Kataja lunasti viimeisen lipun Suomen Cup -välieriin – Pyrintö yllätti Kauhajoen

29.11.2023 20:29 Miesten Korisliiga-illan voitot merkittiin Tampereen Pyrinnölle, Kouvoille ja Kataja Basketille, joka ansaitsi samalla paikan miesten Suomen Cupissa.

Amanze Egekeze ja Tuomas Hirvonen pelasivat voittaakseen. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kataja Basket otti vierasvoitollaan paikan miesten Suomen Cupin välierissä. Asia ratkesi Korisliiga-ottelussa, jossa Lahti Basketball taipui kotonaan Katajalle 96–103. Cup-välierien muut joukkueet ovat Helsinki Seagulls, Korihait ja BC Nokia.

Voittajien kovin pistetykki oli Nike Sibande, joka pussitti 26 pistettä ja keräsi kuusi levypalloa. Joukkuetovereista Amanze Egekeze merkkautti 22 pistettä, Elijah Lufile 20 pistettä ja 13 levypalloa ja Tuomas Hirvonen 15 pistettä ja viisi syöttöä.

– Oli vähän vuoristorataa tämä ottelu. Lahti on hyvä joukkue, jossa on hyviä yksilöitä, jotka ovat koko ajan valmiina skoraamaan, ja nuoria pelaajia, jotka pelaavat isolla itseluottamuksella. Sellainen ei ole ikinä helppo vastustaja, Hirvonen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Lahden täyteläisimmät tilastosarakkeet olivat James Padgettilla, jolle merkittiin 27 pistettä ja yhdeksän levypalloa, sekä Harrison Clearylla, jonka rivi näytti 26 pistettä ja 11 syöttöä.

Ottelutilastot

Pyrinnön tappioputki katkesi Kauhajokea vastaan

Tampereen Pyrintö sai tänään kotikentällä kauden toisen voittonsa kaataessaan Kauhajoen. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 109–100.

Lopputuloksesta oli kiittämminen isoilta osin Luther Muhammadia, joka nakutti tauluun peräti 42 pistettä ja tilastoi ohessa seitsemän levypalloa ja seitsemän syöttöä.

– Tuntuu älyttömän hyvältä. Tämä osoittaa, että emme saa menettää itseluottamustamme voittotilastojen takia, vaan täytyy jatkaa rakentamista. En muista, koska olisin viimeksi rekisteröinyt tällaista tilastoriviä, mutta nyt täytyy alkaa jo keskittyä seuraavaa peliin, Muhammad totesi Ruudun haastattelussa.

Vedossa oli myös joukkuetoveri Antero Lehto 14 pisteellä ja neljä syötöllään.

Kauhajoen puolella nähtiin vahvoja esityksiä muiden muassa Courtney Fortsonilta, jolle kertyi 19 pistettä ja 13 syöttöä, Topias Palmilta, joka teki 18 pistettä, ja Eemi Luukkoselta, joka keräsi 17 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Ottelutilastot

Kouvoille täpärä vierasvoitto

Bisons Loimaa taipui kotonaan Kouvoille luvuin 95–98. Voiton keränneiden vieraiden riveissä kovia pistesuorituksia nähtiin muiden muassa Quanterrius Jacksonilta, jolle merkittiin 20 pistettä ja yhdeksän levypalloa, sekä Joel Mäntyseltä, joka osui 13 pistettä ja syötti neljästi. Kentille palannut Aapeli Alanen lisäsi pinoon kuusi pistettä.

– Viimeisellä neljänneksellä vastustaja alkoi heittää sisään vaikeita heittoja ja sai pari helppoakin paikkaa, niin nopeasti peli meinasi kääntyä. Yllättävän hyvältä tuntuivat omatkin jalat, vaikka onkin sairastelua takana, Alanen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Bisons todella kävi lähellä tasoitusta, mutta työ jäi loppukiristä huolimatta vajaaksi. Ison työn sen eteen teki DeVante Brooks 22 pisteellä ja kuudella levypallolla.

 
3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

Näytä lisää vastaavia