja nappasi 11 levypalloa.

KTP löytyy sarjan kuudennelta sijalta. Kobrat on valahtanut kahdeksanneksi.

Ottelutilasto

Seagulls otti neljännen peräkkäisen voittonsa Tapiolan Hongan vieraana. Helsinkiläisille kirjattiin voitto 104-78. Hongalle tappio oli viides putkeen.

Vieraiden Jeffrey Carroll oli ottelun pistekuningas 26 pisteellä. Lisäksi hän kasasi kymmenen levypalloa. Zena Edosomwam 11/18 oli niin ikää vahva. Malcom Duvivier teki espoolaisille 19 pistettä.

Seagulls on sarjassa toisena. Honka löytyy 11. sijalta.

Ottelutilasto

Joensuun Kataja palasi voittokantaan Lahti Basketballin kustannuksella. Kotijoukkue pelasi vahvan kolmannen jakson ja se riitti kantamaan joukkueen voittoon. Sarjapisteet jäivät Joensuuhun 95-87.

- Puoliajalla puhuttiin kilpailemisesta ja se paranikin hieman. Kotona meidän pitäsi pystyä pitämään vierasjoukkue pienemmissä pisteissä, päävalmentajan vastuussa ollut Katajan Teemu Turunen sanoi ottelun jälkeen.

Galin Smith 23/10 oli ottelussa tehokas. Hän heitti pelitilanneheitoistaan vain yhden ohi. Amanze Egekeze ylsi samaiseen pistemäärään. Lahden Michael Ertel II oli ottelun korikuningas 26 pisteellä.

Kataja on sarjataulukossa kolmannella sijalla. Lahtelaiset ovat kymmenentenä.

Ottelutilasto

Korihait nappasi sarjapisteet kotikentällään Pyrinnön kustannuksella. Joukkueen toisella ja kolmannella jaksolla hankkima johtoasema piti loppuun asti Pyrinnön loppukiristä huolimatta. Sarjapisteet jäivät Uuteenkaupunkiin 84-81.

Trey Niemi pussitti 17 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Samaan pistemäärään ylsi myös Grant Audu. Pyrinnön Ike Smith 26/9 oli ottelun korikuningas.

Korihait nousi voitollaan tasapisteisiin Hongan kanssa. Pyrintö on yhdeksäntenä.

Ottelutilasto

 
4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

4.6.2023 09:39 Korisliiga

Syrjämäki ja Hollo jatkavat nousija-Bisonsissa

Miesten Divari A:n mestaruuden keväällä voittanut ja Korisliigaan vuoden tauon jälkeen palannut Bisons on solminut kaksi jatkosopimusta. Loimaalaisjoukkueen ensimmäiset pelaajakiinnitykset liigakauteen 2023-24 ovat sentteri Aapeli Syrjämäki ja oma kasvatti Eemeli Hollo.

2.6.2023 20:45 Pääjuttu

Severi Kaukiainen jatkaa Kauhajoella, Karhu Basketille sopimuksia

Päättyneellä kaudella niin Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) kuin vuoden kuudentena pelaajanakin palkittu Severi Kaukiainen, 25, on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen SM-hopeamitalisti Karhu Basketin kanssa. Karhu Basket julkisti samalla Joona Hakamaan ja Eero Innamaan jatkosopimukset sekä Eemi Luukkosen ja Oliver Kandénin saapumisen Kauhajoelle.

2.6.2023 10:39 Korisliiga

Lassi Nikkarinen jatkaa mestari-Seagullsissa, Gullsin valmennusjohtoon vahvistuksia

Hallitseva Korisliigan mestari Helsinki Seagulls on solminut kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen (2023–25) pelintekijänsä, ToPo Junioreiden kasvatin Lassi Nikkarisen kanssa. Seagullsin mestaruuden takuumiehiin kuulunut 26-vuotias Nikkarinen on edustanut helsinkiläisjoukkuetta kahden kauden ajan.

1.6.2023 12:32 Korisliiga

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Severi Kaukiainen: ”Eiköhän tässä vaiheessa saa tuntea jo vähän ylpeyttä työstään”

Kauhajoki ei onnistunut lopulta mestaruutensa uusimisessa, mutta takamies Severi Kaukiainen näkee kaudessa monia onnistumisia. Hän itse sai palkintokaappiinsa yhtä aikaa tunnustuksen sekä vuoden pelaajana että vuoden kuudentena pelaajana.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

10.5.2023 10:56 Korisliiga

Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

7.5.2023 15:12 Korisliiga

Antti Kanervolle meriitit ja tarinat ovat toissijaisia – ”Mestaruus on ainoa, mikä nyt kiinnostaa”

Helsinki Seagulls on päässyt pahasti hallitsevan mestarin niskan päälle. Viidettä kauttaan joukkueessa pelaava Korisliiga-veteraani on nyt lähempänä kultamitalia kuin kenties koskaan aiemmin urallaan.

Näytä lisää vastaavia