Koripalloliitto tavoittelee kolmen prosentin lisenssikasvua

29.11.2008 Suomen Koripalloliiton valtuusto kokoontui lauantaina Lahdessa. Kokouksessaan valtuusto mm. hyväksyi vuoden 2009 talousarvion ja vuosisuunnitelman. Liiton yhtenä tavoitteena on kolmen prosentin kasvu lisenssipelaajien määrään.

Koripalloliiton talousennuste vuodelle 2008 näyttää lievästi positiivista tulosta. Vuonna 2007 liitto teki 175 000 euroa ylijäämäisen tuloksen. Liittovaltuuston hyväksymä vuoden 2009 talousarvio on suuruudeltaan 3,5 miljoonaa euroa ja tähtää 34 000 euron ylijäämään.

- Kuluva vuosi on ollut meille kohtuullisen hyvä. Lisenssimäärät ovat lievästi kasvaneet ja menestystäkin on tullut. Maajoukkueiden kirkkaimpina saavutuksina voi mainita 16-vuotiaiden tyttöjen nousun Euroopan A-divisioonaan sekä miesten maajoukkueen voiton Serbiasta, kertasi liiton puheenjohtaja Curt Lindbom kuluvaa vuotta.

- Ensi vuonna tavoittelemme kolmen prosentin kasvua lisenssimääriin, joka on maltillinen tavoite, mutta samalla haasteellinen vallitsevassa taloudellisessa ympäristössä. Lisäksi pyrimme mm. seurayhteistyön parantamiseen. Lähtökohdat ensi vuodelle ovat hyvät, mutta vain yhteen hiileen puhaltamalla voimme päästä yhteisiin tavoitteisiimme, Lindbom peräänkuulutti.  

Liiton nykyinen lisenssipelaajien määrä on reilut 16 000.

Niemi-Nikkolalta kehuja

Liittovaltuuston kokouksessa oli kutsuttuna paikalla Olympiakomitean valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola. Puheenvuorossaan Niemi-Nikkola esitteli kehitysohjelmaa, joka on käynnissä Olympiakomitean tukemana mm. Koripalloliitossa.

Kehitysohjelman tavoitteena on luoda lajiliitoille 2010-luvun huippu-urheilujärjestelmä, joka tähtää paitsi toiminnan laadun ja menestysennusteen parantumiseen myös liiton sisäisen toiminnan jatkuvaan kehittämiseen.

Prosessin aikana Niemi-Nikkola on nähnyt suomalaisessa koripalloilussa positiivisia merkkejä.

- Koripalloliiton nuorten maajoukkuetoiminnassa on osoitettu innovatiivisuutta lahjakkuuksien etsinnässä ja heidän valmentautumisen parantamisessa. Halukkaille lahjakkuuksille on tarjolla hyvä järjestelmä, Niemi-Nikkola kiitteli.   

Samaan hengenvetoon Niemi-Nikkolalla oli viesti niin koripalloilijoille kuin muillekin joukkueurheilijoille.

- Palloilulajeissa liian monesti urheilijat tyytyvät joukkueidensa yhteisharjoituksiin, kun omatoimisia harjoituksia pitäisi lisäksi tehdä vähintään sama määrä. Todellinen haaste on näiden omatoimisten harjoitusten ohjelmoinnissa.

Hallitus jatkaa lähes muuttumattomana

Koripalloliiton hallituksessa erovuorossa olivat Markku Annanolli, Tuula Korte, Seppo Manninen sekä Ira Pasi. Korte, Manninen ja Pasi tulivat liittovaltuuston kokouksessa valituiksi jatkokaudelle. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Jorma Kytökangas Oulusta.

Seppo Manniselle myönnettiin kokouksessa Koripalloliiton kultainen ansiomerkki pitkästä urastaan koripallon parissa. Nykyisin Jyväskylässä vaikuttava Manninen muistetaan mm. Savonlinnassa vuosittain järjestettävän senioriturnauksen Old Timersin puuhamiehenä.

Lue myös seuraavat artikkelitLisätietoja: /koripalloliitto/
 
26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

1.9.2004 Pohjoinen alue

Pelisääntöihin pieniä muutoksia – uudet sääntökirjat myynnissä

Koripallon pelisääntöihin tehtiin kansainvälisen koripalloliiton toimesta pieniä muutoksia ja tarkennuksia kaudelle 2004-05. Uusi Koripallon viralliset pelisäännöt –kirja on käännetty suomeksi ja myynnissä entistä yksinkertaisemmassa muodossa. Saatavana on myös Suomen Koripalloliiton Säännöt ja määräykset 2004-05 –kirjanen.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

25.11.2015 Pohjoinen alue

Koripallon harrastajamäärät hyvässä nosteessa

Koripallon harrastajamäärät ovat olleet kasvukäyrällä koko kuluvan vuosikymmenen. Pelikausi 2015-16 on tuomassa lajin pitkäjänteiseen kasvuun merkittävän pyrähdyksen. Koripallolisenssin lunastaneiden määrä on kasvanut kahdeksalla prosentilla viime kauden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Näytä lisää vastaavia