Karhu ja Bisons varmistivat Vilppaan pudotuspelipaikan

6.4.2013 Salon Vilppaalla oli lauantaina välipäivä Korisliigan runkosarjassa, mutta siitä huolimatta salolaiset sieppasivat toisen perättäisen pudotuspelipaikkansa, kun Lapuan Korikobrat ja Namika Lahti hävisivät vieraspelinsä Kauhajoella ja Loimaalla. Kouvolassa Kouvot kumosi vajaamiehisen LrNMKY:n.

Henri Hirvikosken Karhu nautiskeli voiton neljännestäkin "lakeuksien kamppailusta".

Matti Nuutisen Bisons hautasi Namika Lahden pudotuspelihaaveet.

Ikitehokas Gilberto Clavell nautiskeli Kouvojen voitossa LrNMKY:sta. Kuvat: Tytti Nuoramo & Matti O. Koskinen.

Kauhajoen Karhu löylytti Pohjanmaan paikallispelissä Lapuan Korikobria helposti 101–70 (57–35). Kauhajokiset veivät näin nimiinsä kaikki neljä ”lakeuksien kamppailua”.

 

Korikobrilla ei ollut aseita Karhun ylivoimaa vastaan, vaan lapualaiset tipahtivat kyydistä täysin jo taukoon mennessä. Kun lapualaiset eivät onnistuneet aikaansaamaan ryhtiliikettä kolmannelle jaksolle lähdettäessä, Korikobrat saivat heittää hyvästit pudotuspelihaaveilleen.

 

– Pudotuspelin lähestyessä haluttiin nostaa intensiteettiä ja pitää se korkealla tasolla. Tässä onnistuttiin tänään hyvin, peli oli kovaa molemmissa päissä kenttää, Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara iloitsi.

 

Karhun ykkönen oli jo taukoon mennessä 23 pistettä runnonut Haminn Quaintance (28/10/5 syöttöä/4 riistoa/2 blokkia). J’Nathan Bullock (22/5) oli myös vireessä. Kotimaisesta osastosta Matias Ojala (12/2) säkitti korkeimmat pisteet.

 

Vain kahdella amerikkalaispelaajalla liikkeellä olleista Korikobrista Samuel Haanpää (16/6) oli tuttuun tapaan tehokkain.

 

Bisonsille helppo voitto Namika Lahdesta

 

Korikobrien tavoin myös Namika Lahden vasta viikko sitten heränneet playoff-haaveet haihtuivat lauantaina, kun liigakärki Nilan Bisons tyylitteli runkosarjan viimeisessä vieraspelissään helpon 94–73 (53–30)-voiton Namika Lahdesta.

 

Pelin voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Bisons paukutti jo ensimmäisen kymmenminuuttisen päätteeksi taululle 29–15-lukemat ja kasvatti johtonsa parhaimmillaan 32 pisteeseen.

 

Martin Zeno (20/9/4 syöttöä), Matti Nuutinen (18/5/3 blokkia), Ryan McDade (15/7) ja uskomatonta kolmosputkeaan yhä jatkava Jeb Ivey (15/1/14 syöttöä) muodostivat biisonilauman kärkinelikon.

 

Lahtelaisista Korisliigan maaliskuun pelaaja Emmanuel Holloway (20/5) säkitti korkeimmat pisteet ja Valtteri Mäkäläinen (13/11/4 syöttöä) kietaisi tupla-tuplan.

 

Kun Korisliigan runkosarjaa on pelaamatta enää kierros, on Salon Vilpas hakenut voiton enemmän kuin Korihait, Lapua ja Lahti.

 

Vaikka Vilpas häviäisi viimeisellä kierroksella ja Korihait, Lapua ja Lahti nousisivat salolaisten kanssa tasavoittoihin, olisivat salolaiset silti pudotuspeleissä paitsi neljällä voitollaan Korihaista, myös Lapuaa ja Lahtea vastaan pelaamiensa keskinäisten otteluiden voitoillaan ja kyseisten otteluiden edullisella korisuhteellaan.

 

Kouvot löylytti vajaamiehistä LrNMKY:a

 

Lauantaina pelattiin myös runkosarjasijoitusten kannalta merkityksetön ottelu, jossa kuudenneksi runkosarjassa päätyvä Kouvolan Kouvot otti seitsemänneksi sijoittuvasta Lappeenrannan NMKY:sta 94–72 (50–37)-kotivoiton.

 

Kouvot otti pelin komentoonsa alusta asti. Kotivoittoa avitti vierasjoukkueen vajavaisuus, kun LrNMKY:n aloitusviisikon pelaajista puuttuivat pitkäaikaispotilas Clifton Jonesin lisäksi kuumeinen Jason Conley ja jalkavaivainen Greg Logins.

 

Kouvoista Gilberto Clavell (24/9), LaMarr Greer (16/3/7 syöttöä), Chris Hester (16/2/3 syöttöä) ja Antto Nikkarinen (15/2/3 syöttöä) muodostivat neljän kovan suoran.

 

LrNMKY:sta Matt Gibson (19/6/5 syöttöä) oli tehokkain. Henri Välimaa (15/2) ja Anttoni Tapio (13/2) käyttivät peliminuuttinsa hyödykseen.


(STT-Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga
 
1.6.2023 12:32 Korisliiga

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Severi Kaukiainen: ”Eiköhän tässä vaiheessa saa tuntea jo vähän ylpeyttä työstään”

Kauhajoki ei onnistunut lopulta mestaruutensa uusimisessa, mutta takamies Severi Kaukiainen näkee kaudessa monia onnistumisia. Hän itse sai palkintokaappiinsa yhtä aikaa tunnustuksen sekä vuoden pelaajana että vuoden kuudentena pelaajana.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

10.5.2023 10:56 Korisliiga

Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

7.5.2023 15:12 Korisliiga

Antti Kanervolle meriitit ja tarinat ovat toissijaisia – ”Mestaruus on ainoa, mikä nyt kiinnostaa”

Helsinki Seagulls on päässyt pahasti hallitsevan mestarin niskan päälle. Viidettä kauttaan joukkueessa pelaava Korisliiga-veteraani on nyt lähempänä kultamitalia kuin kenties koskaan aiemmin urallaan.

5.5.2023 20:36 Korisliiga

Seagulls riisui Kauhajoen aseista – toinen finaalipeli päättyi roimaan kotivoittoon

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa 2–0.

2.5.2023 20:24 Pääjuttu

Korisliiga-finaalit käyntiin: Seagulls ryöväsi Kauhajoen kotiedun välittömästi

Kauhajoki taipui kotikentällään Helsinki Seagullsille 54–70.

2.5.2023 07:54 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Kolminkertainen mestari kohtaa ensimmäisiä finaalejaan pelaavan haastajan

Miesten Korisliigan finaaleissa kohtaavat Kauhajoki ja Helsinki Seagulls. Toiselle joukkueista finaalit ovat viidennet perättäiset, toiselle ensimmäiset koko seurahistoriassa. Siitä huolimatta vastakkaisten joukkueiden veteraanipelaajat Timo Heinonen ja Cameron Jones suhtautuvat molemmat tilanteeseen itsevarmuudella.

29.4.2023 20:07 Korisliiga

Jatkoaika tarvittiin, mutta Kataja piti pintansa – Korisliigan pronssimitalit Joensuuhun

Korisliigan pronssiottelu päättyi Kataja Basketin hyväksi luvuin 107–96, vaikka Salon Vilpas olikin saada viime metreillä kiinni.

Näytä lisää vastaavia