Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

17.2.2024 09:44 Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin voitosta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kalev/Cramo selvitti tieltään kaksi estettä selvitessään finaaliin. Puolivälierissä Kalev/Cramo kaatoi Kadrina Karudin 114-78 (56-36). Kaukiainen esiintyi hienosti 12 pisteen, levypallon ja viiden syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

Välierässä Kalev/Cramo jätti Viimsin ilman mahdollisuuksia ottamalla selvän 102-58 (51-28)-voiton. Kaukiainen sai taas tusinan pistesaldoonsa ja lisäksi kolme levypalloa, seitsemän syöttöä ja riiston.

Lauantain finaalissa Kalev/Cramo saa vastaansa Tartu Ülikoolin.
Ottelutilastot

Teneriffa otti kovan voiton kaataessaan Copa del Rey'n lopputurnauksen isännän Malagan 91-83 (45-49). Samalla Teneriffa sai pienimuotoisen revanssin viime vuoden cupin finaalitappiosta. Salin jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä.

Teneriffa kohtaa lauantain välierässä Barcelonan. Toisessa välierässä iskevät yhteen Real Madrid ja Valencia.
Ottelutilastot

Elias Valtosen tie tuli puolestaan päätökseen, kun Manresa hävisi Barcelonalle 91-102 (43-40). Valtonen ei ollut Manresan kokoonpanossa.
Ottelutilastot

Mikael Jantunen oli loistovireessä, kun Paris Basketball eteni Leaders Cupin välieriin kaatamalla Saint-Quentinin 71-67 (39-41). Jantunen heitti 14 pistettä ja sai tilastojensa täytteeksi myös kolme levypalloa ja kolme syöttöä.

Tuomas Iisalon valmentama miehistö kohtaa seuraavaksi välierässä Monacon.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Perttu Blomgren lämmitteli loppuviikon cup-tapahtumaan juhlimalla Slovenian liigan kärkiottelun voittoa, kun Domzale kaatoi sarjajohtaja Krkan vieraskentällä jatkoajan jälkeen 105-100 (39-39, 89-89). Blomgren heitti ottelussa 10 pinnaa, otti viisi levypalloa, antoi kaksi syöttöä nappasi kaksi riistoa. Domzale on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Slovenian cupissa Domzalen matka tyssäsi puolestaan välierässä, kun Domzale hävisi Olimpijalle 81-95 (40-51). Tällä kertaa Blomgren heitti 12 pistettä ja kaunisteli tilastoja myös levypallolla, neljällä syötöllä ja kahdella riistolla.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin apuvalmentama Bologna puolestaan taipui Italian cupin puolivälierässä Reggio Emilialle 72-81 (37-34).
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Aatu Kivimäki loisti 14 pisteen ja 10 syötön tupla-tuplalla, mutta Tigers Tübingen taipui Bonnille 82-92 (46-48). Daniel Janssonin valmentama miehistö on juuri putoamisrajan yläpuolella.
Ottelutilastot

Jussi Laakson ja Daniel Herbertin valmentama Merlins Crailsheim puolestaan hävisi Oldenburgin vieraana 58-80 (27-48). Merlins on juuri putoamisrajan alapuolella.
Ottelutilastot

Islannin liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Osku Heinosen Haukar palasi voittojen tielle Antti Kanervon Stjarnanin kustannuksella 101-83 (44-46). Heinonen sai kätensä kuumaksi kolmen pisteen rajan takaa ja paukutti viisi sisään keräten yhteensä 18 pistettä. Kanervo pisti vielä paremmaksi merkkauttaen 25 pistettä ja kaupan päälle kaksi levypalloa ja neljä syöttöä. Stjarnan on yhdeksäs ja Haukar kymmenes.
Ottelutilastot

Ville Tahvainen oli niin ikään hyvässä iskussa, kun hän tykitti 22 pistettä, mutta Alftanes hävisi kotonaan Keflavikille 109-114. Tahvanainen oli lähellä tupla-tuplaa kerätessään myös yhdeksän levypalloa, yhden syötön ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihosen Radomin voittokulku jatkui, kun tällä kertaa Niedzwiadki jäi jalkoihin 84-77 (34-27). Laihonen flirttaili tupla-tuplalla yhdeksän pisteen ja 10 levypallon saaliilla. Tilastot karttuivat myös kolmella syötöllä ja riistolla. Radomin seitsemäs voitto kahdeksassa edellispelissä nosti sen jo seitsemänneksi.
Ottelutilastot
 

Susijengi palaa kotikentälle 26. helmikuuta, kun se kohtaa Tanskan! Liput EM-karsinta-avaukseen myynnissä nyt osoitteessa https://www.ticketmaster.fi/susijengi. Kerää jengi kasaan ja tulkaa yhdessä ulvomaan Susijengille.

 
10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

Näytä lisää vastaavia