Joel Mäntysen väkevä tilastorivi auttoi Kouvot voittoon – Lahden Erik Sajantilalla historiallinen pisteilta

10.10.2023 21:07 Miesten Korisliigan ottelukierroksen voittajiksi selvisivät Kouvot, Bisons Loimaa, Helsinki Seagulls ja BC Nokia.

Joel Mäntynen (pallossa) jäi syötön päähän triplatuplasta Kouvojen voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kouvot otti napakan 98–86-kotivoiton KTP-Basketista. Vaikka ottelun ensimmäinen puolisko etenikin kutkuttavan tasaisesti, jälkimmäisellä puolikkaalla isännät karkasivat reippaaseen johtoon.

Kouvojen isoin pistesaldo, 23, nähtiin Quanterrius Jacksonilta, joka keräsi lisäksi seitsemän levypalloa ja kaksi riistoa. Lisäksi penkiltä peliin tullut joukkuetoveri Joel Mäntynen jäi vain syötön päähän triplatuplasta tilastorivillään 10/10/9.

KTP:n kovin pistemies puolestaan oli Ahmad Rand 19:llä.

Ottelutilastot

Bisons Loimaa otti kovan kotivoiton Lahti Basketballista lukemin 106–88 siitäkin huolimatta, että Lahden riveissä nähtiin historiallinen pistesuoritus. Lahden 22-vuotias Erik Sajantila nimittäin upotti 49 pistettä, mikä on koko 2000-luvun viidenneksi kovin pistesaldo Korisliigassa. Lisäksi Sajantilan näppiin jäi seitsemän levypalloa.

Ottelutulokseen ymmärrettävästi pettynyt Sajantila kommentoi omasta suorituksestaan huolimatta:

– Ottelun ratkaisi se, että olimme todella löysiä puolustuksessa. Biisonit ovat meitä isompi joukkue, mutta ei se ennen ole ollut näin iso ongelma kuin tänään. Tämä oli yksinkertaisesti huono esitys meiltä.

Voittajajoukkue Bisonsin puolella sen sijaan parhaan suorituksen pisteiden valossa antoivat Dylan Painter, Isaac Davidson ja DeVante Brooks, joista jokaisen saldo oli 22. Brooks kaunisti omaa tilastoriviään vielä peräti 15 levypallolla ja kolmella riistollakin.

Ottelutilastot

Sarjapisteitä myös Lokeille ja Näädille

Helsinki Seagulls jatkoi illan trendin mukaisesti kotivoittojen kulttuuria kaatamalla Kobrat luvuin 88–64.

Kovia tilastorivejä nähtiin muiden muassa Chuba Ohamsilta – 18 pistettä ja yhdeksän levypalloa – sekä Okko Järveltä, joka pussitti 16 pistettä. Illan erikoisimmasta tilasto-onnistumisesta oli vastuussa takamies Lassi Nikkarinen, joka jakoi peräti 11 koriin johtavaa syöttöä tekemättä pelissä ainuttakaan pistettä.

– Toteutimme suunnitelmaamme tänään hyvin. Pystyimme pitämään viime ottelussa loistaneen Kobrien Taz Shermanin hyvin aisoissa ja siitä voimme olla ylpeitä. Levypallot veimme myös nimiimme hyvin, ja esitys oli meiltä kaikin puolin ehjä, kommentoi Nikkarinen.

Mainittu Kobrien Sherman jäi ottelussa vain kuuteen pisteeseen, kun taas tämän joukkuetoveri KJ Buffen ylsi 18 pisteeseen ja seitsemään levypalloon.

Ottelutilastot

Illan ainoa vierasvoitto nähtiin Uudessakaupungissa, jossa Korihait taipui vierailleen BC Nokialle pistein 91–97.

Isoimmasta pistesaldosta, 27, vastasi Nokian riveissä Kahron Ross.

– Tiesin etukäteen, että tämä on vaikea paikka pelata, joten halusin joukkueen ottavan hyvän alun otteluun ja teimme parhaamme koko 40 minuutin ajan. Yritimme olla aggressiivisia ja hyökätä puolustuksen antamia mahdollisuuksia kohti. Olimme kärsivällisiä toteutuksessamme, kommentoi Ross.

Tappion kärsineiden isäntien tehopakkaus oli Javion Ogunyemi 19 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Ottelutilastot

 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia