Koripalloseurat luovat vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun

23.3.2020 14:48 Koripalloseurat ympäri Suomen ovat koronavirusepidemian aikaan alkaneet jakamaan vinkkivideoita omatoimiseen harjoitteluun. Suomen Koripalloliitto kerää päivittäin omalle sivustolleen uusia mielenkiintoisia harjoitteita, joita voi tehdä kotioloissa.

Koronavirustilanne on siirtänyt seuratoiminnan kentiltä koteihin ja kotipihoihin. Seurat ovat tehneet loistavaa työtä kannustaen pelaajiaan omatoimiseen harjoitteluun lukuisilla keinoilla.

– Poikkeustilanne on haastava muiden toimijoiden tavoin urheiluseuroille. Samalla me näemme tässä myös mahdollisuuden. Nyt jos koskaan punnitaan koko yhteisön arvopohjaa ja sitoutumista, BC Nokian toiminnanjohtaja Henri Hirvikoski kertoo.

Monet seurat ovat ryhtyneet luomaan omatoimisia harjoitteita, joita seuran junioripelaajat voivat tehdä kotioloissa joko yksin tai parin kanssa.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

– Vastaanotto on ollut hyvä. Hyvin suunnitellulla ja ohjeistetulla harjoittelulla on mahdollisuus osallistaa ja sitouttaa huoltajia lapsen harrastukseen uudella tavalla. Huoli meillä on se, miten saadaan liikkeelle juuri ne lapset, jotka sitä eniten kaipaavat.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

– Tässä on myös hyvä hetki pysähtyä ja miettiä ydintoiminnan järjestämisestä uudesta perspektiivistä. Me pysähdyimme ja näimme uusia mahdollisuuksia, joita muuten ei ehkä olisi lähdetty toteuttamaan, mutta nyt olosuhteiden pakosta näin toimittiin.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

BC Nokia on muun muassa päättänyt järjestävänsä kesäkuun alusta lähtien 3x3-pelitapahtumat junioripelaajille mikäli tilanne sen mahdollistaa. Kymmenen viikon ajan nokialaisjuniorit kerääntyvät kahdesti viikossa pelaamaan 3x3-pelejä ja toiseen pelikertaan sisältyy myös fysiikkaharjoitus.

Suomen Koripalloliitto kokoaa päivittäin Korona-sivustolle vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun.

 
28.4.2020 12:07 Koripalloliitto tiedottaa

Seurojen mahdollisuudet: Avustukset, tuet ja hankkeet -dokumentti julkaistu

Seuratoiminnan tueksi on mahdollista hakea erilaisia avustuksia ja hanketukia. Koripalloliitto on julkaissut seurojen tueksi dokumentin, jossa avataan eri vaihtoehtoja avustuksen ja tukien saamiselle.

13.2.2023 09:00 Koripalloliitto tiedottaa

Korisbuumi jatkaa kasvuaan: koripallo toista vuotta peräkkäin uuteen lisenssiennätykseen

Suomalaisessa koripallossa on jälleen tehty uusi lisenssiennätys. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun lisenssimäärässä ylitettiin aiempi, viime vuonna tehty lisenssiennätys.

14.9.2022 09:49 Lisenssit

Koripalloliitto järjestää seuroille webinaarin lisenssitilastoista – tule kuuntelemaan, miten seurat voivat hyötyä datasta

Webinaarissa käydään läpi kauden 2021–2022 loppuun saakka kerättyä lisenssidataa ja siitä johdettua analyysia. Uutena ominaisuutena lisenssityökaluun on saatu päivitetty kunta- ja postinumero selvitys, joka auttaa seuroja tunnistamaan omaan alueensa potentiaalin tarkemmin.

30.3.2022 12:53 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloseura ja iltapäiväkerhot -opas nyt seurojen käytettävissä

Koripalloliitto on yhdessä seurojen kanssa koonnut iltapäiväkerhotoiminnan käynnistämisen oppaan, jonka avulla seura voi halutessaan osallistua Harrastamisen Suomen malliin ja tarjota kerhoja alueensa lapsille ja nuorille.

25.2.2022 13:00 Seurat

Koripallo teki uuden lisenssiennätyksen – harrastajia enemmän kuin koskaan aiemmin

Suomalaisessa koripallossa on tehty uusi lisenssiennätys. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun uusi ennätyslukema kirjataan nyt 20 813.

29.11.2021 12:43 Seurat

Eero Nevalle Alfred Kordelinin säätiön palkinto

Tapiolan Hongan koripallovalmentaja Eero Neva vastaanotti lauantaina 27.11.2021 Alfred Kordelinin säätiön lasten ja nuorten valmentajapalkinnon. Palkinto myönnettiin hänelle säätiön Urheilun Tuki -rahastosta ja se on suuruudeltaan 2 000 euroa. Tunnustuspalkinto julkaistiin ja stipendi ojennettiin Espoon Tapiolassa Naisten Korisliigan Tapiolan Honka - EBT -ottelussa.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

30.10.2021 12:15 Koripalloliitto tiedottaa

Puheenjohtaja Timo Elo kiitti seuroja onnistuneesta paluusta arkeen

Koripalloliiton liittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta. Koripalloliitto sai historiansa 13. kunniajäsenen, kun Pentti Hilke valittiin kunniajäseneksi mittavasta ja monimuotoisesta päivätyöstään koripallon parissa.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

5.10.2021 09:29 Seurat

Liikunta- ja urheiluseuroille haettavaksi OKM:n korona-avustuksia lasten ja nuorten urheiluun

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut liikunta- ja urheiluseurojen haettavaksi avustuksen, jolla turvataan lasten ja nuorten harraste-, kilpa- ja huippu-urheilutoimintaa koronaepidemian aikana.

Näytä lisää vastaavia