Korisliigassa vierasvoittojen perjantai

27.10.2017 Korisliigassa siirryttiin viikonlopun viettoon vierasvoittojen merkeissä. Pohitullissa Kauhajoen Karhu oli ikävä vieras Korihaille, hakien 105-98 (58-52) –vierasvoiton ja KTP suoritti samanlaisen ryöstöretken Lapualle, voittaen Kobrat 92-75 (50-34).

Stephen Maxwell operoi tupla-tuplan, kun Karhu haki sarjapisteet Pohitullista.

Kauhajoen Karhu ja Uudenkaupungin Korihait tarjoilivat Pohitullin yleisölle hyökkäyspelaamisen merkkistä ilotulitusta perjantai-illan ratoksi. Kotiyleisön harmiksi voittajaksi iskujenvaihdossa selvisi lopulta Karhu, lukemin 105-98 (58-52).

Voitto oli Karhulle jo kolmas perättäinen ja kauhajokiset näyttävät jättäneen vaikean alkukauden (3 tappiota, 1 voitto) taakseen.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta päätösjaksolla. Isäntien energinen sisäpelaaja Juan Pattillo toi vapaaheittoviivalta Korihait tasatilanteeseen 85-85, mutta tämän jälkeen Karhu onnistui kolmesti kori-pysäytys-kori –sekvenssin suorittamisessa ja venytti vierasjohdon neljässä minuutissa kymmeneen pisteeseen.

Korihait antoi kirille vielä kaikkensa, mutta Karhun kypsä pelaaminen piti huolen siitä, että sarjapisteet lähtivät Kauhajoelle.

- Ei aina niin valmentajan mieleen kun vastustaja tekee yli 90 pinnaa, mutta yleisö varmaan tykkää. Ja jos itse tehdään enemmän ja voitetaan niin mikäs siinä sitten, turisi Karhun päävalmentaja Jussi Laakso.

Karhun takakentän kapellimestari Bojan Sarcevic pyöritteli vierailijoille 24 pistettä ja 8 koriin johtanutta syöttöä, saaden vahvaa tukea tupla-tuplan operoineelta Stephen Maxwellilta (26/11). Flenard Whitfield oli myös vakuuttava virhevaikeuksista huolimatta, kirjauttaen 23 minuutissa 16 pistettä ja 8 levypalloa.

Isäntien riveistä kovinta jälkeä teki ehdottomasti Pattillo, joka oli 32 pisteellä, 7 levypallolla, 3 syötöllä ja 2 riistolla ajoittain täysin pitelemätön luonnonvoima Karhulle. Vahvoja otteita esittivät myös päävalmentaja Jarno Nikulan monitoimityökalu Sean O’Brien (20/11/4 syöttöä) sekä 19 pistettä nakuttanut Marius van Andringa.

Ottelutilastot: Korihait - Karhu

KTP haki sarjapisteet Lapualta

KTP oli ikävä vieras Lapuan Kobrille, perjantai-illan lämmittämässä Lapuan urheilutalossa. Tasaisten avausminuuttien jälkeen KTP suoritti irtioton, eikä katsellut enää taakseen matkalla 92-75 (50-34) –vierasvoittoon.

Kobrat nousi Christopher Ortizin vapaaheitolla kahden pisteen kosketusetäisyydelle kamppailun neljännellä minuutilla, mutta KTP:n polkaistua 11-0 –pisteputken ja karattua 13 pisteen karkumatkalle, ei Kobrat koko ottelun aikana saanut kurottua eroa enää yksinumeroisiin. KTP hallitsi ottelun tempoa kypsällä hyökkäyspelaamisellaan ja seilasi lopulta vakuuttavaan vierasvoittoon.

- Olen ehdottomasti tyytyväinen voitosta. Hyökkäys toimi ja saimme petrattua puolustuspelaamistamme. Kaikkinensa pelasimme hyvän pelin tänään, iloitsi vierailijoiden päävalmentaja Ray Ailus.

Vierailijoiden vahvimpia suorittajia perjantaina olivat tupla-tuplaa lähennelleet Kenneth Simms (18/9/5 syöttöä) ja Jermont Horton (19/8). Kapteeni Michael Pounds maalaili tilastolakanalleen 18 pistettä, 4 levypalloa ja 3 koriin johtanutta syöttöä.

Kobrien kokoonpanosta itsensä esille nostivat silkkisen heiton omaava Maurice Creek (24/8/5 syöttöä) ja pätevät 34 minuuttia parketilla viettänyt Lucas Woodhouse (15/3/6 syöttöä).

Ottelutilastot: Kobrat - KTP
 
15.3.2023 07:53 FIBA Europe Cup

Kauhajoki hamuaa FIBA Europe Cupin välieriin kotikentällä keskiviikkona - ottelu katsottavissa VeikkausTV:ltä

Kauhajoki pääsee toiseen osaotteluun FC Portoa vastaan pisteen johtoasemasta. Ratkaiseva puolivälierien toinen osa käynnistyy keskiviikkona klo 18.30 IKH Areenalla. Ottelu on katsottavissa VeikkausTV:n kautta.

11.3.2023 21:09 Korisliiga

Daniel Dolencin huippuilta siivitti Kauhajoen ylivoimaiseen voittoon KTP:stä

Korisliigan lauantain ainoassa ottelussa Kauhajoki voitti kotikentällään IKH Areenalla KTP-Basketin 102-65.

10.3.2023 20:36 Korisliiga

Nokia varmisti pudotuspelipaikkansa – Honka putoaa ykkösdivisioonaan

Miesten Korisliigassa ratkaistiin monta kohtaloa, kun BC Nokia sai varmistettua paikan playoffeissa ja Korihait pudotti Tapiolan Hongan sarjasta.

10.3.2023 09:00 Korisliiga

Helmikuun vahvin Chris Clarke putosi syksyllä G-liigasta loukkaantumisen takia ja palasi Lahteen – nyt hän rekisteröi nimiinsä kokonaisen triplatuplakuukauden

Korisliigan Kuukauden vahvin Chris Clarke oli jo murtanut Kaliforniassa tiensä Santa Cruz Warriorsiin, kun yhtäkkiä paljastui loukkaantuminen. Hän pakkasi laukkunsa ja palasi Lahteen – ja laittoi rytinällä Korisliigan ikivanhat ennätykset uusiksi.

9.3.2023 09:12 Korisliiga

Huima ura jatkuu: Timo Heinonen ja Seagulls jatkosopimukseen

Helsinki Seagullsia jo kaudesta 2015-16 asti edustanut 41-vuotias Timo Heinonen jatkaa joukkueessa 1+1-mittaisella sopimuksella myös tulevalla Korisliiga-kaudella 2023-24. Heinonen pelattujen otteluiden maratontaulukon kärkipaikalla.

9.3.2023 00:17 FIBA Europe Cup

Kauhajoki avasi puolivälierät pisteen voitolla – ”Tämä antaa meille tosi hyvät asetelmat kotikentälle”

FC Porto ei päästänyt Kauhajokea helpolla FIBA Europe Cupin puolivälierien ensimmäisessä osassa Portugalissa. Takaa-ajaksi joutuneet vieraat näyttivät lujuutensa loppuhetkillä punnertaen pisteen voittoon lukemin 80–81 (39–36). Ratkaiseva toinen osa pelataan keskiviikkona 15.3. Kauhajoella.

8.3.2023 12:00 FIBA Europe Cup

Kauhajoki aloittaa FIBA Europe Cupin puolivälierät keskiviikkona Portugalissa

Hallitseva Suomen mestari ja upeita otteita eurokentillä tällä kaudella esittänyt Kauhajoki kohtaa kaksiosaisessa puolivälieräsarjassa FC Porton. Välieriin edetään kahden ottelun yhteistuloksella. Ottelu on katsottavissa suorana FIBA:n YouTube-kanavalta.

4.3.2023 20:12 Korisliiga

Seagullsin Järvi liekeissä kaaren takaa – Kauhajoki ja Nokia vahvistivat paalupaikkojaan

Miesten Korisliigassa Kauhajoki vahvisti koko sarjan johtoasemaansa, mutta voiton otti myös toisena tuleva Helsinki Seagulls. Alemmassa jatkosarjassa BC Nokia pönkitti omaa paalupaikkaansa.

3.3.2023 20:31 Korisliiga

Lahti ja Pyrintö ottivat kriittiset voitot playoff-haaveidensa kannalta – KTP:n Brandonit toivat täpärän jatkoaikavoiton

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton otti KTP-Basket. Alemmassa sarjassa voitot menivät viimeisistä pudotuspelisijoista kamppaileville Tampereen Pyrinnölle ja Lahti Basketballille.

21.2.2023 09:38 Korisliiga

Vertio nousee ensi kaudeksi Seagullsin päävalmentajaksi, Laakso jättää tehtävänsä kauden jälkeen

Helsinki Seagullsin päävalmentajana kaudesta 2019–20 asti toiminut Jussi Laakso jättää tehtävänsä kuluvan kauden päätyttyä. Seagullsin uudeksi päävalmentajaksi astuu joukkuetta yhdessä Laakson kanssa jo neljättä kautta luotsaava Vesa Vertio 2+1-mittaisella sopimuksella.

18.2.2023 20:51 Korisliiga

KTP sai tappioputken katki Vili Nymanin johdolla – Lahden Chris Clarke rikkoi liigan triplatuplaennätyksen

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros. Ylemmässä jatkosarjassa voittivat KTP, Kauhajoki ja Seagulls. Alemmassa Nokia, Korihait ja Lahti.

15.2.2023 20:37 Korisliiga

Seagulls kirkkaaseen voittoon kärkikamppailussa – Vilppaalle ja Lahdelle pisteet tiukoista väännöistä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ottivat Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas. Alemmassa sarjassa juhli Lahti Basketball.

14.2.2023 20:03 Korisliiga

Mattila ja Heinonen jälleen liekeissä pirkanmaalaisseurojen voitoissa – Kouvot vei Kymenlaakson derbyn

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa Kouvot kaatoi KTP:n Kymenlaakson derbyssä. Alemmassa sarjassa puolestaan pisteet veivät pirkanmaalaisjoukkueet Nokia ja Pyrintö.

12.2.2023 19:01 Korisliiga

Osku Heinosen ennätystä sivuava ilta siivitti Pyrinnön voittoon Korihaista

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Tampereen Pyrintö päihitti Korihait.

12.2.2023 14:49 Korisliiga

Antero Lehto rikkoi maagisen 20 000 peliminuutin rajan Korisliigassa

BC Nokian Antero Lehto uurasti kentällä lauantaina Lahden kaadossa melkein 26 minuuttia, mikä tiesi samalla sitä, että hän ylitti ensimmäisenä pelaaja kautta aikain 20.000 peliminuutin rajan Korisliigan runkosarjassa.

11.2.2023 20:04 Korisliiga

Seagullsin Edosomwanilla todellinen tehoilta voitossa – Lahden Clarke sai Damon Williamsin kiinni triplatuplissa

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls, Kauhajoki ja Kataja Basket. Alemmassa jatkosarjassa pisteet keräsi BC Nokia.

10.2.2023 12:39 Korisliiga

Kuukauden vahvin Severi Kaukiainen menestyy kahdessa sarjassa: ”Välillä on rankkaa, mutta onnistumiset myös ruokkivat toisiaan”

Severi Kaukiainen valittiin tammikuussa 2023 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi. Kaukiainen myöntää, että vaikka välillä onkin rankkaa, onnistumiset sekä Korisliigassa että eurosarjassa ruokkivat toisiaan.

8.2.2023 20:47 Korisliiga

Kobrat kaatoi espoolaiset Lapualla – Hongan riveissä nähtiin uusi vahvistus

Miesten Korisliigan alemman jatkosarjan ottelu päättyi Kobrien voittoon.

7.2.2023 21:01 FIBA Europe Cup

Kauhajoki kaatoi Hapoel Haifan tulikuuman Severi Kaukiaisen johdolla

Kauhajoki voitti FIBA Europe Cupin jatkolohkon päätösottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 85–76 (44–38). Puolivälieräpaikan jo viime viikolla varmistaneen Kauhajoen johdatti voittoon 22 pistettä upottanut takamies Severi Kaukiainen.

Näytä lisää vastaavia