Korisliigan puolivälieräennakko 3/4: Pohjanmaan herruus ratkaistaan puolivälierissä

31.3.2017 Korisliigan kauden 2016/17 hienoimmat pelit ovat vihdoin täällä. Pudotuspelit alkavat lauantaina ja joukkueet valmistautuvat puolivälieräsarjoihinsa kuumeisesti. Ennakkoasetelmiltaan kuumin sarja pelataan Pohjanmaalla, jossa Kauhajoen Karhu ja Lapuan Kobrat ottavat mittaa toisistaan. Ottelusarja alkaa lauantaina 1.4.

Karhun Joonas Lehtoranta on tuonut Kauhajoelle sitä takakentän leveyttä, jota joukkue on pitkään kaivannut.

Tuomas Viertola tarjoaa Kobrille tinkimätöntä taistelua ja yleisön sytyttävää pelaamista, jonka merkitys kasvaa mitä pidemmälle ottelusarja etenee.

Karhun sveitsiläinen linkkuveitsi Juho Lehtoranta suorittaa juuri sitä työtehtävää, mitä päävalmentaja Toiviainen mieheltä milloinkin toivoo. Pudotuspeleissä Lehtorannan rooli kasvanee entisestään.

Pysyykö Jamal Jones Karhun puolustuksen pihdeissä? Kuinka kauan Karhu-luotsi Toiviainen on harjoittanut itämaisia taistelulajeja otteluiden aikana? Kuvat: Erkki Hautaviita & Francois Perthuis

Kauhajoella ja Lapualla saatiin varmasti mieluisa uutinen runkosarjan päätökseksi, kun puolivälierien otteluparit saatiin varmistettua. Paikalliskamppailu kevään kuumimmissa peleissä on jotain, mistä jokainen organisaatio unelmoi.

Joukkueet ovat etukäteen ajateltuna juuri niin tasaisia kuin runkosarjan nelosen ja vitosen voisi olettaakin olevan. Karhun koriero koko kauden ajalta on +62, Kobrien +59.  Karhu on voittanut kotonaan 13 ottelua, Kobrat 12, runkosarjan eron tullessa Karhun tasaisemmasta vieraspelaamisesta.

Runkosarjan keskinäiset kohtaamiset menivät joukkueiden välillä voitoin 2-2, molempien joukkueiden voittaessa omat kotiottelunsa. Ennakkoon kyseessä onkin sarja, joka venyy todennäköisimmin aina viidenteen otteluun asti.

Karhun kohdalla kevät tulee olemaan päävalmentaja Sami Toiviaisen viimeinen Karhun peräsimessä, ainakin tällä erää. Tuntuukin, että Toiviainen on saanut pudotuspelejä silmällä pitäen joukkonsa kenties valmiimmaksi kuin yhtenäkään aikaisempana keväänä. Runkosarjan loppupuolen yskimiset selittyvät paljolti Bojan Sarcevicin (11,1/3,0/5,8 syöttöä) loukkaantumisella, mutta mies teki paluunsa pelikentille juuri sopivasti runkosarjan päätösottelussa Lapualla.

Karhun takakentälle leveyttä tuovat jenkki Tate Unruh (14,6/4,1/2,0 syöttöä) sekä KTP-kasvatti Joonas Lehtoranta (6,8/2,2 syöttöä). Tämä leveys on asia, jota Karhu on ainakin jossain määrin jäänyt kaipaamaan menneinä vuosina. Kobrat voivat edelleen koittaa keskittyä Bojanin hidastamiseen, mutta erityisesti aktiivisesti korille pyrkivä Lehtoranta tulee kiittämään vapautuneesta tilasta ja ajasta. Tarkkakätinen Unruh (44,4% 3p) levittää kenttää jatkuvasti parketilla ollessaan vaikka ei koskisi palloon moneen hyökkäykseen, niin suuri miehen heittouhka on.

Kobrien takakentällä tulee olemaan Mario Edwardsin (9,7/4,0/4,2 syöttöä) Marius Van Andringan (7,6/2,2) ja Aubrey Conerlyn (6,8/2,6/2,7 syöttöä) johdolla pitämään kiirettä Karhun kanssa, mutta erityisesti Van Andringan tarjoama energia noussee todelliseen arvoonsa, mitä lähemmäs viidettä ottelua ottelusarja venyy.

Lisämielenkiintoa Karhun osalta ottelusarjaan tuo se, että etukentän rotaatioon olisi tarjolla niin DeVaugh Washington (13,1/6,8), Kammeon Holsey (16,1/6,5) kuin myös härkämäinen Devonne Giles (12,2/6,3). Laituri Austin Hollins (17,9/4,8/2,6 syöttöä) sekä takamies Unruh pelannevat jokaisen ottelun terveinä pysyessään, joten etukentän rotaation pelaavat vahvistukset tuovat oman lisämausteensa kauhajokisten pelaamiseen.

- Varmasti erittäin tiukka ottelusarja tiedossa. Toivottavasti sali on heti täynnä erityisesti meidän fanejamme, jotta saamme kaiken sen tuen jonka mahtavasta kotiyleisöstämme voimme saada, Karhun päävalmentaja Toiviainen toteaa.

- Lopullisen kokoonpanon päätän perjantain valmistavan harjoituksen jälkeen. ”Love, Passion, Effort”, siinä ovat ne asiat, joilla me voimme mennä tästä sarjasta jatkoon.

Joukkueet ovat hyvin eri tavalla kootut kaikin puolin, mutta suurin filosofinen ero löytyy etukentältä. Kobrien ikinuori Damon Williams (11,8/8,2/4,4 syöttöä) pystyy edelleen pelaamaan nelospaikalla kovalla tasolla ja tarjoamaan Kobrille pienissä viisikoissa vitospaikalla minuutteja. Dom Morrisin (17,4/7,5) ja kokeneen Lawrence Kinnardin (9,5/5,1) täyttäessä loput Kobrien etukentän isommista ruuduista, ei lapualaisten joukkueesta löydy varsinaisesti eliittitason riman suojelijaa tai edes täysin perinteistä vitospaikan pelaajaa.

Karhun etukentän jenkkikolmikosta yksi huilannee jokaisen ottelun, mutta silti kokoonpanosta tulee löytymään yksi kolmikosta Washington-Holsey-Giles. Holsey on kolmikosta kenties monipuolisin, mutta kävi miten kävi, yksi sentteri Karhun kokoonpanosta jokaiseen otteluun löytyy. Mielenkiintoista onkin nähdä, miten etukenttien taistelu lähtee muovautumaan ottelusarjan edetessä.

Yksittäisistä taistelupareista on nostettava esiin Kobrien Korisliigan pistekuninkuuden voittaneen Jamal Jonesin (22,2/5,7) ja Karhun Hollinsin välienselvittely. Urheilullinen, ulottuva ja monipuolinen korintekijä Jones saa todellisen haasteen tielleen, kun Karhun niin ikään urheilullinen, ulottuva, monipuolinen ja fiksu laituri Hollins asettuu pysäyttämään miehen. Vastaavasti puolustuspäässä Jonesin täytyy myös olla hereillä, sillä Hollins on puolustusosaamisensa lisäksi Karhun vaarallisin yksittäinen ase korinteossa. Ja heti kun Karhun laivassa näkyy joko Jonesin, Williamsin tai Kinnardin kokoinen reikä, tulee sitä reikää paikkaamaan Karhun sveitsiläinen linkkuveitsi Juho Lehtoranta (8,1/3,4/1,5 syöttöä).

- Lauantaina starttaa Kobrien liigataipaleen ensimmäiset pudotuspelit ja vastassa paikallisvastustaja Karhu. Karhulta löytyy kaikkea, niin voimaa korin alle kuin myös heittäjiä levittämään kenttää, mikä tarkoittaa sitä, että meidän täytyy pystyä keskittymään täydet 40 minuuttia oman pelisuunnitelmamme kasassa pitämiseen, pyörittelee Kobrat-luotsi Damion Dantzler.

- Olemme saaneet viimeisissä otteluissa omaa pelaamistamme parempaan suuntaan ja niinhän sen pitää ollakin, että tulevissa peleissä joukkue on parhaimmillaan. Terveystilanteemme on myös kohtuullisen hyvä ja meillä on täysi rosteri pelikykyisenä.

Tämä, sekä kaikki muut pudotuspelisarjat ovat nähtävissä Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelun kautta.

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia