Korisliigan puolivälierät käynnistyivät – Kauhajoki otti avausvoiton

3.4.2022 20:04 Miesten Korisliigan pudotuspelit lähtivät käyntiin sarjakärjen ja puolivälierien ennakkosuosikin Kauhajoen voitolla.

Erityisesti Cameron Jones (kesk.) ja Rene Rougeau (oik.) pääsivät esittelemään taitojaan voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kauhajoella nähtiin ennakkosuosikin hallitsema ilta, kun kotijoukkue taivutti haastajansa Lahti Basketballin luvuin 93–77. Isännät vetivät pidemmän korren niin osumatarkkuudessa kuin levypallotilanteissakin.

Rynnistyksen etulinjassa juoksivat yhdysvaltalaisvahvistukset Rene Rougeau, Cameron Jones ja Simeon Carter, jotka ovat osoittaneet pätevyytensä ja yhteensopivuutensa jo monesti kauden aikana. Jones ja Carter johtivat joukkuuensa pistetilastoa 19:llä, kun taas Rougeau puolestaan merkkautti monipuolisimman onnistumisen – 17 pistettä, seitsemän levypalloa ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä.

Lahden puolella sen sijaan pääsi loistamaan etupäässä Erik Sajantila, joka lennätti ilmaan peräti 14 yritystä kaaren takaa. Niistä upposi kuusi kappaletta, ja pisteitä Sajantilalle kertyi yhteensä komeat 25.

– Nyt kun oli taas hyvin pelaajia rivissä, koetimme nostaa puolustuksen intensiteettiä, ja mielestäni ensimmäisellä puoliskolla onnistuimme hyvin. Kolmannella jaksolla Lahti ei kauheasti palloa menettänyt, eikä laittamamme paine ollut enää riittävää. Sitä pitää katsoa ja teroittaa, Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies pohti pelin jälkeen.

Muut välieräparit avaavat ottelukoetoksensa huomenna maanantaina 4. huhtikuuta. Kauhajoki ja Lahti jatkavat pelejään taas tiistaina.

Ottelutilastot

 
8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

26.1.2024 20:32 Korisliiga

Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

24.1.2024 21:36 Korisliiga

Vilpas haki vieraspisteet Lahdesta

Salon Vilpas paranteli asemiaan sarjataulukossa, kun joukkue kävi hakemassa vieraspisteet Lahdesta. Ottelu päättyi vierasjoukkueen hyväksi 103-80.

24.1.2024 11:30 Korisliiga

Vaikeita kausi kokenut Topias Palmi on palannut tasolleen ja ylittänyt sen – Korisliigan joulukuun pelaaja kertoo, miten Kauhajoki nousi suosta

Kauhajoen heittävä takamies Topias Palmi valittiin miesten Korisliigassa joulukuun 2023 Kuukauden pelaajaksi. Hänen onnistumistensa kanssa käsi kädessä ovat kulkeneet koko seuran onnistumiset.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

Näytä lisää vastaavia