Kobrat voittoon komean nousun jälkeen

20.10.2016 Lapuan Kobrat isännöi torstai-illan ainoassa Korisliigan kamppailussa sarjanousija Uudenkaupungin Korihaita. Vierasjoukkue johti ottelua parhaimmillaan jo 20 pisteellä, mutta Kobrat tuli kotiyleisönsä tukemana päätösjaksolla ensin tasoihin ja lopulta ohi, pitäen sarjapisteet Lapualla komealla 94-85 (42-58) –kotivoitolla.

Damon Williams ja Lapuan Kobrat ovat alotitaneet kautensa vahvasti. Torstaina kaatui sarjanousija Korihait. Kuva: Kobrat

Lapuan Kobrat jatkoi vahvaa alkukauttaan torstai-illan ainoassa Korisliigan kamppailussa, kun se isännöi sarjanousija Uudenkaupungin Korihaita. Vielä ilman voittoa Korisliigassa oleva Korihait aloitti ottelun pirteästi ja johti kamppailua parhaimmillaan jo 20 pisteellä, mutta Kobrat punnersivat ensin rinnalle ja lopulta ohi 94-85 (42-58) –kotivoittoon.

Torstain kamppailun avauspuolikkaalla tahtipuikkoa heilutti vahvasti kuitenkin vierasjoukkue. Korihait aloitti ottelun paljon isäntiä terävämmällä otteella ja piteli avausjakson jälkeen kuuden pisteen johtoasemaa käsissään. Toisella jaksolla takamiestensä Emmanuel Hollowayn sekä Mikko Jalosen johtamana haiparvi nykäisi tulostaululle parhaimmillaan 20 pisteen kaulan, jonka kotijoukkue trimmasi puoliajan isolle tauolle lähdettäessä 16:een.

Puoliajalta asteli parketille kuitenkin varsin eri näköinen Kobrat. Hollowayn johdolla Korihait nykäisi eroa vielä kertaalleen, mutta Kobrat vastasi välittömästi väkevällä 10-0 –pisteputkella. Tilanteesta 56-68 isännät nykäisivät uudelleen, vieden noin viiden minuutin pätkän nimiinsä numeroin 17-4 ja nousten jo 73-72 –johtoon.

Päätösjakso kulki tasaisissa lukemissa aina sen seitsemännelle minuutille asti, kunnes Kobrien viimeisen rutistuksen vuoro koitti. Dom Morrisin ja Jamal Jonesin toimesta, onnistui kotijoukkue vajaassa minuutissa kasvattamaan 8-0 –pisteputkella tavoittamattomaan kymmenen pisteen johtoasemaan. Tämän jälkeen kotijoukkueen voitto ei enää ollut vaarassa ja päätössummerin soidessa Lapuan urheilutalon 656-päinen kotiyleisö sai juhlia Kobrien 94-85 –voittoa.

- Korihait pelasi niin kovaa kuin voi. Meidän oli tarkoitus voittaa levypallot ja pitää huolta pallosta, mutta alku oli päinvastainen, totesi Kobrien päävalmentaja Damion Dantzler.

- Toisella puoliajalla saimme kuitenkin peliämme paremmaksi, joka riitti hienoon voittoon.

Kobiren voiton takuumiehinä toimivat vahvat 37 minuuttia uurastanut Jamal Jones (23 pistettä/8 levypalloa/4 syöttöä/2 riistoa), 26 pistettä ja 6 levypalloa toimittanut sisäpelaaja Dom Morris sekä tripla-tuplaa lähennellyt takamies Mario Edwards (10/9/8).

Korihaiden parhaimmistoon lukeutuivat 21 pistettä heittänyt Emmanuel Holloway, vahvan ottelun pelannut Mikko Jalonen (19/4 syöttöä), tupla-tuplasta kahden levypallon päähän jäänyt laituri Dominique Lee (19/8) sekä tupla-tuplaan yltänyt sentteri Marcus Van (13/14).

Ottelutilastot: Kobrat - Korihait
 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia