Kauhajoki vihki upean hallinsa käyttöön voitolla – Kouvot ja Lahti kamppailivat jatkoajalle asti

5.10.2022 20:10 Korisliiga-voitot tänään Kouvoille, Kobrille ja Kauhajoelle, joka juhlisti samalla uutta kotihalliaan 2000 katsojan edessä.

Neitsytmatka uudella IKH Areenalla päättyi kotijoukkue Kauhajoen voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kauhajoki juhli tänään uuden upean IKH Areenansa käyttöönottoa ja teki sen aiheeseen sopivin juhlallisuuksin. Kauhajoki nimittäin vei voiton ottelusta Salon Vilpasta vastaan 82–73.

Vielä kolmannella jaksolla näytti siltä, että Vilpas on pahasti niskan päällä. Kotijoukkue kuitenkin tasoitti juuri ennen viimeistä lyhyttä taukoa ottelun ja neljännellä jaksolla suoraan sanottuna dominoi peliä. Koko jälkimmäisellä puoliskolla Vilppaan pisteet jäivät vain 27:ään.

Kotijoukkueen vahvimpina ratkaisijoina nähtiin tänään Cameron Jones 20 pisteellä sekä Henri Kantonen 13 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Vilppaan riveistä edukseen erottui 11 pistettä tehnyt pelinjohtaja Perttu Blomgren erityisesti kovissa paikoissa ottamillaan merkittävillä kolmosilla, mutta korkeamman pistesaldon keräsi Isaiah Crawley, jolle merkittiin 15 pistettä ja 13 levypalloa.

Jussi Savolaisen valmentama Vilpas on nyt hävinnyt kummatkin ottelunsa.

– Peli meni toisella puoliajalla vähän yksin puskemiseksi. Emme saaneet hyökkäyksen pallonliikettä aikaiseksi. Tämä oli silti huomattavasti parempi esitys kuin edellinen ottelumme, Savolainen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Janne Koskimiehen valmentama Kauhajoki sen sijaan tasasi voitolla ottelutilinsä 1–1:een.

– Puolustuksessamme tapahtui todella paljon kommunikaatiovirheitä, joista avautui helppoja paikkoja Vilppaalle. Tilanne parani hieman toiselle puoliajalle, ja aloimme viimeistellä paremmin, mutta ei tämä ollut missään nimessä vielä sen näköistä peliä, mitä haluamme. Kaiken kaikkiaan oli kuitenkin iso kokemus pelata uudella areenallamme ensi kerran. Tätä on odotettu, ja tämä kehitys oli yksi niistä syistä, miksi itsekin sitouduin tänne kolmeksi vuodeksi, totesi Koskimies.

Ottelutilastot

 

Kouvot vei trillerin kalkkiviivoilla

Lahdessa saatiin nauttia melkoisesta jännitysnäytelmästä, kun isännät ja vieraaksi saapuneet Kouvot mittelivät sarjapisteistä jatkoajalle saakka. Lopulta kuitenkin kävi niin, että Lahti Basketball taipui Kouvoille 89–92.

Ottelun ratkaisija oli monessakin mielessä Deshon Taylor, joka pussitti ottelussa peräti 31 pistettä. Takamies myös osui ottelun kriittisistä viimeisistä vapaaheitoista ensimmäisen ja vei näin ollen Kouvot jatkoajan lopussa kolmen pisteen johtoon. Siitä huolimatta jälkimmäinen takamiehen yrityksistä meni ohi, ja sen ansiosta Lahden Arttu Saarijärvi ehti saada vielä viimeisellä sekunnilla tilaisuuden tasoittavaan kolmoseen. Yritys kuitenkin paukahti rautaan.

Lahden pistehirmu ottelussa oli Devon Thomas, jolle niitä merkittiin 27.

Ottelutilastot

Pyrinnön myöhäinen kaudenavaus päättyi kotitappioon

Tampereen Pyrintö oli toistaiseksi viimeinen joukkue, jonka miesten Korisliiga-kausi oli yhä avaamatta. Asia kuitenkin korjattiin kotiottelulla Kobria vastaan, joka isäntien ikäväksi päättyi Pyrinnön 76–90-tappioon. Kobrat sen sijaan on voittanut tähän mennessä kauden molemmat ottelunsa.

Kobrien korintekoa – ja kaikkia muitakin merkittävimpiä tilastokategorioita – ottelussa johti Kaelin KJ Jackson, jolle merkittiin 28 pistettä, kahdekan levypalloa ja kymmenen koriin johtavaa syöttöä. Lisäksi Jackson kunnostautui puolustuksessa riistämällä kahdesti ja torjumalla kerran. Takamiehen tehokkuuslukemaksi merkittiin järisyttävä 40.

Pyrinnön vahvimmat suoritukset nähtiin Daytone Jenningsiltä, jolle merkittiin 23 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Ottelutilastot

 
2.6.2023 20:45 Pääjuttu

Severi Kaukiainen jatkaa Kauhajoella, Karhu Basketille sopimuksia

Päättyneellä kaudella niin Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) kuin vuoden kuudentena pelaajanakin palkittu Severi Kaukiainen, 25, on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen SM-hopeamitalisti Karhu Basketin kanssa. Karhu Basket julkisti samalla Joona Hakamaan ja Eero Innamaan jatkosopimukset sekä Eemi Luukkosen ja Oliver Kandénin saapumisen Kauhajoelle.

2.6.2023 10:39 Korisliiga

Lassi Nikkarinen jatkaa mestari-Seagullsissa, Gullsin valmennusjohtoon vahvistuksia

Hallitseva Korisliigan mestari Helsinki Seagulls on solminut kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen (2023–25) pelintekijänsä, ToPo Junioreiden kasvatin Lassi Nikkarisen kanssa. Seagullsin mestaruuden takuumiehiin kuulunut 26-vuotias Nikkarinen on edustanut helsinkiläisjoukkuetta kahden kauden ajan.

1.6.2023 12:32 Korisliiga

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Severi Kaukiainen: ”Eiköhän tässä vaiheessa saa tuntea jo vähän ylpeyttä työstään”

Kauhajoki ei onnistunut lopulta mestaruutensa uusimisessa, mutta takamies Severi Kaukiainen näkee kaudessa monia onnistumisia. Hän itse sai palkintokaappiinsa yhtä aikaa tunnustuksen sekä vuoden pelaajana että vuoden kuudentena pelaajana.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

10.5.2023 10:56 Korisliiga

Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

7.5.2023 15:12 Korisliiga

Antti Kanervolle meriitit ja tarinat ovat toissijaisia – ”Mestaruus on ainoa, mikä nyt kiinnostaa”

Helsinki Seagulls on päässyt pahasti hallitsevan mestarin niskan päälle. Viidettä kauttaan joukkueessa pelaava Korisliiga-veteraani on nyt lähempänä kultamitalia kuin kenties koskaan aiemmin urallaan.

5.5.2023 20:36 Korisliiga

Seagulls riisui Kauhajoen aseista – toinen finaalipeli päättyi roimaan kotivoittoon

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa 2–0.

2.5.2023 20:24 Pääjuttu

Korisliiga-finaalit käyntiin: Seagulls ryöväsi Kauhajoen kotiedun välittömästi

Kauhajoki taipui kotikentällään Helsinki Seagullsille 54–70.

Näytä lisää vastaavia