Kärkijoukkueet vahvoja ylemmässä jatkosarjassa – Catz esitti yhden kauden hienoimmista nousuista

12.3.2022 18:49 Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voittajia olivat ToPo ja PeKa. Alemmassa jatkosarjassa EBT ja Catz kasvattivat pistesaldojaan.

Brianna Cummingsin käsi ei tärissyt päätöshetkillä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT murskasi Pyrinnön

Alemmassa jatkosarjassa Tampereen Pyrintö sai vieraakseen Espoo Basket Teamin. EBT oli tyly vieraat hakivat sarjapisteet murskaavaan tyyliin 82-46.

Vielä avausjaksolla Pyrintö pysyi hyvin espoolaisten kyydissä vaikka ensimmäiselle tauolle mentiinkin vieraiden johtaessa 17-11.

EBT vahvisti otettaan eritoten puolustuspäässä toisella jaksolla. Se näkyi myös hyökkäyspäässä helppoina pisteinä. Puoliajalla vierasjohto oli jo 43-19.

Vierasjoukkue oli myös kolmannella jaksolla parempi ja ero kasvoi kasvamistaan. Päätösjaksolle lähdettiin EBT:n 36 pisteen etumatkalta.

Viimeinen jakso oli enemmänkin kosmetiikkaa ja EBT nappasi voiton 82-46.

- Ihan hyvä voitto meiltä, mutta ainakin puolustuksen aktiivisuudessa ja toteuttamisessa jäi parantamisen varaa. Paikkahyökkäys toimi aika hyvin, saatiin siitä hyviä heittopaikkoja, Sanni Tuomisto kertasi.

Alyesha Lovett upotti 30 pistettä ja keräsi 18 levypalloa. Tuomisto upotti 12 pistettä, jakoi seitsemän koriin johtanutta ja nappasi kuusi levypalloa. Kuudella pelaajalla liikkeellä olleesta Pyrinnöstä Taru Timo ja Aino Lampinen tekivät 11 pistettä.

- Meitä oli vaan kuusi eli aika paljon vajausta. Vaikka numeroista sitä ei näe, joukkue taisteli ihan loppuun asti, mikä oli positiivista, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä sanoi.

EBT:n voitto tarkoitti sitä, että se varmisti alemman jatkosarjan voiton.

Ottelutilasto

Catz esitti huiman nousun

Lappeenrannan Catz sai vieraakseen Tapiolan Hongan. Catz teki jopa kauden kovimman nousun ja vei pisteet 70-67. Voitolla se nousi kahden pisteen päähän Hongasta.

Vierasjoukkue aloitti hieman terävämmin ja vei tasaisen avausjakson. Tauolle mentiin tilanteessa 19-15.

Toinen jakso oli parempaa Catzia ja joukkue onnistui pitämään vieraat yhdeksässä pisteessä jakson aikana. Sen ansiosta puoliajalle mentiin kotijohdossa. 33-28.

Lappeenrantalaisjoukkueen hyvä vire jäi pukusuojiin ja kolmannella jaksolla Honka teki tuhojaan hyökkäyspäässä. Vierasjoukkue pääsi viimeiselle tauolle 15 pisteen etumatkalta.

Ottelu jatkoi kuitenkin aaltoiluaan ja viimeinen jakso oli Catzin näytöstä. Lappeenrantalaiset hivuttautuivat koko ajan lähemmäs ja nousivat lopulta voittoon 70-67.

- Ei tämä sitä kauneinta peliä ollut, mutta olen tietysti tyytyväinen voittoon. Kyllähän tuo meidän sydämemme oli etenkin neljännellä jaksolla aivan massiivinen. Sillä jaksolla nähtiin sitä Catziä mitä se voi olla. Kauhea määrä menetyksiä myös meillä, ehkä tässä näkyi että ollaan aika isojen pelien äärellä, Catzin päävalmentaja Petri Joukainen pohti.

Brianna Cummings pelasi hienon ottelun ja oli isossa roolissa erityisesti päätösminuuteilla. Hänelle kirjattiin tupla-tupla 25 pisteellä ja 11 levypallolla. Seairra Barrett upotti 19 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Elsa Lemmilä säkitti 15 pistettä ja kaapi 13 levypalloa.

- Aloitimme hieman hitaasti, pelasimme hyvän kolmannen neljänneksen, mutta emme pelanneet loppuun asti kuten olisi pitänyt. Peli oli todella fyysistä vääntöä, Hongan Desiree Ramos harmitteli.

Ottelutilasto

ToPo haki sarjapisteet Vimpelistä

Sarjakolmonen Torpan Pojat matkasi vierasotteluun Vimpeliin. ToPo nousi ainakin hetkellisesti toiselle sijalle, kun se voitti 75-67.

Avausjakso oli tasainen, mutta ToPo painoi kaasua toisella jaksolla ja onnistui niin hyökkäys kuin puolustuspäässä.  Joukkue karkasi puoliajalle johdossa Erika Davenportin johdolla 43-27.

Kolmannella jaksolla joukkueet pelasivat jälleen tasaisesti. Vimpeli onnistuikin kaventamaan eroa kahdella pisteellä, mutta ToPo pääsi päätösjaksolle 14 pisteen johdossa.

Kotijoukkue oli parempi myös päätösjaksolla. ToPo kuitenkin piti johtoasemastaan kiinni ja vei sarjapisteet 75-67.

Davenport pussitti lopulta 29 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Taru Tuukkaselle merkittiin tupla-tupla 11 pisteellä ja 12 levypallolla. Vimpelin Anni Kujala heitti ennätyspisteensä 23 pisteellä.

Ottelutilasto

PeKa vierasvoittoon

HBA-Märsky sai Urhea-halliin vieraakseen sarjaa johtava PeKa:n. Sarjakärki ei ollut yllätettävissä ja pisteet matkasivat kotkaan 70-60.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti. Ensimmäiselle tauolle mentiin vieraiden komennossa 24-12.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet onnistuivat pääosin puolustuspelaamisessa. HBA vei jakson nimiinsä ja nousi kahdeksan pisteen päähän ennen puoliaikaa.

Peli-Karhut sai heittopeliinsä ryhtiä kolmannella jaksolla ja karkasi sen ansiosta jo ratkaisevan tuntuisessa 20 pisteen johdossa päätösjaksolle.

HBA piristyi päätösjaksolla, mutta ei enää yltänyt voittotaisteluun PeKa nappasi sarjapisteet 70-60.

Zykera Rice teki kovaa jälkeä ja upotti 21 pistettä. Naomi Davenport kasasi tupla-tuplan 12 pisteellä ja 13 levypallolla. Saana Kujala teki kotijoukkueelle 12 pistettä.

Ottelutilasto

 
18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

9.1.2023 21:08 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi tehokkaana

Naisten Korisliigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Kouvottaret nappasi kotivoiton ToPo:sta 81-62.

8.1.2023 18:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

23.12.2022 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun vahvin Carmen Tyson-Thomas: ’’ Olemme pystyneet yllättämään lähes kaikki alkukauden aikana’’

Toista kautta Naisten Korisliigassa pelaava Carmen Tyson-Thomas on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön ja johdattanut EBT:n sarjan kakkospaikalle. Loistavista otteista huolimatta pelaaja toipuu edelleen käden murtumasta ja on joutunut muokkaamaan peliään sen mukaan.

21.12.2022 21:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle Peli-Karhujen komennossa

Sarjassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat PeKa, Honka, FoA ja EBT. Seuraavan kerran pallo nousee sarjassa ilmaan 8.1.2023.

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

14.12.2022 21:34 Naisten Korisliiga

Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

5.12.2022 13:20 Naisten Korisliiga

EBT:n Carmen Tyson-Thomas on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan marraskuun vahvin on Espoo Basket Teamin Carmen Tyson-Thomas.

4.12.2022 13:06 Naisten Korisliiga

Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

3.12.2022 19:25 Naisten Korisliiga

Kärkipään joukkeet vahvoilla päivän otteluissa – FoA:lle voitto jatkoajalla

Lauantaina pelattiin neljä ottelua. Voittoihin niissä ylsivät ToPo, PeKa, EBT ja FoA.

2.12.2022 15:00 Korisliiga

Korisliigojen kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan sekä naisten Korisliigan kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia.

30.11.2022 20:52 Naisten Korisliiga

Reili Richardsonin hirmuilta johdatti Pyrinnön voittoon – EBT:lle kuudes voitto peräkkäin

Naisten Korisliiga palasi tauolta neljällä ottelulla. Kouvottaret ja ToPo katkaisivat tappioputkensa. Muita voittajia olivat EBT ja Pyrintö.

28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

Näytä lisää vastaavia