Jamar Wilson valmis antamaan kaikkensa Susijengille

18.2.2019 12:06 Miesten koripallomaajoukkueella on edessään kohtalon hetket tällä viikolla, kun MM-karsinnat saadaan päätökseen. Susijengin väkkärämäinen takamies Jamar Wilson on valmis jättämään kaikkensa kentälle.

Jamar Wilson on valmiina tuleviin MM-karsintaotteluihin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Wilson pääsee lähtemään tulevaan maajoukkueikkunaan rauhallisemmissa tunnelmissa kuin marraskuussa. Tuolloin seurajoukkueessa Lietkabelisissä myllersi ja Wilson joutui taistelemaan päästäkseen maajoukkueen mukaan. Jouluna odotti ikävä yllätys, kun seura ilmoitti takamiehelle, ettei hänen palveluksiaan enää kaivata. Pari päivää myöhemmin kelkka kuitenkin kääntyi ja Wilson palasi takaisin Lietkabelisin pelaavaan kokoonpanoon ja otti jälleen ykköspelintekijän viitan harteilleen.

Wilson myöntää, että loppuvuoden tapahtumat olivat varsin dramaattisia.

- Meille tuli uusi urheilutoimenjohtaja ja hän vaihtoi pelaajia ja valmentajan. Hän halusi minut maajoukkuetauon ajaksi seurajoukkueen kanssa, sillä olen joukkueen takamies ja se on tärkeä pelipaikka. Olin kuitenkin sitoutunut maajoukkueeseen ja se oli myös kirjoitettu sopimukseeni, että liityn maajoukkueen mukaan. Kun uskon johonkin, niin seison sen takana ja olin päättänyt tulla. Jouluna sain seuralta kirjeen, etten ole enää osana joukkuetta. Sen jälkeen urheilutoimenjohtaja sai kuitenkin lähteä ja pääsin takaisin joukkueeseen. Sen jälkeen asiat ovat kääntyneet parempaan suuntaan ja olen tyytyväinen, että sain jatkaa. En ole kertaakaan 12-vuotisen ammattilaisurani aikana vaihtanut seuraa kesken kauden ja halusin pitää siitä kiinni. Olen siitä tilastosta aika ylpeä, Wilson valottaa loppuvuoden episodia.

Myrsky on tyyntynyt joukkueen ympärillä viime aikoina ja joukkueen peli on kulkenut mukavasti. Vaikka joukkueen taival Mestarien liigassa katkesi lohkovaiheeseen, oli Wilson suhteellisen tyytyväinen joukkueen edesottamuksiin. Liettuan liigassa Lietkabelis on ”kolmen suuren” takana neljäntenä ja viikonloppuna Liettuan cupin Final Four -turnauksessa Lietkabelis nappasi pronssimitalit.

- Olemme pelanneet paremmin viime aikoina. Mielestäni Mestarien liigassa teimme voitavamme ja pelasimme ihan hyvin. Meillä oli varmasti kovin lohko, jossa oli kaksi koko kilpailun ennakkosuosikkia. Tällä hetkellä olemme tulleet yhteen joukkueena ja pelaamme toisillemme. Pelaajat luottavat toisiinsa ja joukkueessa on rento tunnelma. Olemme hyvässä tilanteessa tällä hetkellä ja toivottavasti pystymme jatkamaan tästä eteenpäin.

Jamar Wilson pääsee hyvässä iskussa tuleviin otteluihin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Vuonna 2017 Lietkabelis voitti hopeaa ja viime kaudella se sijoittui neljänneksi. Wilsonin silmissä siintää mitali kauden päätteeksi.

- Tavoite on voittaa tällä kaudella mitali, mutta siitä tulee tietenkin hyvin vaikeaa. Zalgiris on kova Euroliigajoukkue ja Rytas sekä Neptunas ovat kovia jengejä, jotka ovat pelanneet hyvin eurokentillä. Meidän täytyy vain jatkaa työntekoa ja uskottava siihen, että Daavid voittaa jossain vaiheessa Goljatin. Sarja on tosi kova, mutta voimme voittaa minkä tahansa joukkueen.

Uran tärkeimmät maaottelut edessä

Liettuan cup-viikonlopun jälkeen Wilson liittyi mukaan Susijengin miehistöön valmistautumaan tuleviin MM-karsintaotteluihin. Otteluihin lähdettäessä lähtökohdat ovat selvät, sillä Susijengi tarvitsee kaksi voittoa varmistaakseen paikkansa MM-kilpailuihin.

- Meillä on selkä seinää vasten ja meidän on mentävä kentälle raapimaan ja taistelemaan itsellemme voitot. Mitään muita vaihtoehtoja ei ole. Jokaiseen tilanteeseen on mentävä antamaan kaikkensa ja jättämään kaikki kentälle. Lepsuiluun ei kerta kaikkiaan ole varaa. Jokaisen on pystyttävä saamaan itsestään paras irti. Henkilökohtaisesti nämä tulevat ottelut ovat varmasti urani tärkeimmät maaottelut.

"Jammu" oli Susijengin sankari Ranskaa vastaan EM-kisoissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Susijengi kohtaa Ranskan torstaina Espoossa. Susijengi on pystynyt pistämään Ranskan tiukoille aiemmissa kohtaamisissa ja myös kaatamaan tähtisikermän pariin otteeseen. Wilson ei haikaile historiaa, vaan katsoo tiukasti eteenpäin.

- Tietenkin se tuo luottamusta, mutta emme voi tuudittautua siihen. Altavastaajan asema on aina sopinut meille ja sitä olemme edelleen. Meidän on vain mentävä kentälle ja tehtävä hommamme.

Susijengin pelaajat kokoontuvat seuraavan kerran kotimaahan helmikuussa, kun joukkue päättää MM-karsinnat kotiottelulla Ranskaa (21.2.) ja vierasottelulla Venäjää (24.2.) vastaan. Osta liput Espoo Metro Areenalla pelattavaan Ranska-otteluun >

Henkilöt

 
24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.5.2018 18:59 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla vaiherikas kausi

Carl Lindbomin monimuotoinen kausi sai päätöksensä viikonloppuna, kun hänen edustamansa Osijekin kausi päättyi Kroatian liigan pudotuspeleissä. Lindbomin kauteen mahtui paljon ja samalla oppia tarttui matkaan runsaasti.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

Näytä lisää vastaavia