Kokenut, rutinoitunut ja isokokoinen Ruotsi päihitti Susiladiesin Scandic Cupin päätösottelussa

7.8.2022 19:58 Susiladiesin kesän maaottelut saivat päätöksensä Hakametsän jäähallissa, Tampereella, pelatun Scandic Cupin sunnuntaipäivänä, kun länsinaapuri Ruotsi veti pidemmän korren loppunumeroin 66-82 (30-43).

Susiladies pelasi vähän yli viikon sisään neljä ottelua, joissa ensimmäinen tappio tuli Ruotsille. Kuva: Ville Vuorinen.

Tuloksellisesti Ruotsi rynni keulille jo avausneljänneksellä, eikä missään vaiheessa luovuttanut johtoasemaansa. Susiladies sai muutaman hyvän pätkän toisella neljänneksellä, joilla ero karistui viiteen pisteeseen, mutta ennen puoliaikaa ruotsalaiset repäisivät eron lopullisesti kaksinumeroiseksi.

Kolmannella neljänneksellä vieraat repäisivät eron lähemmäksi kahtakymmentä, missä se pysyi miltei loppusummeriin asti.

– Kun saimme paineen kautta otteen pelistä, niin näytettiin ihan ookoolta. Vastustaja oli sen verran kokenut, rutinoitunut ja isokokoinen, ettei me aina sitä pystytty tekemään, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kertasi ottelun jälkeen.

Ruotsilta erityisesti Farhiya Abdi (16/5), Ellen Åström (10/3), Mathilda Ekh (14/3) sekä kapteeni Ellen Nyström (5/5/9 syöttöä) olivat vaikeita pysäytettäviä Susiladiesille.

Ruotsi vei levypallot 36-52, mutta suurin ero tuli siitä, että ruotsalaiset pääsivät fyysisyytensä kautta kerta toisensa jälkeen vapaaheittoviivalle: Ruotsin vapaaheitot olivat 34/38 (89,5%), kun taas Suomen 12/17 (70,6%).

– Tuli vähän parempi vastustaja, emmekä saaneet pidettyä omaa tasoa tarpeeksi korkealla ja vastattua heidän fyysisyyteen. Kyllä meidän pelitavalla siihen olisi pystynyt pistämään vastaan. Ongelma oli vähän myös se, ettei pistetty helpoista paikoista sisään, Elina Koskimies kommentoi.

”Kesän aikana olemme ottaneet paljon askeleita eteenpäin”

Susiladies on tänä kesänä panostanut pelin vauhdittamiseen ja erityisesti puolustuksen intensiteetti on ottanut selkeän hyppäyksen uudelle tasolle. Tässä pelissä pallonpaine onnistui vain ajoittain.

– Jouduttiin juoksemaan perässä. Jouduttiin pelaamaan väsyneenä ja vähän liian pitkiä vaihtoja. Tuli menetyksiä ja tilanteita, joista olisi voinut tehdä korin. Jos yrittää kovaa ja täysiä, antaa kaikkensa, niin sitä sattuu, päävalmentaja Salminen kommentoi.

Silti Susiladiesilta löytyi onnistujia. Sara Bejedi (20/1) viiletti lujaa vauhtia parketilla ja kirjasi Suomen korkeimman pistelukeman. Annika Holopainen (15/5) oli ajoittain jopa loistava; Elina Koskimies (12/7/6 riistoa) taas täytti jälleen kerran oman tonttinsa pelaajana, joka tekee sen, mitä joukkue tarvitsee.

Suuren taakan pelissä joutui kantamaan myös Linda-Lotta Lehtoranta (6/1/5 syöttöä), joka pelasi liki 31 minuuttia.

– Kesän aikana olemme ottaneet paljon askeleita eteenpäin ja menty oikeaan suuntaan. Vikassa pelissä ei pystytty pitämään omaa tasoa, se pikkaisen, ikävä kyllä, laski, Lehtoranta kommentoi.

Susiladiesin viimeiset kaksi viikkoa olivat vilkkaat. Takana on viikko sitten Helsingissä pelatut kaksi ottelua ja nyt tänä viikonloppuna Tampereella pelattu Scandic Cup. Neljässä ottelussa Susiladies kaatoi Viron, Latvian ja Islannin, kunnes nyt Ruotsi veti pidemmän korren.

– Kesä oli kiitettävä plus ennen tätä peliä. Nyt tietenkin heräsi muutamia kysymysmerkkejä. Olemme menneet eteenpäin asteittain. Latvia-peli oli meiltä loistava, Viro-peli hyvä, Islantia vastaan suurin osa hyvää, tänään vain ajoittain hyvin. Kaiken kaikkiaan voi kuitenkin olla tyytyväinen.

> Ottelutilastot

 
9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

20.7.2023 17:51 Susiladies

Suomen naisten haastajamaajoukkueen loppukiri ei riittänyt Portugalia vastaan

Kisakallion Susi Training Centerissä pelatussa naisten haastajamaajoukkueiden ottelussa Portugali veti pidemmän korren Suomesta 65-70 (34-27). Portugali repäisi eroa kolmannella neljänneksellä, mutta Suomi nousi vielä taistelemaan voitosta päätöshetkillä.

19.7.2023 21:16 Susiladies

Naisten haastajamaajoukkueen vahva toinen puoliaika siivitti Suomen voittoon Portugalista Kisakalliossa

Universiadeihin valmistautuva naisten haastajamaajoukkue aloitti maajoukkuekesänsä Kisakallion Susi Training Centerissä voittamalla harjoitusmaaottelussa Portugalin 93-53 (36-36). Suomi löysi iloisen peli-ilmeensä kylkeen selkeän joukkuetekemisen ja karkasi vierailta.

12.2.2023 17:23 Susiladies

Ranska näytti kaapin paikan kolmannella neljänneksellä – Susiladiesin EM-karsinnat päätökseen

Hallitseva EM-hopeamitalisti, ja kesän 2023 EM-kisojen yksi ennakkosuosikki, Ranska voitti Susiladiesin EM-karsintojen päätösottelussa Urhea-hallissa 46-82 (26-37). Ranskalaiset sisuuntuivat puoliajalla ja veivät kolmannen neljänneksen 4-30.

9.2.2023 22:25 Susiladies

Ukraina veti pidemmän korren Susiladiesista Riiassa pelatussa EM-karsintaottelussa

Susiladies hävisi käynnissä olevien EM-karsintojen toiseksi viimeisessä pelissään Ukrainalle, joka oli Riiassa, Liettuassa, pelatussa ottelussa parempi loppulukemin 74-59 (46-36). Ukraina lähti karkumatkalle lopullisesti kolmannella neljänneksellä.

27.11.2022 22:45 Susiladies

Liettua pisti Susiladiesin EM-unelman pakettiin odottamaan seuraavaa mahdollisuutta

Susiladiesin viikon toinenkin EM-karsintaottelu päättyi tappioon, kun Urhea-hallissa, Helsingissä, Liettua oli ovelampi osapuoli, pääsi aikaisin johtoon ja piti sen loppulukemiin 56-65 (21-34) asti. Tappion vuoksi on varmaa, ettei Susiladies päässyt vuoden 2023 EM-kisoihin.

25.11.2022 00:10 Susiladies

EM-hopeamitalisti Ranska päihitti mainiosti taistelleen Susiladiesin Saint-Étiennessa

Marraskuun 2022 EM-karsintaikkunan ensimmäisessä ottelussa Susiladies hävisi Ranskalle, joka esitteli erinomaista hyökkäyspään pelaamistaan 103-77 (47-31) -voitolla Saint-Étiennessa pelatussa ottelussa 4 042 katsojan edessä. Susiladiesin 17-vuotias Elina Aarnisalo oli kovassa vireessä hallitsevaa EM-hopeamitalistia vastaan 24 pisteellä ja kuudella syötöllä.

5.8.2022 20:16 Susiladies

Loistoalku siivitti Susiladiesin voittoon Islannista Hakametsässä perjantai-illassa

Hakametsän jäähallissa, Tampereella, pelattava Scandic Cup käynnistyi naisissa Susiladiesin 89-67 (49-26) -voitolla Islannista. Susiladies sai häikäisevän alkurysäyksen pelille, minkä jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

31.7.2022 17:43 Susiladies

Urhea-hallissa satoi taivaalta kolmosia – Susiladies 20 pisteen voittoon Latviasta

Helsingin Urhea-hallissa nähtiin jo toista kertaa tänä viikonloppuna vauhdikas, urheilullinen ja sitkeä Susiladies, joka voitti 17 onnistuneen kolmen pisteen heiton siivittämänä Latvian 85-65 (50-35).

29.7.2022 20:48 Susiladies

Susiladies riisti ja juoksi Viron läkähdyksiin Urhea-hallissa

Susiladies esitteli Urhea-halliin kerääntyneellä kotiyleisölleen vauhdikasta ja tapahtumarikasta pelityyliään, kun Viro kaatui suomalaisten käsittelyssä peräti 45 pisteen erolla 79-34 (33-20).

Näytä lisää vastaavia