Korihait juhlisti vanhoja mestareita voitolla – Kobrat vei derbyn nimiinsä

18.11.2023 20:41 Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Seagulls, BC Nokia, Kobrat ja Korihait.

Travis Jocelyn oli iskussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korihaille voitto juhlaottelussa

Päivän viimeisessä ottelussa Uudenkaupungin Korihait sai vieraakseen Kouvot. Ennen ottelua juhlistettiin kauden 1990 mestarijoukkuetta sekä muistettiin valmentajana toiminutta Heikki Walaa. Kotiyleisö pääsi illan päätteeksi juhlimaan voittoa, joka kirjattiin Korihaille 88-76 (52-44).

Vahvasti aloittanut kotijoukkue johti läpi ottelun. Voimasuhteet vaihtelivat kuitenkin ottelun sisällä todella paljon. Suurimmillaan kotijohto kävi 25 pisteessä.

Korihait lähti päätösjaksolle reilussa johdossa, mutta päätösjaksolla joukkueen hyökkäyspeli tyrehtyi. Johto kesti kuitenkin loppuun asti ja kotijoukkue nousi sarjataulukon kolmannelle sijalle.

- Saimme joukkueena hyvän alun otteluun ja heitimme kovia heittoja sisään, mutta suurin fokus oli puolustuksessa. Saimme stoppeja ja niitä kautta helppoja korintekomahdollisuuksia, joten käytimme sitä hyväksemme. Saimme pidettyä johdon koko matsin ajan, vaikka Kouvot saikin pieniä runeja. Tiesimme, että hyvät joukkueet tulevat vielä takaisin, vaikka olisi johto, joten pysyimme varpaillamme koko ajan, Travis Jocelyn kertasi.

Jocelyn pussitti 21 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Wesley Person Jr. säesti 19 pisteellä. Vieraista Ricardo Lindo ylsi 22 pisteeseen.

Ottelutilasto

Kobrat kaatoi Karhun

Lapualla pelattiin Etelä-Pohjanmaan paikallisottelu, jossa Kobrat isännöi Kahajoen Karhua. Kotijoukkue vei ottelun 77-68 (47-37).

Kobrat oli alussa parempi. Ensimmäisellä puoliajalla vieraat eivät onnistuneet pysäyttämään lapualaisten hyökkäyksiä. Puoliajalle mentiin isäntien kymmenen pisteen johdossa.

Toisella puoliajalla molemmissa päissä pääosissa oli puolustuspelaaminen. Karhu pääsi parhaimmillaan kuuden pisteen päähän, mutta sarjapisteet jäivät Lapualle.

- Jännitti, että olemmeko valmiita peliin. Olimme! Toteutimme pelisuunnitelmaamme todella hyvin. Saimme pidettyä menetysmäärän matalana ja veimme levypallot, Kobrien päävalmentaja Ville Turja kertasi.

KJ Buffen pussitti ottelun korkeimman pistemäärän. Hän sai kasaan 22 pistettä. Anthony Roberson 14/13 säesti tupla-tuplalla. Vieraiden tehokkain oli Courtney Fortson 20/10/5 koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilasto

Seagulls karisti Katajan kannoiltaan

Helsingissä nähtiin kärkipään kamppailu, jossa Seagulls isännöi Katajaa. Sarjaa johtava Seagulls vei ottelun lopulta nimiinsä 92-75 (44-41).

Ensimmäisellä puolikkaalla molemmilla joukkueilla oli omat vahvat hetkensä, mutta isoa eroa ei vielä syntynyt.

Ottelu eteni tasaisena aina päätösjaksolle asti. Sen aikana Seagulls sai hurmoksen päälle etenkin hyökkäyspäässä. Jakso kirjattiin helsinkiläisille 32-17 ja sen turvin sarjapisteet jäivät Helsinkiin.

- Hyvä alku ja hyvä loppu meiltä tänään. Kataja puolusti meidän pelimme hieman puuroksi kolmannella jaksolla ja erityisesti Sibande pääsi juoksemaan hyvin koreja tämän aikana. Olemme kumminkin ihailtavasti tälläkin kaudella saaneet kerättyä pelimme yhteen sillon kun on ollut haasteita. Tästä voi olla hyvin ylpeä, sillä kausi on vasta nuori ja meillä on paljon uusia pelaajia joukkueessa, Okko Järvi pohti ottelun jälkeen.

Chuba Ohams pussitti 22 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Mar’Qualen Grant 18/6/5 koriin johtanutta syöttöä oli myös hyvä. Katajan tehot olivat pitkälti Nike Sibanden 26/5 varassa.

Ottelutilasto

Richardson ja Gach BC Nokian voiton takuumiehinä

BC Nokia kasvatti pistesaalistaan Lahti Basketballin vieraana. Vieraat ottivat kauden seitsemänne voittonsa  99-70 (58-34).

BC Nokian hyökkäyspeli rullasi mukavasti lähes koko ottelun ajan. Kotijoukkue ei saanut sitä kuriin kolmen ensimmäisen jakson aikana. Parhaimmillaan vierasjohto oli 46 pistettä. Lopussa LaBa onnistui kaunistelemaan lukemia, mutta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.

Tucker Richardson 29/9 ja Both Gach 28/4 osuivat ottelussa hyvällä prosentilla. Lahtelaisista parhaiten onnistui Harrison Cleary, jolle merkittiin 20 pistettä.

Ottelutilasto

 
1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

Näytä lisää vastaavia