Joonas Iisalolle kaksivuotinen jatkosopimus Heidelbergiin

28.9.2023 12:42 Toista kauttaan Saksan Bundesliigan MLP Academics Heidelbergiä valmentava loviisalaislähtöinen Joonas Iisalo, 37, on allekirjoittanut kaksivuotisen jatkosopimuksen seuran kanssa. Sopimus pitää Iisalon Heidelbergin penkin päässä kevääseen 2026 asti.

Kuva: Jörn Wolter

- Olen siinä pisteessä urallani, että tahdon nähdä, kuinka kauas voimme päästä täällä. Sen lisäksi Heidelbergistä on jo yhdessä vuodessa tullut kuin toinen koti minulle ja perheelleni. Se näytteli valtavaa roolia päätöksessäni jäädä seuraan, Iisalo kommentoi seuran tiedotteessa.

- Joonas on erinomainen koripalloammattilainen, joka yhtyy tavoitteisiimme ja suuntaamme. Jatkamalla hänen sopimustaan lähetämme vahvan signaalin joukkueelle, faneille, tukijoille ja seuraajillemme, toteaa seuran taustaportaaseen kuuluva Matthias Lautenschläger.

Loviisalaisen Hokin kasvatteihin lukeutuva Iisalo valmensi Heidelbergiä ensimmäisen kerran pelikaudella 2022-23, jolloin joukkue ylsi Bundesliigan runkosarjan 12. sijalle voitettuaan 34 ottelusta viisitoista. Iisalo saapui Suomesta Saksaan ensimmäisen kerran syksyllä 2019 ja toimi ensimmäiset kolme kauttaan isoveljensä Tuomaksen apuvalmentajana ensin Crailsheim Merlinsissä (2019-21) ja sitten Telekom Basket Bonnissa (2021-22).

Ennen siirtymistään Saksaan Iisalo valmensi Korisliigassa Salon Vilpasta vuosina 2016-19 ja luotsasi joukkueen kahteen Korisliigan hopeaan sekä yhteen Suomen cupin mestaruuteen. Iisalo valittiin Korisliigan vuoden valmentajaksi vuonna 2017. Ennen Salon vuosiaan Iisalo toimi Bisons Loimaan apuvalmentajana sekä KaU Koriksen ja Forssan Koripoikien päävalmentajana miesten divarissa.

Iisalolla on takanaan 19 ottelua Korisliigaa Kouvojen paidassa kaudella 2002-03. Lisäksi Iisalo on pelannut seitsemän juniorimaaottelua 3,4 pisteen keskiarvolla.

Henkilöt

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

6.4.2024 08:05 Suomalaiset ulkomailla

Islannissa saatiin runkosarja päätökseen – Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspeleissä

Islannissa paketoitiin runkosarja ja Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspelien merkeissä. Antti Kanervon osalta kausi tuli päätökseen.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia