Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

2.3.2024 20:20 Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

Mikael Aalto (#50) ja Jalen Jackson (#40) pistivät palloa pussiin Korihaiden kotivoitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

BC Nokia vieraili Uudessakaupungissa, jossa kotijoukkue Korihait sai yllätettyä itseään paremmin sijoittuneet vieraat. Korihait pääsi johtoon toisen neljänneksen puolessavälissä eikä päästänyt sen jälkeen enää Nokia rinnalle, vaikka lähellä kävikin. Voitto tuli lopulta tiukoin luvuin 94–91.

Nokia on miesten Korisliigan sarjataulukossa parhaillaan toisena, mutta Korihait hengittää niskaan sijalla kolme.

Ottelun kovimmat pistesaldot olivat Nokian Both Gachin 21 ja Korihaiden Wesley Person Jr:n 20, mutta huomiota herättävän monipuolisesti pelasi voittajien laituri Jalen Jackson. Hänelle merkittiin 18 pistettä, seitsemän levypalloa ja yhdeksän syöttöä. Hyvin pärjäsi myös Mikael Aalto 12 pisteellä ja neljällä levypallolla.

– Meillä oli vaikea lähtö tähän kalenterivuoteen, ja alkoi vähän surettaa, kun ei tullut tammikuussa oikein voittoja. Ei tämä ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Mutta keräsimme itsemme, ja nyt pelaaminen yhdessä on taas todella hauskaa. Voitot tällaista Nokian kaltaista hyvää joukkuetta vastaan ovat usein todella pienistä yksityiskohdista kiinni, Aalto kommentoi Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

Illan toisessa ylemmän jatkosarjan ottelussa Kataja Basket otti Joensuuhun vastaan Kauhajoen ja joutuikin nöyrtymään vieraiden käsittelyssä luvuin 84–92. Joukkueet ovat taulukossa parhaillaan tasapisteissä, sijoilla kuusi ja neljä.

Voittajien puolella pistetehdasta pyörittivät etunenässä Topias Palmi 17:llä ja suhteellisen tuore vahvistus Junior Madut 24:llä.

– Olen lähinnä tyytyväinen, että saimme vierasvoiton kuuden tunnin bussimatkan jälkeen. Olen parissa viikossani täällä päässyt pikkuhiljaa paremmin sisään joukkueeseen ja pelityyliin ja uskon täysin, että pystymme menemään tällä kaudella päätyyn asti, Madut totesi Ruudulla.

Isännillä vahvoja lenkkejä olivat Elijah Lufile 18 pisteellä ja viidellä levypallolla, Henri Permanto 15 pisteellä ja viidellä levypallolla sekä Tuomas Hirvonen kymmenellä pisteellä ja yhdeksällä syötöllä.

Ottelutilastot

 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia