Kärkijoukkueille tappiot – Kouvottaret varmisti paikkansa pudotuspeleissä

4.3.2023 20:10 Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voitot kirjattiin Pyrinnölle sekä FoA:lle. Alemmassa jatkosarjassa Kouvottaret ja Vimpeli kartuttivat pistetilejään.

Reili Richardson johdatti Pyrinnön voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrintö vieraili Kotkassa PeKa:n vieraana. Sarjapisteet matkasivat Tampereelle 84-73.

Pyrintö otti ottelussa komennon heti avausjaksolla. Muuten nähtiin tasaista peliä, jossa myös kotijoukkueella oli omat hetkensä. Vierasjoukkue kuitenkin piti johtoasemastaan kiinni loppuun saakka.

Molemmat joukkueet olivat liikkeellä seitsemän pelaajan voimin. Reili Richardson teki Pyrinnölle tupla-tuplan 26 pisteellä ja 12 levypallolla. Niina Sedano heitti 14 pistettä. Kotijoukkueen ykkönen oli Natalie Kleemann-Day 22/13.

PeKa jatkaa sarjan kärjessä 36 pisteellä. Pyrintö taistelee kolmannesta sijasta Hongan ja FoA:n kanssa. Joukkueella on kasassa 26 pistettä.

Ottelutilasto

FoA sai illan ottelussa vieraakseen sarjassa toisena olevan EBT:n. Forssalaiset nappasivat kovan päänahan 104-95.

Vierasjoukkue aloitti ottelun vahvasti ja karkasi johtoon. Toisella ja kolmannella jaksolla oli kuitenkin FoA:n vuoro onnistua. Joukkue nousi takamatkalta johtoon ja piti siitä kiinni loppuun asti.

- Tänään kentällä nähtiin kaksi sarjan vauhdikkainta joukkuetta. Alkuun meille tuli menetyksiä, mutta loppua kohden pidimme pallosta paremmin huolta. Puolustimme hyvin yhdessä vaikka vastustaja onnistuikin tekemään 95 pistettä, FoA:n päävalmentaja Juri Heinämäki kertasi.

Ottelun pistekuningatar oli Caterrion Thompson 37 pisteellä. Jade Vega johti forssalaisten peliä loistavasti. Hänelle kirjattiin 18 pistettä ja 15 koriin johtanutta syöttöä. Sierra Moore 30/10/7 koriin johtanutta syöttöä oli vieraiden tehokkain.

EBT on tasapisteissä sarjaa johtavan PeKa:n kanssa. FoA on viidentenä kahden pisteen päässä kolmannesta sijasta.

Ottelutilasto

Kouvottaret viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin

Vielä ennen illan ottelua mahdollisuudet pudotuspeleihin omannut HBA sai vastaansa Kouvottaret. Vierasjoukkue haki voiton 82-80 ja leimasi lippunsa pudotuspeleihin.

Ottelussa molemmilla joukkueilla oli vahvat jaksona. Kotijoukkue aloitti vahvasti. Kouvottaret kuitenkin esitti parasta peliään ottelun keskivaiheilla ja nousi sen aikana johtoon. Vieraat onnistuivat pitämään johdosta kiinni vaikka HBA olikin päätösjaksolla vahva.

- Meillä oli ottelun alussa energiat tosi alhaalla ja alku oli nihkeä, lisäksi HBA aloitti vahvasti.  Ensimmäisellä puoliskolla emme myöskään pysyneet omassa konseptissamme. Puoliajan jälkeen laitoimme palloa liikkeelle ja meillä oli tauon jälkeen vain 2 menetystä, niin peli tasoittui. Myös puolustuksemme parani vaisun alun jälkeen, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig sanoi.

Alexandria McDonald kirjautti tupla-tuplan 30 pisteellä ja 13 levypallolla. Jaiamoni Welch-Coleman heitti 27 pistettä.  Kotijoukkueesta Elina Aarnisalo sai kasaan 24 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Ottelutilasto

Vimpeli vieraili päivän ottelussa Lappeenrannassa. ViVe haki ottelusta sarjapisteet 76-51.

Ottelun alkupuoliskolla molemmilla joukkueilla oli haasteita hyökkäyspelaamisensa kanssa. Vieraat saivat kuitenkin hyökkäyspelinsä vähitellen toimimaan paremmin ja menivät lopulta menojaan.

- Alku oli kankea aikaisen herätyksen takia, mutta sitten päästiin peliin kiinni. Tärkeinä oli, että voitettiin, Kristina King sanoi.

Tuulia Anttonen heitti ViVe:lle 20 pistettä ja nappasi 12 levypalloa. Myös King teki tupla-tuplan 19 pisteellä ja 14 levypallolla. Kotijoukkueen Terrinique Battle 18/11 oli lappeenrantalaisten ykkönen.

ViVe nousi voitollaan kahden pisteen päähän ToPo:sta, joka johtaa alempaa jatkosarjaa.

Ottelutilasto

 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia