Korisliigan kärkipäässä käy kova kuhina – Seagulls taivutti Korihait, mutta Nokia pysyy kannoilla

28.11.2023 20:43 Miesten Korisliigassa otteluvoittoja keräsivät Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Salon Vilpas.

Seagullsin Shavon Coleman ja Rene Rougeau olivat terässä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsingissä nähtiin Korisliigan kärkikolmikon sisäinen mittelö, kun Seagulls otti kotonaan mittaa Korihaista. Sarjan paalupaikalla porskuttavat isännät voittivat ottelun sarjapistetilanteeseen nähden yllättävällä erolla, luvuin 112–74.

– Olimme mukana vain ensimmäiset minuutit, ja sen jälkeen ottelu lähti täysin käsistämme. Olimme laiskoja ja annoimme vastustajan pelata täysin omaa peliään. Seagulls on kärkijoukkue ihan syystä, ja tämän kaltaista etumatkaa heille ei saa antaa, totesi Korihaiden päävalmentaja Darko Mihajlovic.

Arvokasta työtä voiton eteen tekivät erityisesti Seagullsin Shavon Coleman, Mar'Qualen Grant ja Rene Rougeau. Coleman kirjautti pelissä 25 pistettä ja kahdeksan levypalloa, Grant 24 pistettä, kuusi syöttöä ja neljä riistoa ja Rougeau 15 pistettä, viisi levypalloa, kuusi syöttöä ja kaksi torjuntaa.

Korihaiden vahvimmat esitykset nähtiin Wesley Person Jr:lta, joka upotti 19 pistettä, ja Javion Ogunyemilta, jolle merkittiin 14 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Ottelutilastot

Nokia haki vierasvoiton Kotkasta

Voittoon päättyi myös Korisliigan kakkossijaa pitävän BC Nokian ilta, kun KTP-Basket taipui omalla kotikentällään 93–98.

Nokian kovimmat pistenikkarit voitto-ottelussa olivat Tucker Richardson ja Both Gach. Richardson upotti 26 pistettä, kun taas Gach tilastoi 21 pistettä, seitsemän levypalloa ja kolme riistoa.

Niukasta tappiosta huolimatta KTP:n riveissäkin nähtiin vahvoja esityksiä, etunenässä Ahmad Randilta, joka keräsi nimiinsä 25 pistettä, seitsemän levypalloa ja kolme torjuntaa. Joukkueen päävalmentaja Roope Mäkelä pohti ottelun päätteeksi:

– Nokia oli tänään parempi, ei kahta sanaa. Useassa pelissä olemme pelanneet neljännen erän loistavasti ja niin tänäänkin, mutta nyt takamatka oli vain liian pitkä. Jostain syystä emme olleet valmiita Nokian kovuuteen. Rand piti meitä pelissä ensimmäisellä puoliajalla, ja ero olisi voinut olla suurempikin.

Ottelutilastot

Vilpas kolmen ottelun voittoputkessa

Vaikeasta kaudenalusta kärsinyt Salon Vilpas on kohentanut otteitaan niin rivakasti, että pitää nyt kolmen pelin voittoputken jälkeen sarjataulukon neljättä paikkaa. Tänään pisteet irtosivat Lapualta, jossa Kobrat kärsi kotitappion luvuin 66–76.

Vilppaan kovin korintekijä voitossa oli Tavon King, jonka pistetili näytti pelin lopuksi 25:ttä.

– Meillä oli aamulla kokous, jossa totesimme, että haluamme päästä vauhtiin, kerätä voittoja ja pitää hauskaa joukkueena, ja sen myös teimme. Itselläni on ollut pari ottelua, jossa olen heittänyt huonosti, mutta kiitos kuuluu valmentajillemme, jotka kannustivat minua jatkamaan, King totesi Ruudun haastattelussa.

Hyvin suoriutui myös loistavaa kautta pelaava Teemu Suokas, jolle kirjattiin 16 pistettä, viisi levypalloa ja viisi syöttöä.

Kobrien tilasto-onnistujat olivat Anthony Roberson 21 pisteellä ja kymmenellä levypallolla sekä Theo Akwuba seitsemällä pisteellä, 13 levypallolla ja neljällä torjunnalla.

Ottelutilastot

 
2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

Näytä lisää vastaavia