Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

3.2.2024 18:24 Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

Bojan Sarcevic (pallossa) johti Korihait elintärkeään nousuun sarjakärki Seagullsia vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Aimo liuta joukkueita oli tänään pakkovoiton edessä, sillä ylemmän jatkosarjapaikan olivat varmistaneet ennestään ainoastaan kärkikolmikko Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Kataja Basket. Näiden kolmen lisäksi paikasta vielä tänään kilpailivat Salon Vilpas, Korihait, Kauhajoki, Kouvot ja Kobrat. Illan ottelutulosten myötä jokkueista kuitenkin alempaan jatkosarjaan putosivat kaksi viimeisenä mainittua.

Jatkosarjapelit alkavat ensi viikolla. Otteluohjelma tarkkoine päivämäärineen vahvistetaan maanantaina 5. helmikuuta.

Korihait nousi voittoon sarjakärkeä vastaan

Helsinki Seagulls aloitti Uudessakaupungissa niskan päällä, mutta tilanteestaan tietoinen kotijoukkue Korihait nousi hurjalla työllä 99–93-voittoon. Ottelutuloksen ansiosta Korihait onnistui varmistamaan vaakalaudalla olleen paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Saavutus on Korihaille merkittävä, sillä se takaa seuralle playoff-paikan monen vaikean vuoden jälkeen, joina se on taistellut pääasiassa sarjasta putoamista vastaan.

Seagulls on aiemmin jo varmistanut runkosarjavoittonsa ja näin ollen myös ylemmän jatkosarjapaikan.

Korihaiden todellisia korihaita ottelussa olivat Javion Ogunyemi ja paikallislegendaksi kasvanut pelinjohtaja Bojan Sarcevic. Ogunyemi pussitti 23 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa, kun taas Sarcevic osui 19 pistettä – viisi kertaa kahdeksasta kaaren takaa – ja jakoi kolme syöttöä.

– Tämä oli meille pudotuspeli, sillä tiesimme ennen alkua kyllä, mitä tämä tarkoittaa. Joskus täytyy olla oman onnensa seppä, ja me ansaitsimme tällä kaudella paikkamme kuuden parhaan joukossa, Sarcevic kommentoi Ruudun haastattelussa.

Seagullsin isoin pistesaldo oli Mar'Qualen Grantin vakuuttava 32.

Ottelutilastot

Ylemmät sarjapaikat myös Kauhajoelle ja Vilppaalle

Kauhajoki onnistui niin ikään varmistamaan ylemmän jatkosarjan paikkansa kaatamalla Tampereen Pyrinnön 84–66. Pyrinnön sijoitus alempaan jatkosarjaan oli tiedossa jo aiemmin.

Voittajien pistelinkoina häärivät suomalaiskorintekijät Eero Innamaa 13:lla, Topias Palmi kymmenellä ja Eemi Luukkonen 14:llä.

– Kieltämättä ennen ottelua jänitti. Enkä varmaan ollut ainoa. Mutta se ottelun tärkeys toi myös ison latautumisen ja odotuksen. Tämä oli hyvä peli meiltä erityisesti joukkuepuolustuksen osalta, Luukkonen kommentoi.

Pyrinnön ahkerin oli Luther Muhammad 23 pisteellä.

Ottelutilastot

Salon Vilpas ja Kobrat pyrkivät kumpikin saalistamaan ylemmän sarjapaikan kamppaillessaan Salossa. Kotijoukkueen ilta näytti aluksi jo huonolta, sillä Kobrat pääsi vahvasti edelle alussa, mutta lopulta Vilpas saalisti voiton reippaalla nousullaan ja lopputuloksella 90–67. Näin ollen Vilpas jatkaa kauttaan ylemmässä sarjassa ja Kobrat alemmassa.

Ottelun pistekuninkaat olivat Vilppaan Tavon King 26:lla ja Kobrien Taz Sherman 14:llä.

Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen kommentoi Ruudun haastattelussa:

– Oli todella tahmea ensimmäinen puolisko. Emme päässeet rytmiin, ja kaveri heitti kovia heittoja sisään. Puoliajalla pyrimme tuomaan takaisin omia kuvioitamme ja hieman iloa peliin totisen alun jälkeen.

Ottelutilastot

Illan muita voittajia Kouvot, Kataja ja Nokia

Kouvojen ilta oli tunnelmiltaan kaksijakoinen. Yhtäältä joukkue hoiti voiton kotiin vastustajastaan Bisons Loimaasta luvuin 101–77. Toisaalta taas se ei riittäyt toiveiden mukaisesti ylemmän jatkosarjan sijoitukseen, sillä illan muut ottelut eivät päättyneet Kouvojen kannalta suopeasti. Bisons puolestaan on runkosarjan toiseksi viimeisellä sijalla.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi Ruudun haastattelussa:

– Bisons ei antanut voittoa helpolla. Laitoimme sisään kovia heittoja, mutta emme onnistuneet puolustuksessa oikeastaan ollenkaan. Teimme oman osuutemme ylemmän sarjapaikan eteen pelaamalla viime kuukauden hyvin, mutta ei pitäisi koskaan jättää sitä muiden käsiin.

Kouvojen kovimman tilastorivin kirjautti Ricardo Lindo 31 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Bisonsilla 17 pisteeseen ylsivät Devon Goodman ja DeVante Brooks.

Ottelutilastot

Kataja Basket, joka oli varmistanut ylemmän sarjapaikkansa jo aiemmin, hoiti varmakätisesti kotiottelunsa Lahti Basketballia vastaan 110–68. Lahti on sarjataulukon viimeisenä.

Isäntien pistetykki pelissä oli Amanze Egekeze 30:llä. Lisäksi hän keräsi kuusi levypalloa ja jakoi viisi syöttöä. Henri Permanto tilastoi 13 pistettä ja kuusi syöttöä.

– Puoliajalla totesimme, että Cleary oli tehnyt suunnilleen puolet Lahden pisteistä, joten päätimme tuplata häntä ja pakottaa muut ottamaan ratkaisuja. Se ehkä vähän yllätti heidät, ja pääsimme itse tekemään helppoja koreja, Permanto kommentoi Ruudun haastattelussa.

Lahden tähti Harrison Cleary onnistui lopulta kuitenkin tekemään yhteensä 36 pistettä.

Ottelutilastot

BC Nokia voitti kotonaan KTP-Basketin 100–94. Pelissä ei ollut sijoitusten kannalta panoksia kummallekaan joukkueista, sillä Nokia on lukittu koko runkosarjan toiseksi korkeimmalle sijalle, kun taas KTP oli menettänyt mahdollisuutensa ylempään jatkosarjaan jo aiemmin.

Nokian päävalmetaja Greg Gibson kommentoi Ruudun haastattelussa:

– Ensisijainen vastuuni on varmistaa, että pelaajani eivät tule liian tyytyväisiksi. Meillä on yhä paljon työtä edessämme, sillä emme ole vielä parhaimmillamme. Enkä haluaisikaan sitä, sillä meidän on oltava parhaimmillamme loppukeväästä, kun pelataan kriittisiä pelejä.

Parhaat pistemiehet olivat Nokialta Both Gach 24:llä sekä KTP:ltä Vincent Golson Jr. ja Vili Nyman, kumpikin 19:llä.

Ottelutilastot

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia