Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

10.2.2024 21:11 Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

Samuel Givens on ollut Kauhajoen ratkaisijoita useassa ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kauhajoki onnistui jatkosarja-avauksessaan nappaamaan kovan päänahan kaataessaan sarjakärki Helsinki Seaullsin 90–77.

Illan tehotandemina hääri Kauhajoen tutkapari Topias Palmi ja Samuel Givens. Kumpikin pelaajista nakutti 18 pistettä, minkä lisäksi Palmi tilastoi neljä syöttöä ja Givens puolestaan kuusi syöttöä ja kuusi levypalloa.

– Oli ensimmäisen viiden minuutin jälkeen hieman hermossa pitelemistä, koska kertyi niin paljon virheitä niin nopeasti, mutta saimme erittäin hyvin homman kokoon, mikä on mielestäni hyvä osoitus siitä, missä olemme joukkueena tällä hetkellä. Luotimme omaan pelisysteemiimme ja jatkoimme haastamista, ja saimme sillä Seagullsin väsymään, Palmi kommentoi.

Seagullsin parhaat pistemiehet olivat Mar'Qualen Grant 19:llä ja Okko Järvi 16:lla.

Ottelutilastot

Tampereen Pyrintö vietti vahvan koti-illan alemman jatkosarjan puolella kerätessään pisteet 97–84 Kobria vastaan.

Voittajajoukkueen tehomiehet olivat Luther Muhammad 21 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla sekä Nighael Ceaser 20 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Chrysostom Chukwuma lisäsi tilastoihin seitsemän pistettä.

– Lapua tuli peliin kovempaa kuin me. Pitkällä aikavälillä luotimme kuitenkin omaan tekemiseemme paremmin, ja se toi meille voiton, Chukwuma kommentoi.

Kobrien kärjessä hääräsi Taz Sherman 32 pisteellä ja yhdeksällä syötöllä.

Ottelutilastot

Bisons Loimaa sai alemman jatkosarjan ensimmäisessä pelissään kauden yhteensä viidennen voittonsa, kun se kaatoi KTP-Basketin 91–76.

Bisonsin isoin pistesaldo Isaac Davidsonin 25. KTP:n puolella puolestaan edukseen erottuivat Vincent Golson Jr. 20 pisteellä ja yhdeksällä syötöllä sekä Joonas Timonen 17 pisteellä.

Roope Mäkelä, jonka oli alun perin tarkoitus jatkaa KTP:n päävalmentajana kauden loppuun, ilmoitti tänään eroavansa välittömästi. Viimeistä otteluaan tehtävässä hän kommentoi:

– Biisonit tulivat tosi kovaa peliin. Me olimme liian pehmeitä ottelun alussa. Hyvän harjoitusviikon jälkeen tulo peliin oli pettymys. Kehonkielemme ei vastaa joukkueen tasoa tällä hetkellä, ja silloin tulos on tällaista.

Ottelutilastot

 
8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia