Kataja ja KTP kamppailevat Korisliigan kakkossijasta

23.3.2011 21:37 Joensuun Kataja ja KTP-Basket kamppailevat Korisliigan runkosarjan kakkossijasta lauantain päätöskierrokselle asti. Kaksikko päätyi keskiviikkokierroksella sarjataulukossa tasapisteisiin, kun Kataja voitti kotonaan Lappeenrannan NMKY:n 93-72 (49-36), mutta KTP kärsi Kotkassa tappion Kouvojen vietyä 78-72 (39-37) -voiton.

Sami Lehtorannan Kataja nousi runkosarjan kakkossijalle ohi KTP:n kun yksi kierros on jäljellä.

Kouvot liiteli Josh Gonnerin johdolla voittoon Kotkasta ja varmisti runkosarjan kuudennen sijan.

Jeremiah Woodin (edessä) Karhu on vahvoilla kamppailussa seitsemännestä sijasta Timo Heinosen (takana) edustaman ToPon kanssa.

Antero Lehdon Pyrintö uhitteli Korisliiga-historian suurimman voiton ennätystä, joka on 83 pisteen voitto vuodelta 1986 (HNMKY-Salpa 143-60). Kuvat: Francois Perthuis & Matti Koskinen & Tytti Nuoramo.

Lauantain viimeisellä kierroksella Kataja matkustaa Korihaiden ja KTP Hongan vieraaksi. Tasapistetilanteessa Kataja on KTP:tä parempi keskinäisten pelien perusteella.

Kataja otti putoamiskarsintaan jäävästä LrNMKY:stä helpon voiton. Kataja voitti ensimmäisen jakson 30-16 ja piti sen jälkeen vieraat turvallisen välimatkan päässä.

Ilman sairastunutta Jason Conleyta pelanneesta Katajasta Sami Lehtoranta heitti 20 ja Darren Fells 17 pistettä. Ville Pekkola teki vieraille 17 ja HL Coleman 15 pistettä.

Kotkassa KTP johti tovit jokaisella jaksolla, mutta Kouvot nykäisi 59-59 -tilanteesta yhdeksän pisteen johdon, jota KTP ei enää tavoittanut.

Josh Gonner teki Kouvoille 22 ja B.A. Walker 20 pistettä. KTP:lle eivät riittäneet yhdysvaltalaistrion tehot, vaikka Sefton Barrett heitti 34 ja Jerald Fields sekä Jeb Ivey 15 pistettä.

Kouvot varmisti voitollaan runkosarjan kuudennen sijan, joka tuo pudotuspeleissä sen vastustajaksi joko Katajan tai uudestaan KTP:n.

Karhu kiinni seitsemännessä sijassa

Runkosarjan sijat 7-8 jäivät lauantain tulosten varaan, kun sekä Kauhajoen Karhu että Torpan Pojat ottivat keskiviikkona kotivoitot. Karhu kukisti Uudenkaupungin Korihait 88-78 (44-48) ja ToPo löi Namika Lahden 106-96 (54-45).

Karhun ja ToPon keskinäiset pelit ja myös niiden koripisteet ovat tasoissa. Karhu on kuitenkin vahvemmin kiinni seitsemännessä sijassa, kun sillä on yksi voitto ToPoa enemmän ja viimeisellä kierroksella Karhu kohtaa jumbo-Tarmon vieraissa. ToPo matkaa Kouvojen vieraaksi.

Korihait näytti katkaisevan Karhun neljän pelin voittoputken noustuaan toisella jaksolla jo 19 pisteen johtoon. Karhu sai kuitenkin eron kiinni kolmannen jakson puolivälissä ja johti viimeiset 12 minuuttia.

Walter Baxley heitti Karhulle 30 pistettä ja Jeremiah Wood keräsi 21 pistettä ja 19 levypalloa.
Korihaista James Reaves teki 22 ja Bojan Sarcevic 19 pistettä.

Korihait kohtaa puolivälierissä Hongan.

ToPo alkoi kasvattaa Namika Lahtea vastaan johtoaan toisella jaksolla 29-29 -tilanteessa, jonka jälkeen vieraat eivät päässeet enää ohi.

LaVell Blanchard heitti ToPolle 30 ja Frank Richards 19 pistettä.

Ilman Todd Hendleyta pelanneesta Namikasta Ryan Ayers teki 23 ja Vesa Heinonen 19 pistettä.

Honka voitti ilman aloitusviisikkoaan

Salon Vilppaan ja Espoon Hongan ottelulla ei ollut vaikutusta sarjataulukkoon, kun Honka oli varmistanut viidennen sijansa ja Vilppaan kohtaloksi oli jäänyt kymmenes sija.

Honka haki Salosta 81-69 (41-45) -voiton ilman aloitusviisikkoaan, kun siltä puuttuivat eri syistä yhdysvaltalaiskolmikon lisäksi Tuomas Iisalo ja Jukka Matinen.

Vilppaallakin oli vain yksi ulkomaalaispeluri, kun Nicchaeus Doaks oli pois.

Vilpas johti peliä toisella neljänneksellä 11 pisteellä, mutta Honka vääntäytyi edelle kolmannelle jaksolle.

Samuli Vantaja pussitti Hongalle 21 ja Anselmi Vanjoki 19 pistettä. Seitsemännen kerran peräkkäin hävinneen Vilppaan tehokkaimpia olivat Matti Nuutinen 15:llä ja Jukka Kataja sekä Roope Ahonen 14 pisteellä.

Pyrintö runteli Tarmon

Toinen sarjataulukon kannalta merkityksetön peli pelattiin Tampereella, jossa runkosarjavoittonsa varmistanut Pyrintö runteli ykkösdivisioonaan putoavan Porvoon Tarmon peräti 124-51 (60-21) -lukemin.

Peli ratkesi jo ensimmäisellä neljänneksellä, jonka Pyrintö voitti murhaavasti 33-5. Pelissä jännitettiin pitkään sitä, jääkö Tarmo Korisliigan pienimpiin pisteisiin, mutta pari minuuttia ennen loppua porvoolaiset onnistuivat ylittämään 46 pisteen ennätyspohjat.

Kymmenennen peräkkäisen voiton ottaneesta Pyrinnöstä Antero Lehto teki 21 ja Antti Nikkilä 20 pistettä.

Tarmon ainoaksi ulkomaalaisvahvistukseksi jäänyt Jonathan Heard pussitti 22 pistettä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot 
 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia