Karhu varmisti puolivälierien kotiedun

30.3.2012 Kauhajoen Karhu varmisti kotietunsa huhtikuun 10. päivä alkaviin Korisliigan puolivälieriin. Joukkue kaatoi perjantai-iltana kotonaan Joensuun Katajan 90–70 (43–36) samaan aikaan, kun kotiedusta kisannut ToPo hävisi pudotuspelipaikkaa havittelevalle Kouvoille 86–89 (45–44).

Todd Hendleyn Karhu varmisti puolivälierien kotiedun.

Antto Nikkarisen kolmonen kaatoi ToPon Kisahallissa.

Matti Nuutisen ratkaisuheitot pudottivat Vilppaan Loimaalla.

Antwine Williamsin pistetykitys oli LrNMKY:lle liikaa.

Tim Blue juhli Steveco Areenan korien alla. Kuvat: Francois Perthuis, Matti O. Koskinen, Eveliina Toivola & Kai Kilappa.

Runkosarjan voittonsa jo aiemmin varmistaneella Katajalla ei ollut perjantai-illan ottelussa enää suurempaa panosta, ja joukkue jättikin Jared Newsonin ja Petri Virtasen sivuun pelaavasta kokoonpanosta.

 

Kolmen ottelun tappioputkessa otteluun lähtenyt Karhu pääsikin tiukan alun jälkeen viemään peliä neljä aiempaa kamppailuaan voittanutta Katajaa vastaan. Kataja voitti sentään viimeiset minuutit 10-0 ja sai näin siistittyä tappiolukemansa 20 pisteeseen.

 

Tappiostaan huolimatta Kataja voitti ottelun levypallot selvästi 37-24. Heittotarkkuus oli sen sijaan heikko, ja menetyksiäkin joensuulaisille sattui yli kaksinkertaisesti vastustajaan verrattuna.

 

– Näin voi käydä, kun tavoitteet on jo saavutettu ja katseet muualla. Meille tämä ottelu oli sen sijaan kuin playoffs-peli, Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara totesi verraten joukkueiden pelimotivaatiota.

 

Karhun tehomiehinä häärivät Todd Hendley (24/7) ja Clevin Hannah (24/2/4 syöttöä/3 riistoa). Katajasta kunnostautui Jeremy Price (17/10).

 

Kouvot tarttui oljenkorteensa

 

Karhun kanssa puolivälierien kotietua tavoitteleva ToPo kärsi perjantain kierroksella yllättävän tappion Kouvolan Kouvoille. Kouvot haki Töölön Kisahallista voiton pistein 86–89 (45–44) ja säilytti näin mahdollisuutensa kavuta vielä mukaan pudotuspeleihin. Kouvojen on pudotuspeleihin selviytyäkseen voitettava viimeiset kaksi otteluaan ja Vilppaan vastaavasti hävittävä viimeisensä.

 

Kouvot vääntäytyi voittoon vasta aivan loppuhetkillä. ToPo johti vielä minuutti ennen päätösvihellystä, mutta Antto Nikkarinen (12/4/4 syöttöä) naulasi ratkaisevan kolmosen sisään neljä sekuntia ennen ottelun loppua.

 

ToPo hallitsi korinalustoja selvästi. Kouvot jäi hyökkäyspäässä vain neljään levypalloon, mutta vastustajaa selvästi parempi heittotarkkuus oli valttia.

 

Kolmosensa 63% tarkkuudella säkittäneen Kouvojen pisterohmuina häärivät yhdeksän kolmosta kairannut Josh Gonner (29/3/3 syöttöä) ja Ilari Seppälä (20/0/3 syöttöä). ToPolta erottautuivat Justin Hawkins (19/11/4 syöttöä) sekä Carl Lindbom (18/9).

 

Bisons vei Varsinais-Suomen paikallisen

 

Salon Vilpas ei onnistunut vieläkään sinetöimään paikkansa Korisliigan pudotuspeleissä. Loimaalainen Nilan Bisons otti kotonaan 88-80 (47-45)-voiton varsinaissuomalaisten välienselvittelyssä ja pysyi näin kiinni runkosarjan kakkospaikassa.

 

Bisons voitti avausjakson murskaavasti 30-11, mutta Vilpas vastasi voittamalla toisen kymmenminuuttisen 17 pisteellä. Ottelu eteni lähes tasatahdissa loppuun asti, kunnes Bisonsin Matti Nuutinen upotti salolaiset seitsemällä perättäisellä pisteellään.

 

Bisonsin tehokkain oli Nuutinen (21/9), jota komppasivat Martin Zeno (21/6/3 syöttöä) ja Jeb Ivey (18/3/5 syöttöä). Vilppaalta takamiehet Emmanuel Holloway (19/3/4 syöttöä) ja Roope Ahonen (12/4/4 syöttöä) olivat elementissään.

 

Vilpas selviää pudotuspeleihin, jos joukkue joko voittaa ainoan jäljellä olevan ottelunsa tai vaihtoehtoisesti Kouvot häviää toisen jäljellä olevista otteluistaan.

 

Pyrintö katkaisi LrNMKY:n voittoputken

 

Runkosarjan kakkossijasta Bisonsin kanssa kamppaileva Tampereen Pyrintö onnistui katkaisemaan Lappeenrannan NMKY:n neljän ottelun mittaiseksi venyneen voittoputken. Pyrintö piti sarjapisteet Pyynikillä lukemin 100–91 (46–53).

 

Pyrintö sinetöi voittonsa vasta viimeisen viiden minuutin aikana. Kolmen pisteen heitoillaan tuhoa kylvänyt LrNMKY kävi viimeisen kerran johdossa tilanteessa 77–78. Pyrintö vei seuraavan kaksiminuuttisen 7-0, eikä LrNMKY käynyt enää kolmea pistettä lähempänä.


Pyrinnön selkeä ykkönen oli Antwine Williams (32/2), jonka lisäksi Kenneth Lowe (17/2/4 syöttöä) voi olla iltapuhteeseensa tyytyväinen. Lappeenrantalaisista erottautuivat Lawrence Hamm (19/7) sekä Pasi Riihelä (18/6)

 

KTP jatkoi Korihaiden alamäkeä

 

Korisliigan runkosarjassa kuudenneksi sijoittuva KTP otti kotonaan 97-84 (54-49)-voiton Uudenkaupungin Korihaista. Häviö oli pudotuspelien ulkopuolelle jäävälle Korihaille jo kuudes perättäinen. Korihait taisteli toisella jaksolla 12 pisteen takaa vielä rinnalle, mutta kolmannella jaksolla vieraista ei ollut enää haastajaksi.

 

Kentän ehdoton hahmo oli kotijoukkueen Timothy Blue (37/9/3 riistoa). Myös Antonio Crocker (23/5) voi olla suoritukseensa tyytyväinen.

 

Korihailta vahvimmat olivat Jonathan Heard (17/2), Nigel Moore (17/10/7 syöttöä) ja Cedric Latimer (17/5).

 

(STT)

Lisätietoja: Korisliiga 
 
20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

17.1.2024 10:45 Korisliiga

Pyrintö ja Tero Vasell pitkään jatkosopimukseen

Korisliigassa nähtiin tällä kaudella jo toinen poikkeuksellisen pitkä valmentajasopimus, kun Tero Vasell allekirjoitti itselleen neljän vuoden jatkon.

16.1.2024 20:52 Korisliiga

Kataja kaatoi sarjakärki Seagullsin – Kauhajoki ja Kobrat kamppailivat pitkän kaavan kautta

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros, jossa nähtiin niin yllätyksiä kuin ennakkosuosikkien voittojakin. Jokaisella joukkueella on jäljellä enää kaksi ottelua ennen jatkosarjoja.

13.1.2024 19:50 Korisliiga

Korihait kotivoittoon – ylemmän jatkosarjan paikkaa tavoitteleva KTP jäi pisteittä

Korihait ja KTP kohtasivat Uudessakaupungissa, ja isännät olivat vahvempia.

12.1.2024 20:44 Korisliiga

Kouvot ja Kobrat taistelevat yhä vimmatusti ylemmän jatkosarjan paikoista – sarjakakkonen Nokia kasvatti pistetiliään

Miesten Korisliigassa pelataan viimeisiä otteluita ennen jatkosarjojen alkamista. Paikkoja on yhä jaossa, ja se näkyi niin Kouvojen kuin Katajankin pelissä.

10.1.2024 20:38 Korisliiga

Lahti sai kauden ensimmäisen vierasvoittonsa – sarjakärki Seagulls kesytti Vilppaan

Miesten Korisliigan sarjapisteet kirjattiin Helsinki Seagullsille ja Lahti Basketballille.

8.1.2024 13:45 Korisliiga

Kauhajoen Topias Palmi Korisliigan joulukuun kuukauden pelaaja

Täyskäännöksen Korisliigassa tehneen Kauhajoen Topias Palmi on valittu joulukuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia