Korihait pelasti Korisliiga-paikkansa järjettömän trillerin päätteeksi – Lahti syrjäytti Nokian pudotuspeleistä

30.3.2022 20:24 "Ei tyyni meri taitavaa merimiestä tee", totesi Bojan Sarcevic Korihaiden pelastettua Korisliiga-paikkansa. Viimeisen lipun pudotuspeleihin puolestaan lunasti Lahti Basketball lähettäen näin ollen BC Nokian kesälomalle.

Bojan Sarcevic johti Korihaiden peliä tiellä, joka oli täynnä kuoppia. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korihait ja Bisons Loimaa kohtasivat ennenkuulumattomassa kamppailussa, kun miesten Korisliigan viimeisille sijoille jääneet joukkueet ratkaisivat pudotuspaikalle joutujan keskinäisessä ottelussa. Tiukka peli päättyi lopulta luvuin 76–82, ja voittoa juhli Korihait. Se tarkoittaa, että Bisons Loimaa putoaa pääsarjasta.

Korihaiden korihai ottelussa oli Jalen Jackson 20 pisteellä, ja Bisonsin puolella 25 pistettä keräsi Zachary Copeland.

Korihait suoritti kautensa lopussa ihmeellisen nousun kaukaisesta takaa-ajoasemasta. Joukkueen kaikkiaan kymmenestä voitosta kahdeksan tuli 11:n viime ottelun aikana. Joukkueen kapteeni – illan ottelussa kymmenen pistettä, seitsemän levypalloa ja seitsemän syöttöä merkkauttanut Bojan Sarcevic – äityi pelin päätteeksi Ruudun haastattelussa filosofiseksi ja totesi:

– Meillä ei ollut vaihtoehtoa. Jätkät näyttivät kaikille, että haluamme pelata joukkueena ja pysyä liigassa. Teimme sen, mitä piti. Biisonit taistelivat loppuun saakka, ja osasimme odottaa sitä, mutta meillä on Uudessakaupungissa sanonta, että ei tyyni meri taitavaa merimiestä tee.

Ottelutilastot

Viimeisestä playoff-sijasta kamppaillut Lahti Basketball taivutti Kobrat 80–66. Ottelutulos ei yksin vielä ratkaissut sijoitusta mutta se oli pudotuspelihaaveiden kannalta välttämätön. Kobrat sen sijaan on pudonnut pelistä jo aiemmin.

Ottelun ratkaisija kaikissa päissä kenttää oli Lahden Chris Clarke, joka tilastoi 19 pistettä, 15 levypalloa ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä. Kobrien puolella pistetilastoa johti 20 pistettä ja kuusi levypalloa merkkauttanut Andre Wesson Jr.

Lahden penkiltä peliin tullut Eemi Luukkonen sai aikaan seitsemän pistettä ja iloitsi voitosta:

– Meidän täytyi voittaa, ja sen myös teimme. Ei ollut mikään kaunein matsi, mutta hoidimme sillä paikan pudotuspeleihin. Sen johdosta on erittäin hieno fiilis. Nyt vain kotipeliin katsomo täyteen.

Ottelutilastot

Lahden pudotuspelipaikan kannalta oli kuitenkin välttämätöntä, että BC Nokia taipuisi omassa ottelussaan. Niin myös kävi, kun Nokia kärsi 57–65-tappion Kataja Basketille. Kataja puolestaan oli jo varmistanut oman playoff-paikkansa sijalla seitsemän.

Nokian kapteeni Antero Lehto laittoi kieltämättä ratkaisupelissä parastaan osumalla 17 pistettä – viisi kertaa viidestä kaaren takaa – mutta ei pysynyt silti vauhdissa, kun Katajan Tomi Lommi johti oman joukkueensa voittoon vastaavalla pistemäärällä.

– Jos mennään ajassa taaksepäin, eikä katso tätä peliä niin paljon, niin täytyy sanoa, että jos jatkosarjassa voittaa vain kolme ottelua, niin eihän silloin ole paikkaa playoffeissa ole ansainnut. Urheilu on loppupeleissä aika rehellistä. Saimme sen, minkä ansaitsimme, totesi Lehto.

Ottelutilastot

Ylemmässä jatkosarjassa pienempää liikehdintää

Ylemmässä jatkosarjassa ei nähty valtavia muutoksia sijoituksiin. Sarjakärki Kauhajoki otti 113–92-voiton kakkossijan Kouvoista, ja kumpikin joukkueista säilytti aiemmat paikkansa ja kotietunsa.

Ottelun pistekuninkaat olivat Kauhajoen Lee Skinner 31:llä ja Kouvojen Makuach Maluach 19:llä.

Ottelutilastot

Tampereen Pyrinnön sijoitus sarjataulukon kuudenneksi oli lukittu jo ennen kuin se taipui Salon Vilppaalle 60–80. Vilpas lukitsi itselleen kolmannen sijan ja näin ollen myös kotiedun Pyrintöä vastaan puolivälierissä.

Pistetaulukkoa johtivat Vilppaan Marcus Lovett Jr. 21:llä ja Pyrinnön Emanual Shepherd 12:lla.

Ottelutilastot

Helsinki Seagulls taivutti KTP-Basketin 95–71 ja otti itselleen yhden voiton edun joukkueiden välisessä kilvassa. Seagulls ja KTP kohtaavat toisensa puolivälierissä, ja Seagullsilla on neljännen sijansa ansiosta hallussaan kotietu.

Voittajien riveissä loistivat Shawn Huff 20 pisteellä sekä Lassi Nikkarinen viidellä pisteellä ja 11 syötöllä. KTP:n kovin tilasonikkari oli Urald King 22 pisteellä ja 12 levypallolla.

Ottelutilastot

Korisliigan playoff-parit

Kauhajoki–Lahti Basketball

Kouvot–Kataja Basket

Salon Vilpas–Tampereen Pyrintö

Helsinki Seagulls–KTP Basket

 
28.1.2023 19:44 Korisliiga

Liigajumbo Korihait avasi alemman jatkosarjan näyttävällä voitolla

Korihait selätti Kobrat 25 pisteen erolla.

27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

Näytä lisää vastaavia