Korihait pelasti Korisliiga-paikkansa järjettömän trillerin päätteeksi – Lahti syrjäytti Nokian pudotuspeleistä

30.3.2022 20:24 "Ei tyyni meri taitavaa merimiestä tee", totesi Bojan Sarcevic Korihaiden pelastettua Korisliiga-paikkansa. Viimeisen lipun pudotuspeleihin puolestaan lunasti Lahti Basketball lähettäen näin ollen BC Nokian kesälomalle.

Bojan Sarcevic johti Korihaiden peliä tiellä, joka oli täynnä kuoppia. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korihait ja Bisons Loimaa kohtasivat ennenkuulumattomassa kamppailussa, kun miesten Korisliigan viimeisille sijoille jääneet joukkueet ratkaisivat pudotuspaikalle joutujan keskinäisessä ottelussa. Tiukka peli päättyi lopulta luvuin 76–82, ja voittoa juhli Korihait. Se tarkoittaa, että Bisons Loimaa putoaa pääsarjasta.

Korihaiden korihai ottelussa oli Jalen Jackson 20 pisteellä, ja Bisonsin puolella 25 pistettä keräsi Zachary Copeland.

Korihait suoritti kautensa lopussa ihmeellisen nousun kaukaisesta takaa-ajoasemasta. Joukkueen kaikkiaan kymmenestä voitosta kahdeksan tuli 11:n viime ottelun aikana. Joukkueen kapteeni – illan ottelussa kymmenen pistettä, seitsemän levypalloa ja seitsemän syöttöä merkkauttanut Bojan Sarcevic – äityi pelin päätteeksi Ruudun haastattelussa filosofiseksi ja totesi:

– Meillä ei ollut vaihtoehtoa. Jätkät näyttivät kaikille, että haluamme pelata joukkueena ja pysyä liigassa. Teimme sen, mitä piti. Biisonit taistelivat loppuun saakka, ja osasimme odottaa sitä, mutta meillä on Uudessakaupungissa sanonta, että ei tyyni meri taitavaa merimiestä tee.

Ottelutilastot

Viimeisestä playoff-sijasta kamppaillut Lahti Basketball taivutti Kobrat 80–66. Ottelutulos ei yksin vielä ratkaissut sijoitusta mutta se oli pudotuspelihaaveiden kannalta välttämätön. Kobrat sen sijaan on pudonnut pelistä jo aiemmin.

Ottelun ratkaisija kaikissa päissä kenttää oli Lahden Chris Clarke, joka tilastoi 19 pistettä, 15 levypalloa ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä. Kobrien puolella pistetilastoa johti 20 pistettä ja kuusi levypalloa merkkauttanut Andre Wesson Jr.

Lahden penkiltä peliin tullut Eemi Luukkonen sai aikaan seitsemän pistettä ja iloitsi voitosta:

– Meidän täytyi voittaa, ja sen myös teimme. Ei ollut mikään kaunein matsi, mutta hoidimme sillä paikan pudotuspeleihin. Sen johdosta on erittäin hieno fiilis. Nyt vain kotipeliin katsomo täyteen.

Ottelutilastot

Lahden pudotuspelipaikan kannalta oli kuitenkin välttämätöntä, että BC Nokia taipuisi omassa ottelussaan. Niin myös kävi, kun Nokia kärsi 57–65-tappion Kataja Basketille. Kataja puolestaan oli jo varmistanut oman playoff-paikkansa sijalla seitsemän.

Nokian kapteeni Antero Lehto laittoi kieltämättä ratkaisupelissä parastaan osumalla 17 pistettä – viisi kertaa viidestä kaaren takaa – mutta ei pysynyt silti vauhdissa, kun Katajan Tomi Lommi johti oman joukkueensa voittoon vastaavalla pistemäärällä.

– Jos mennään ajassa taaksepäin, eikä katso tätä peliä niin paljon, niin täytyy sanoa, että jos jatkosarjassa voittaa vain kolme ottelua, niin eihän silloin ole paikkaa playoffeissa ole ansainnut. Urheilu on loppupeleissä aika rehellistä. Saimme sen, minkä ansaitsimme, totesi Lehto.

Ottelutilastot

Ylemmässä jatkosarjassa pienempää liikehdintää

Ylemmässä jatkosarjassa ei nähty valtavia muutoksia sijoituksiin. Sarjakärki Kauhajoki otti 113–92-voiton kakkossijan Kouvoista, ja kumpikin joukkueista säilytti aiemmat paikkansa ja kotietunsa.

Ottelun pistekuninkaat olivat Kauhajoen Lee Skinner 31:llä ja Kouvojen Makuach Maluach 19:llä.

Ottelutilastot

Tampereen Pyrinnön sijoitus sarjataulukon kuudenneksi oli lukittu jo ennen kuin se taipui Salon Vilppaalle 60–80. Vilpas lukitsi itselleen kolmannen sijan ja näin ollen myös kotiedun Pyrintöä vastaan puolivälierissä.

Pistetaulukkoa johtivat Vilppaan Marcus Lovett Jr. 21:llä ja Pyrinnön Emanual Shepherd 12:lla.

Ottelutilastot

Helsinki Seagulls taivutti KTP-Basketin 95–71 ja otti itselleen yhden voiton edun joukkueiden välisessä kilvassa. Seagulls ja KTP kohtaavat toisensa puolivälierissä, ja Seagullsilla on neljännen sijansa ansiosta hallussaan kotietu.

Voittajien riveissä loistivat Shawn Huff 20 pisteellä sekä Lassi Nikkarinen viidellä pisteellä ja 11 syötöllä. KTP:n kovin tilasonikkari oli Urald King 22 pisteellä ja 12 levypallolla.

Ottelutilastot

Korisliigan playoff-parit

Kauhajoki–Lahti Basketball

Kouvot–Kataja Basket

Salon Vilpas–Tampereen Pyrintö

Helsinki Seagulls–KTP Basket

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia