Jussi Laakso EM-välieräjoukkue Unkarista: ”Puhumme todella kovalaatuisesti ryhmästä”

11.11.2023 15:26 Susiladiesin EM-karsintasavotan seuraava tanssipari on kesän 2023 EM-välieräjoukkue Unkari, jonka Suomi kohtaa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse Unkarin vahvuudet ja avainpelaajat.

Unkarin Dorka Juhasz pelasi juuri tulokaskautensa WNBA:ssa. Kuva: FIBA Europe.

Susiladiesin tapaan Unkarille ensimmäinen EM-karsintaottelu oli voitokas, kun unkarilaiset nappasivat rutiininomaiset kotivoiton Sloveniasta 70-51. Unkarin pelaamisessa näkyykin, että joukkueella on jo yhteistä historiaa pitkältä ajalta – aina EM-tasoa myöten.

– Monipuolinen joukkue. Heidän core on käytännössä sama kuin EM-kisoissa, joissa he pääsivät välieriin. Coren lisäksi he ovat saaneet vielä yhden erinomaisen pelaajan lisää eli Dorka Juhaszin, Laakso aloittaa.

23-vuotias Juhasz pelasi tänä kesänä tulokaskautensa WNBA-joukkue Minnesota Lynxissä, jonka lisäksi hän pelaa Euroliigaa italialaisessa Beretta Famila Schiossa.

– Sloveniaa vastaan kukaan ei pelannut superminuutteja, mutta puhumme todella kovalaatuisesta ryhmästä. Sloveniaa vastaan Unkari pelasi käytännössä yhdeksän pelaajan rotaatiolla. Näistä yhdeksästä seitsemän pelaa Euroliigaa ja yksi pelkästään WNBA:ta (208-senttinen Bernadett Hatar). Tuo viimeinen yhdeksäs on vielä EuroCup-joukkueessa.

Unkarin yhteinen historia näkyy muun muassa heidän hyökkäyspelissään.

– Ryhmällä on niin paljon yhteisiä kokemuksia, että se antaa mahdollisuuden pelata laajalla pelikirjalla. Settipaketista löytyy paljon erilaisia off ball -skriinejä, mutta varsinainen loppuratkaisu tapahtuu usein palloskriinin kauta, Laakso aloittaa.

– Jos me pystymme puolustamaan heidän transition-hyökkäyksen kuriin, niin he tyytyvät pelaamaan pallon takapelaajalle ja organisoivat set-hyökkäyksen. Meillä pitää olla hyvä hyökkäyslevypallotasapaino, jotta saamme siirtymät kontrolliin.

– He tykkäävät puolustaa koko kentällä. Varsinkin takakenttä, Nina Ahon johdolla, haluavat pistää painetta palloon. On kiva nähdä, että vastakkain ovat kaksi puolustuksellisesti samantyyppistä joukkuetta.

Coach Laakson tärpit – seuraa heitä

Dorka Juhasz (23 vuotta/192 cm): ”Liikkuva nelospaikan pelaaja. WNBA:ssa enemmänkin kolmen pisteen heittäjä; Euroopassa monipuolisempi ratkaisupaketti. On post-pelaamista, pull uppeja, on ajoja. Enemmänkin taitopelaaja kuin rymistelijä. Uskon, että jos pystymme pistämään kropan kroppaa vastaan, niin saamme hänen pelistään hankalamman.”

Agnes Studer (25/168): ”Seuratasolla Turkin Mersinissä pelaava Studer on tietyllä tapaa heidän pelinjohtajansa. Hyvä käyttämään palloskriinejä ja tekemään valintoja niistä. Jos menemme skriinejä alitse, niin hänellä on myös laadukas kolmen pisteen heitto.”

Nina Aho (26/175): ”Unkarin puolustuksen lukko. Raataja ja riistäjä. Todella atleettinen ja pistää painetta palloon. Tekee joskus isojakin pistemääriä, mutta omaan silmääni enemmän puolustusorientoitunut. Pystyy pelaamaan takakentällä myös pointtina. Hän on liimapelaaja puolustuksen ja hyökkäyksen välillä tälle joukkueelle.”

Susiladies ja Unkari kohtaavat toisensa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä. Viimeiset lipun myydään nyt. Ottelu on myös katsottavissa Jimiltä. Lähetys alkaa klo 15:50.

Hanki liput tästä >>

 
13.11.2023 10:23 Susiladies

Slovenia päihitti Bulgarian – Susiladies lohkon kakkossijalla ensimmäisen EM-karsintaikkunan jälkeen

Susiladiesin EM-karsintalohkon toisessa ottelussa Slovenia voitti Bulgarian 78-63 (35-36). Ensimmäisen karsintaikkunan jälkeen Suomi on täten piste-eron turvin B-lohkon kakkosena.

12.11.2023 07:35 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Unkaria vastaan valittu – ottelu katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä, pelattavaan EM-karsintaotteluun Unkaria vastaan. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä.

10.11.2023 14:47 Susiladies

Unkari on EM-välieräjoukkue ja kahden Euroliiga-joukkueen maa

Susiladies saa vastaansa sunnuntaina vieraakseen Unkarin, joka osoitti kesän 2023 EM-kisoissa olevansa erinomaisessa vireessä etenemällä välieriin asti. Unkarin naiskoripallon tasosta kertoo myös kaksi joukkuetta Euroliigassa. Suomi ja Unkari kohtaavat toisensa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä.

9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

9.11.2023 10:33 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Bulgariaa vastaan on nimetty – ottelu suorana lähetyksenä YouTubesta

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään torstaina 19.11. klo 19:00 Samokovissa pelattavaan EM-karsintaotteluun. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä FIBA:n YouTube-kanavalta.

8.11.2023 13:36 Susiladies

Jussi Laakso uudistuneesta Bulgariasta: ”Meillä on valistuneita arvauksia, mitä on tulossa”

Susiladies kohtaa huomenna torstaina 9.11. klo 19:00 Bulgarian ensimmäisessä EM-karsintaottelustaan Samakovissa. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse nuorentuneen ja uudistuneen Bulgarian nykytilanteen, avainpelaajat sekä Suomen iskupaikat.

7.11.2023 12:57 Susiladies

Bulgaria on hienosta historiastaan huolimatta keskellä jälleenrakennusta

Susiladiesin torstain EM-karsintavastustaja Bulgaria omaa hienon historian, joka vilisee arvokisamitaleja. Liki kolme vuosikymmenen suvantovaiheen jälkeen Bulgaria on nuorentanut joukkueensa ja hakee uutta nousua Euroliiga-pelaaja Borislava Hristovan kantaessa kapteeninnauhaa.

6.11.2023 20:50 Susiladies

Susiladies-debyyttiään kärkkyvä Teresa Seppälä: ”Universiadit oli porras tähän”

Tampereen Pyrinnön kasvatti, nykyään Sienan yliopistossa Yhdysvaltojen NCAA:ta pelaava Teresa Seppälä, 21, oli voittamassa kesällä historiallisen pronssimitalin naisten universiadeista. Nyt Yhdysvalloista Suomeen EM-karsintaikkunaan matkustanut Seppälä kärkkyy ensimmäistä otteluaan naisten maajoukkueessa.

6.11.2023 11:05 Susiladies

Susiladies saalistaa paikkaa vuoden 2025 EM-kisoihin kolmen karsintaikkunan aikana

Susiladies aloittaa tällä viikolla karsintansa vuonna 2025 pelattaviin EM-kisoihin. Karsinnat pelataan kolmessa ikkunassa ja jokainen lohkoykkönen saa EM-kisapaikan, minkä lisäksi neljä parasta toiseksi sijoittunutta saavat kisapaikan.

5.11.2023 19:49 Susiladies

Susiladies on kokoontunut yhteen Urhea-halliin – EM-karsinnat käynnistyvät Bulgarialla vieraissa ja Unkarilla kotona

Susiladies on kokoontunut tänään sunnuntaina yhteen 14 pelaajan kokoonpanolla Helsingin Urhea-halliin. Suomi kohtaa ensi viikolla torstaina 9.11. Bulgarian vieraissa ja sunnuntaina 12.11. Unkarin Urhea-hallissa.

Näytä lisää vastaavia