Kotijoukkueet vahvoilla Korisliigassa – Seagulls illan ainoaan vierasvoittoon

30.12.2022 21:48 Sarja jatkui viidellä ottelulla. Voitokkaasti vuotensa päättivät Kouvot, KTP, Seagulls, Kataja sekä Korihait.

Kouvojen Deshon Taylor vastasi illan korkeimmasta pistemäärästä. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Salon Vilpas ei onnistunut jatkamaan voittoputkeaan Kouvojen vieraana. Kotijoukkue oli lopulta vahvempi pistein 100-89.

Kouvolalaisten ykköstykki oli sarjan korintekotilastoa johtava Deshon Taylor, joka heitti 37 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Austin Butlerille kirjattiin tupla-tupla 14 pisteellä ja 17 levypallolla. Keyshawn Feazell kirjautti vieraista tupla-tuplan. Hänelle merkittiin 16 pistettä ja 13 levypalloa.

Vilpas on sarjassa viidentenä. Kouvot puolestaan seitsemäntenä.

Ottelutilasto

KTP palasi voittokantaan, kun se isännöi Kobria. Kotijoukkue oli ottelussa parempi kolmatta jaksoa lukuun ottamatta eikä kolmannen jakson notkahdus riittänyt nostamaan vieraita voittoon. Sarjapisteet jäivät kotkaan 87-78. Tappiol oli lapualaisille seitsemäs peräkkäinen.

- Puoliajalla teroitettiin, että peli ei ole ohi vaikka johdettiin 20:llä. Kolmannella jaksolla tuli 7 helppoa menetystä, joista Kobrat pääsi kuittaamaan. Ja vielä kun helpot heitot meni ohi,  alkoi itseluottamus murtumaan. Yleisö varmaan tykkäsi, mutta valmentajalle tällaiset pelit ovat raskaita. Neljännellä jaksolla noustiin taas lähemmäs omalle tasolle ja saatiin käännettyä voitto kotiin. Tabbin ja Timosen pelaaminen oli ennen ottelua epävarmaan, mutta hyvä kun pystyivät pelaamaan ja erinomaisesti pelasivatkin.

Brandon Sly pussitti 21 pistettä. Roydell Brown 12/12 kasasi tupla-tuplan. Denzel Livingston pussitti vieraille 25 pistettä ja nappasi 11 levypalloa.

KTP löytyy sarjan kuudennelta sijalta. Kobrat on valahtanut kahdeksanneksi.

Ottelutilasto

Seagulls otti neljännen peräkkäisen voittonsa Tapiolan Hongan vieraana. Helsinkiläisille kirjattiin voitto 104-78. Hongalle tappio oli viides putkeen.

Vieraiden Jeffrey Carroll oli ottelun pistekuningas 26 pisteellä. Lisäksi hän kasasi kymmenen levypalloa. Zena Edosomwam 11/18 oli niin ikää vahva. Malcom Duvivier teki espoolaisille 19 pistettä.

Seagulls on sarjassa toisena. Honka löytyy 11. sijalta.

Ottelutilasto

Joensuun Kataja palasi voittokantaan Lahti Basketballin kustannuksella. Kotijoukkue pelasi vahvan kolmannen jakson ja se riitti kantamaan joukkueen voittoon. Sarjapisteet jäivät Joensuuhun 95-87.

- Puoliajalla puhuttiin kilpailemisesta ja se paranikin hieman. Kotona meidän pitäsi pystyä pitämään vierasjoukkue pienemmissä pisteissä, päävalmentajan vastuussa ollut Katajan Teemu Turunen sanoi ottelun jälkeen.

Galin Smith 23/10 oli ottelussa tehokas. Hän heitti pelitilanneheitoistaan vain yhden ohi. Amanze Egekeze ylsi samaiseen pistemäärään. Lahden Michael Ertel II oli ottelun korikuningas 26 pisteellä.

Kataja on sarjataulukossa kolmannella sijalla. Lahtelaiset ovat kymmenentenä.

Ottelutilasto

Korihait nappasi sarjapisteet kotikentällään Pyrinnön kustannuksella. Joukkueen toisella ja kolmannella jaksolla hankkima johtoasema piti loppuun asti Pyrinnön loppukiristä huolimatta. Sarjapisteet jäivät Uuteenkaupunkiin 84-81.

Trey Niemi pussitti 17 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Samaan pistemäärään ylsi myös Grant Audu. Pyrinnön Ike Smith 26/9 oli ottelun korikuningas.

Korihait nousi voitollaan tasapisteisiin Hongan kanssa. Pyrintö on yhdeksäntenä.

Ottelutilasto

 
24.3.2023 12:18 Korisliiga

Pudotuspelien avausiltana kohtaavat ennakkosuosikit ja altavastaajat – kotietua nauttivat runkosarjakuningas Kauhajoki sekä aina vaarallinen Salon Vilpas

Lauantaina 25. maaliskuuta miesten Korisliigan puolivälierissä kohtaavat Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö sekä Salon Vilpas ja Kouvot.

24.3.2023 11:55 Korisliiga

Seagullsin René Rougeau Korisliigan maaliskuun vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Maaliskuun vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin monipuolinen René Rougeau.

22.3.2023 20:19 Korisliiga

Korisliigan pudotuspelien otteluparit ratkesivat – Pyrintö varmisti playoff-paikan ja Kauhajoki sinetöi sarjataulukon ykkössijan

Tampereen Pyrintö vei viimeisen jaossa olleen paikan Korisliigan pudotuspeleihin. Lahden Chris Clarke puolestaan teki historiaa tilastoimalla koko kauden keskiarvoikseen triplatuplan. Sarjataulukon kärkipaikan sinetöi Kauhajoki.

18.3.2023 19:31 Korisliiga

Vilpas kukisti Kauhajoen – jatkosarjoja jäljellä enää yksi ottelukierros

Salon Vilpas otti reippaan kotivoiton Kauhajoesta.

17.3.2023 21:40 Korisliiga

Kataja voitokkaana kotiedun metsästyksessä – Korisliigan viimeinen playoff-paikka yhä vailla ottajaa

Miesten Korisliigan viimeistä playoff-paikkaa ei saatu toiseksi viimeisellä jatkosarjakierroksella vieläkään ratkaistua.

15.3.2023 21:07 FIBA Europe Cup

Kauhajoki raivasi tiensä neljän parhaan joukkoon FIBA Europe Cupissa yli 2000-päisen kotiyleisön edessä

IKH Areenalle saapuneet Karhu Basketin fanit pääsivät tuulettamaan, kun joukkue eteni toisena suomalaisseurana FIBA:n alaisen eurokilpailun neljän parhaan voittoon. Välieräpaikka tuli huiman puolustusnäytöksen päätteeksi FC Portosta lukemin 75–65 (42–28). Välierät pelataan maalis-huhtikuun vaihteessa.

15.3.2023 07:53 FIBA Europe Cup

Kauhajoki hamuaa FIBA Europe Cupin välieriin kotikentällä keskiviikkona - ottelu katsottavissa VeikkausTV:ltä

Kauhajoki pääsee toiseen osaotteluun FC Portoa vastaan pisteen johtoasemasta. Ratkaiseva puolivälierien toinen osa käynnistyy keskiviikkona klo 18.30 IKH Areenalla. Ottelu on katsottavissa VeikkausTV:n kautta.

11.3.2023 21:09 Korisliiga

Daniel Dolencin huippuilta siivitti Kauhajoen ylivoimaiseen voittoon KTP:stä

Korisliigan lauantain ainoassa ottelussa Kauhajoki voitti kotikentällään IKH Areenalla KTP-Basketin 102-65.

10.3.2023 20:36 Korisliiga

Nokia varmisti pudotuspelipaikkansa – Honka putoaa ykkösdivisioonaan

Miesten Korisliigassa ratkaistiin monta kohtaloa, kun BC Nokia sai varmistettua paikan playoffeissa ja Korihait pudotti Tapiolan Hongan sarjasta.

10.3.2023 09:00 Korisliiga

Helmikuun vahvin Chris Clarke putosi syksyllä G-liigasta loukkaantumisen takia ja palasi Lahteen – nyt hän rekisteröi nimiinsä kokonaisen triplatuplakuukauden

Korisliigan Kuukauden vahvin Chris Clarke oli jo murtanut Kaliforniassa tiensä Santa Cruz Warriorsiin, kun yhtäkkiä paljastui loukkaantuminen. Hän pakkasi laukkunsa ja palasi Lahteen – ja laittoi rytinällä Korisliigan ikivanhat ennätykset uusiksi.

9.3.2023 09:12 Korisliiga

Huima ura jatkuu: Timo Heinonen ja Seagulls jatkosopimukseen

Helsinki Seagullsia jo kaudesta 2015-16 asti edustanut 41-vuotias Timo Heinonen jatkaa joukkueessa 1+1-mittaisella sopimuksella myös tulevalla Korisliiga-kaudella 2023-24. Heinonen pelattujen otteluiden maratontaulukon kärkipaikalla.

9.3.2023 00:17 FIBA Europe Cup

Kauhajoki avasi puolivälierät pisteen voitolla – ”Tämä antaa meille tosi hyvät asetelmat kotikentälle”

FC Porto ei päästänyt Kauhajokea helpolla FIBA Europe Cupin puolivälierien ensimmäisessä osassa Portugalissa. Takaa-ajaksi joutuneet vieraat näyttivät lujuutensa loppuhetkillä punnertaen pisteen voittoon lukemin 80–81 (39–36). Ratkaiseva toinen osa pelataan keskiviikkona 15.3. Kauhajoella.

8.3.2023 12:00 FIBA Europe Cup

Kauhajoki aloittaa FIBA Europe Cupin puolivälierät keskiviikkona Portugalissa

Hallitseva Suomen mestari ja upeita otteita eurokentillä tällä kaudella esittänyt Kauhajoki kohtaa kaksiosaisessa puolivälieräsarjassa FC Porton. Välieriin edetään kahden ottelun yhteistuloksella. Ottelu on katsottavissa suorana FIBA:n YouTube-kanavalta.

4.3.2023 20:12 Korisliiga

Seagullsin Järvi liekeissä kaaren takaa – Kauhajoki ja Nokia vahvistivat paalupaikkojaan

Miesten Korisliigassa Kauhajoki vahvisti koko sarjan johtoasemaansa, mutta voiton otti myös toisena tuleva Helsinki Seagulls. Alemmassa jatkosarjassa BC Nokia pönkitti omaa paalupaikkaansa.

3.3.2023 20:31 Korisliiga

Lahti ja Pyrintö ottivat kriittiset voitot playoff-haaveidensa kannalta – KTP:n Brandonit toivat täpärän jatkoaikavoiton

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton otti KTP-Basket. Alemmassa sarjassa voitot menivät viimeisistä pudotuspelisijoista kamppaileville Tampereen Pyrinnölle ja Lahti Basketballille.

21.2.2023 09:38 Korisliiga

Vertio nousee ensi kaudeksi Seagullsin päävalmentajaksi, Laakso jättää tehtävänsä kauden jälkeen

Helsinki Seagullsin päävalmentajana kaudesta 2019–20 asti toiminut Jussi Laakso jättää tehtävänsä kuluvan kauden päätyttyä. Seagullsin uudeksi päävalmentajaksi astuu joukkuetta yhdessä Laakson kanssa jo neljättä kautta luotsaava Vesa Vertio 2+1-mittaisella sopimuksella.

18.2.2023 20:51 Korisliiga

KTP sai tappioputken katki Vili Nymanin johdolla – Lahden Chris Clarke rikkoi liigan triplatuplaennätyksen

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros. Ylemmässä jatkosarjassa voittivat KTP, Kauhajoki ja Seagulls. Alemmassa Nokia, Korihait ja Lahti.

15.2.2023 20:37 Korisliiga

Seagulls kirkkaaseen voittoon kärkikamppailussa – Vilppaalle ja Lahdelle pisteet tiukoista väännöistä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ottivat Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas. Alemmassa sarjassa juhli Lahti Basketball.

14.2.2023 20:03 Korisliiga

Mattila ja Heinonen jälleen liekeissä pirkanmaalaisseurojen voitoissa – Kouvot vei Kymenlaakson derbyn

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa Kouvot kaatoi KTP:n Kymenlaakson derbyssä. Alemmassa sarjassa puolestaan pisteet veivät pirkanmaalaisjoukkueet Nokia ja Pyrintö.

Näytä lisää vastaavia