Kobrat ja Kouvot kotivoittoihin, Karhu haki sarjapisteet Joensuusta

24.3.2017 Korisliigan viikonloppu alkoi kolmen ottelun perjantailla. Lapualla Kobrat veivasi komean 110-65 (53-27) –voiton BC Nokiasta ja Kauhajoen Karhu haki sarjapisteet Joensuulta, voittaen Katajan lukemin 89-78 (46-34). Kouvolassa Kouvot piti Korihaiden loppukirin aisoissa matkalla 83-81 (44-38) –kotivoittoon.

Jamal Jones oli Kobrien pistekuningas, kun lapualaiset ottivat vakuuttavan kotivoiton BC Nokiasta.

Juho Lehtoranta ja Kauhajoen Karhu hakivat sarjapisteet Joensuusta perjantaina.

Rakeem Buckles oli kotijoukkueen vahvimpia suorittajia Kouvojen kaataessa Korihait Manskarilla. Kuvat: Erkki Hautaviita

Lapuan Kobrat otti komean 110-65 (53-27) –voiton BC Nokiasta ja säilytti paikkansa sarjataulukon viidentenä. Jo avausjaksolla yli kymmenen pisteen johtoaseman ottanut Kobrat ei päästänyt vierasjoukkuetta missään vaiheessa voittotaisteluun mukaan vaan kaasutti jo toisella jaksolla horisonttiin.

- Jokainen joukkueen jäsen antoi tänään kaikkensa ja pelasimme läpi ottelun todella korkealla energiatasolla. Tämä oli hieno ilta meille. Nyt vielä yksi ottelu ennen pudotuspelejä, jossa meidän täytyy olla parhaimmillamme, niputti Kobrat-luotsi Damion Dantzler.

Väkivahva Dom Morris (25/9) jäi levypallon päähän tupla-tuplasta, ikinuoren Damon Williamsin taas yltäessä kyseiseen saavutukseen kirjautettuaan tililleen 10 pistettä, 11 levypalloa, 7 koriin johtanutta syöttöä ja 2 torjuntaa. Jamal Jones toimi isäntien pisteykkösenä 26 pisteellään. Näätäpaidoista Eldar Skamo ja Daniel Dolenc pussittivat 18 pistettä mieheen.

Ottelutilastot: Kobrat - BC Nokia

Karhu haki sarjapisteet Joensuusta

Korisliian viikonloppu pääsi alkuunsa kolmen ottelun perjantailla. Kauhajoen Karhu vastasi illan kovimmasta voitosta, kun se haki sarjapisteet Joensuun Katajalta 89-78 (46-34) –vierasvoitolla. Voitolla ei Karhulle ollut juuri merkitystä, mutta Katajalla oli ottelussa mahdollisuus vankistaa sarjataulukon kakkospaikkaansa.

Rion Brown toi Katajan toi isännät vielä viiden pisteen päähän kaksi minuuttia ennen päätössummeria, mutta Karhun puolustus pisti putiikin kiinni tämän jälkeen. Viimeisten kahden minuutin aikana ei enää pelitilannekoreja nähty, mutta Karhun hermo piti vapaaheittoviivalla eikä vierasvoitto ollut enää uhattuna.

- Tulimme otteluun kapealla rosterilla ja hieman jännitti, että miten pääsemme otteluun mukaan kun pelillä ei ollut sarjasijoituksen kannalta merkitystä. Olen ylpeä esityksestämme, iloitsi Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen.

Vain kahdeksan pelaajan kokoonpanolla liikkeellä ollut Karhu sai urheilulliselta laiturilta Austin Hollinsilta 21 pistettä, 9 levypalloa ja 6 koriin johtanutta syöttöä, Juho Lehtorannan heittäessä vierailijoille 19 pistettä (3p 5/7). Katajan Daniel Mullings jatkoi vahvoja otteitaan 21 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplalla, saaden tukea 20 pistettä pussittaneelta Brownilta.

Ottelutilastot: Kataja - Karhu

Kouvot piti Korihaiden kirin kurissa

Kouvot vastasi tahollaan perjantai-illan tiukkanumeroisimmasta voitosta, kaataen sarjajumbo Korihait lukemin 83-81 (44-38).

Pitkään ottelua hallinnut Kouvot joutui tekemään töitä päätössummeriin asti, vaikka johti ottelua päätösjaksolle lähdettäessä numeroin 72-56. Haiparven kiri jäi vain sinettiä vaille valmiiksi, kun takamies Emmanuel Hollowayn onnistuneen kolmosen päälle tuomittu, ottelun tasoituksen mahdollistanut vapaaheitto ei löytänyt tietään korirenkaan läpi 14 sekuntia ennen ottelun päätöstä.

Rakeem Bucklesin (20/12/5 riistoa/2 torjuntaa) tupla-tupla ja Raheem Applebyn 14 pistettä ja 4 koriin johtanutta syöttöä toimivat kotivoiton kivijalkoina. Holloway heitti vierailijoille 21 pistettä ja Gary Johnson säesti 11 pisteellä, 8 levypallolla ja 4 koriin johtaneella syötöllä.

Ottelutilastot: Kouvot - Korihait
 
4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

4.6.2023 09:39 Korisliiga

Syrjämäki ja Hollo jatkavat nousija-Bisonsissa

Miesten Divari A:n mestaruuden keväällä voittanut ja Korisliigaan vuoden tauon jälkeen palannut Bisons on solminut kaksi jatkosopimusta. Loimaalaisjoukkueen ensimmäiset pelaajakiinnitykset liigakauteen 2023-24 ovat sentteri Aapeli Syrjämäki ja oma kasvatti Eemeli Hollo.

2.6.2023 20:45 Pääjuttu

Severi Kaukiainen jatkaa Kauhajoella, Karhu Basketille sopimuksia

Päättyneellä kaudella niin Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) kuin vuoden kuudentena pelaajanakin palkittu Severi Kaukiainen, 25, on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen SM-hopeamitalisti Karhu Basketin kanssa. Karhu Basket julkisti samalla Joona Hakamaan ja Eero Innamaan jatkosopimukset sekä Eemi Luukkosen ja Oliver Kandénin saapumisen Kauhajoelle.

2.6.2023 10:39 Korisliiga

Lassi Nikkarinen jatkaa mestari-Seagullsissa, Gullsin valmennusjohtoon vahvistuksia

Hallitseva Korisliigan mestari Helsinki Seagulls on solminut kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen (2023–25) pelintekijänsä, ToPo Junioreiden kasvatin Lassi Nikkarisen kanssa. Seagullsin mestaruuden takuumiehiin kuulunut 26-vuotias Nikkarinen on edustanut helsinkiläisjoukkuetta kahden kauden ajan.

1.6.2023 12:32 Korisliiga

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Severi Kaukiainen: ”Eiköhän tässä vaiheessa saa tuntea jo vähän ylpeyttä työstään”

Kauhajoki ei onnistunut lopulta mestaruutensa uusimisessa, mutta takamies Severi Kaukiainen näkee kaudessa monia onnistumisia. Hän itse sai palkintokaappiinsa yhtä aikaa tunnustuksen sekä vuoden pelaajana että vuoden kuudentena pelaajana.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

10.5.2023 10:56 Korisliiga

Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

7.5.2023 15:12 Korisliiga

Antti Kanervolle meriitit ja tarinat ovat toissijaisia – ”Mestaruus on ainoa, mikä nyt kiinnostaa”

Helsinki Seagulls on päässyt pahasti hallitsevan mestarin niskan päälle. Viidettä kauttaan joukkueessa pelaava Korisliiga-veteraani on nyt lähempänä kultamitalia kuin kenties koskaan aiemmin urallaan.

Näytä lisää vastaavia