Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

20.5.2022 11:11 24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

Toista kauttaan pelaavalle Remu Raitaselle palkinto oli Korisliiga-uran ensimmäinen henkilökohtainen. Kuva: Samira Lee

– Viime vuonna jäi hieman kaivertamaan, kun vuoden tulokas -palkinto meni toiseen osoitteeseen, Remu Raitanen toteaa ja naurahtaa päälle.

KTP-Basketin 24-vuotias ja 206-senttinen laituri on juuri palkittu miesten Korisliigan vuoden pelaajana, eikä hän alkuunkaan peittele tyytyväisyyttään saavutettuaan näin korkean kunnian. Suorittavathan valinnan sentään vastustajajoukkueiden valmentajat ja kapteenit.

– Olen onnistunut selvästi olemaan inhottava vastustaja, ja tässä tapauksessa se on positiivinen asia. Periaatteessa henkilökohtaiset palkinnot eivät ole tärkeysjärjestyksessä korkeimmalla, mutta niihin voi suhtautua ennen kaikkea hyvinä motivaattoreina. Ne merkitsevät kovan työn kautta saavutettua näkyvää kehitystä, ja silloin palkinnosta tulee otettu olo, Raitanen pohtii.

Vuoden puolustuspelaaja Lassi Nikkarinen (vas) ja kehittynein pelaaja Perttu Blomgren (oik) pääsivät poseraamaan Vuoden pelaajan rinnalle. Kuva: Samira Lee
Vuoden puolustuspelaaja Lassi Nikkarinen (vas) ja kehittynein pelaaja Perttu Blomgren (oik) pääsivät poseraamaan Vuoden pelaajan rinnalle. Kuva: Samira Lee

Raitasen palkinto ei tullut arpapelillä. Hän oli nimittäin selkeästi paras kotimainen pelaaja niin pisteissä, levypalloissa kuin tehokkuuslukemassa mitattuna. Hänen ottelukohtaiset keskiarvonsa olivat 17,1 pistettä, 7,6 levypalloa ja 19,1:n tehokkuus. Osumatarkkuuksina Raitaselle merkittiin 57,1 prosenttia kakkosissa, 36,3 prosenttia kolmosissa ja peräti 91 prosenttia vapaaheitoissa.

Päättyneellä kaudella KTP sijoittui joukkueena runkosarjan neljännelle sijalle, mutta seuran tie pudotuspeleissä päättyi jo puolivälierissä. Raitanen näkeekin ensi kaudessa paljon mahdollisuuksia.

– Päävalmentajamme Roope Mäkelä oli jo viime vuonna taitava työssään, mutta uskon, että hän parantaa nyt entisestään, kun on päässyt tottumaan Korisliigaan. Sen lisäksi, kunhan löytyy hyvä jenkkinelikko, niin kaikki palat ovat aika lailla paikallaan.

Myös Raitasella itsellään on yhä kehittymisen varaa. Hän on neljän San Franciscossa vietetyn yliopistovuoden ja kahden Korisliiga-vuoden – Kobrissa ja KTP:ssä – jälkeen parhaassa peli-iässään ja tavoittelee jatkuvasti ammattilaisuuden seuraavia tasoja.

– Olen ihan hyvä pallonkäsittelijänä, mutta siinä näen yhä kehittymisen varaa. Yleisen käsittelyn harjaantuminen avaa paljon mahdollisuuksia. Puolustuksessa taas on varaa kehittyä paljonkin. Erittäin tärkeää on myös nopeuttaa omaa päätöksentekoa pelitilanteissa, Raitanen analysoi itse.

Kehityksen kohteet ovat varsin ymmärrettävät. Erityisesti ulkomailla Euroopan korkeimmissa sarjoissa voi nähdä selkeästi katsomoon asti, kuinka paljon peli nopeutuu sitä mukaa, mitä ylemmäs mennään.

Remu Raitasen debyyttikausi KTP:n paidassa oli huima. Kuva: Ville Vuorinen
Remu Raitasen debyyttikausi KTP:n paidassa oli huima. Kuva: Ville Vuorinen

Totuushan on – ja turha itsestäänselvyyksiä olisi peitellä – että Raitasen jatko KTP:ssä ei ole sataprosenttisen varmaa. Pelaajalla on sopimuksessaan ulkomaanoptio loppukesälle asti, ja alustavia kiinnostuneita kaikuja on agentille asti jo kantautunut.

– Euroopan monet sarjat ovat yhä käynnissä, joten vielä on liian aikaista sanoa varmalla mitään, mutta jo tässä vaiheessa on paljon enemmän merkkejä havaittavissa kuin viime kesänä oli. Varsinaista tarjousta ei ole pöydällä, mutta täysin varteenotettavien seurojen kanssa on juteltu.

Pitkän tähtäimen tavoite Raitasella on ympäripyöreästi ilmaistuna sama kuin käytännössä kaikilla muillakin alan ammattilaisilla: pelata niin korkealla tasolla kuin ikinä mahdollista.

– Olen yhä verrattain nuori, ja tässä mennään nyt vuosi kerrallaan. Kehityn rauhassa ja katson, minne tie vie.

Henkilöt

 
15.11.2023 21:48 FIBA Europe Cup

Kauhajoki taipui loppuhetkillä Bundesliiga-joukkue Rostockille – Kataja ei onnistunut nappaamaan avausvoittoaan

Suomalaisjoukkueet pelasivat keskiviikkona FIBA Europe Cupin alkulohkojen viidennet ottelut. Ilta ei kasvattanut suomalaisjoukkueiden voittosarakkeita.

15.11.2023 20:41 Korisliiga

Teemu Suokkaan tehoilta johti Vilppaan voittoon

Salon Vilpas haki vierasvoiton Loimaalta. Teemu Suokas pommitti kaukaa ja jakoi ahkerasti syöttöjä.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

11.11.2023 20:13 Korisliiga

Fortsonilla ja Palmilla jyvä kohdallaan – alkukaudesta yskähdellyt Kauhajoki miltei 50 pisteen voittoon

Miesten Korisliigan otteluvoitot menivät tänään Kauhajoelle, Helsinki Seagullsille ja Kataja Basketille.

10.11.2023 22:30 Korisliiga

Both Gachin triplatupla johti Nokian voittoon – Korihait kaatoi KTP:n

BC Nokia ja Korihait saivat sarjapisteitä miesten Korisliigassa.

9.11.2023 12:00 Korisliiga

Lokakuun pelaaja Erik Sajantila: ”Joutuu kysymään itseltään, miten voisi auttaa joukkuetta enemmän”

Lahti Basketballin vaikeasta kaudenalusta huolimatta seuran riveistä on erottunut yllättäen tähdeksi syttynyt 22-vuotias Erik Sajantila. Hänet palkittiin lokakuun 2023 parhaana pelaajana.

8.11.2023 21:25 FIBA Europe Cup

Katajalle ja Kauhajoelle kirvelevät tappiot eurokentillä

Suomalaisjoukkueet taipuivat niukasti keskiviikkona FIBA Europe Cupin alkulohkovaiheen otteluissa. Kataja Basket hävisi kotikentällään lohkon kärkijoukkue Legia Varsovalle 85–89, kun taas Kauhajoki taipui jatkoajan jälkeen Jonavalle CBetille 94–98.

8.11.2023 21:15 Korisliiga

Kobrille sarjapisteet Tampereelta – "Kokonaisuudessaan kautemme paras vieraspeli"

Kobrat kävi nappaamassa vierasvoiton Tampereen Pyrinnöstä.

5.11.2023 20:16 Pääjuttu

Bisons yllätti Kauhajoen – Kataja Korihaita vahvempi

Miesten Korisliigan sarjapisteet keräsivät tänään Bisons Loimaa ja Kataja Basket.

4.11.2023 19:17 Korisliiga

KTP vierasvoittoon Lapualla – Roydell Brown jatkoi vahvoja otteitaan

Kobrat taipui kotonaan KTP-Basketille 79–83.

3.11.2023 20:32 Pääjuttu

Seagulls siirtyi sarjajohtoon kuudennella voitollaan – Kouvot kotonaan Vilpasta vahvempi

Miesten Korisliigassa päivitettiin taas kärkikolmikkoa, kun sarjapisteet illan otteluista saivat Helsinki Seagulls ja Kouvot.

2.11.2023 15:25 Korisliiga

Lahti Basketballin Erik Sajantila Korisliigan lokakuun kuukauden pelaaja

Korisliiga-kauden 2023–24 ensimmäiseksi kuukauden pelaajaksi on valittu huimaa jälkeä tehnyt Lahti Basketballin Erik Sajantila.

1.11.2023 21:45 FIBA Europe Cup

Kauhajoki haki maukkaan vierasvoiton lohkoykkösen vieraana Kyproksella

Kahdella tappiolla FIBA Europe Cup -kautensa aloittanut Kauhajoki kohtasi kyproslaisen Petrolina AEK:n, joka oli edennyt kilpailussa voitosta voittoon. Kauhajoki nappasi kauden avausvoiton eurokentillä vahvan lopun myötä lukemin 66–75 (33–31).

1.11.2023 20:38 Pääjuttu

Lahti nousi kotivoittoon erikoisen ottelun jälkeen – uusi vahvistus heti avainroolissa

Lahti Basketball taivutti Tampereen Pyrinnön 93–89 hurjasti ailahdelleen kamppailun päätteeksi.

31.10.2023 22:40 FIBA Europe Cup

Levicen ja Severi Kaukiaisen puolustus tylsytti Katajan: "Oli hienoa pelata hyviä ystäviä vastaan"

Kataja Basket metsästi tiistaina avausvoittoaan FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa Slovakiassa Patrioti Levicen vieraana. Kotijoukkueen vahva puolustuspelaaminen Severi Kaukiaisen johdolla oli myrkkyä Katajalle, kun isännät ottivat 68–55 (36–34) -voiton.

28.10.2023 20:19 Pääjuttu

Pyrintö avasi viimein voittotilinsä – Seagulls vei titaanien taiston

Korisliigassa voittoja ottivat Tampereen Pyrintö, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas. Salossa nähtiin samalla myös juhlaseremonia.

27.10.2023 20:48 Korisliiga

KTP taivutti Lahden kalkkiviivoilla – Nyman ja Sajantila ottelun pistekuninkaat

KTP-Basket ja Kobrat kartuttivat sarjapistetilejään.

25.10.2023 22:09 FIBA Europe Cup

Kauhajoki ja Kataja taipuivat eurokentillä

Suomalaisjoukkueet metsästivät avausvoittoaan keskiviikkona, kun FIBA Europe Cupissa pelattiin alkulohkon toiset ottelut. Kauhajoki taipui Saksassa Rostockin vieraana, Kataja puolestaan hävisi kotikentällään korin läheisyyttä hallinneelle CSM Oradealle.

25.10.2023 20:27 Korisliiga

Nokia vahvistaa asemiaan – sarjakärki jälleen voittoon Both Gachin johdolla

Tiukka kotivoitto nosti BC Nokian Korisliiga-kauden ensimmäisenä joukkueena kymmeneen sarjapisteeseen.

25.10.2023 12:30 FIBA Europe Cup

Kauhajoen ja Katajan europelit suorana Koristv.fi:ssä keskiviikkona

Kauhajoki ja Kataja Basket hakevat keskiviikkona avausvoittojaan FIBA Europe Cupissa, kun alkulohkovaiheen toiset ottelut pelataan. Kauhajoki kohtaa vieraskentällä Bundesliiga-joukkue Rostock Seawolvesin. Kataja saa kotikentälleen vieraaksi romanialaisen CSM Oradean.

Näytä lisää vastaavia