Jamar Wilson palasi Korisliigaan yhdeksän vuoden jälkeen – illan merkkitapauksia myös Vilppaan 59 pisteen voitto ja Antti Kanervon 40 pistettä

26.2.2020 21:39 Jamar Wilson teki paluun Korisliigaan mutta ei vielä pysäyttänyt painokoneita säkenöivillä otteilla. Illan hurjin yksilösuoritus sen sijaan nähtiin Antti Kanervolta Uudessakaupungissa.

Jamar Wilsonin suoritus hänen Korisliiga-paluussaan poiki neljä pistettä ja viisi syöttöä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korisliiga-illan merkkitapaus oli ehdottomasti Espoon Hongasta vuonna 2011 maailmalle lähteneen Jamar Wilsonin paluu kotimaan sarjaan. Kataja Basketin paidassa ensimmäisen ottelunsa pelannut Wilson antoi vielä toistaiseksi epätasaisen esityksen kentällä ottelun voittanutta Kauhajoen Karhubasketia vastaan.

Wilsonin pelivire ei ymmärrettävästi ole parhaimmillaan, sillä hän on ollut jumissa Ranskassa kokoonpanon ulkopuolella ennen siirtymistään Joensuuhun. Hän jäi illan ottelussa neljään pisteeseen kehnoilla heittoprosenteilla mutta jakoi sen vastapainoksi viisi onnistunutta koriin johtavaa syöttöä. Katajan pistetiliä täytti hänen puolestaan Jarred Ogungbemi-Jackson, joka 21 pisteen upottamisen lisäksi tilastoi hervottomat 11 syöttöä.

Vierasjoukkue Kauhajoki vei sarjapisteet mukanaan luvuin 89–95, ja voittajien puolella vahvimmalta näyttivät Samuel Givensin ja Cameron Jonesin tilastokortit. Givens keräsi nimiinsä 23 pistettä ja viisi levypalloa, ja Jones puolestaan 17 pistettä, kuusi levypalloa ja kahdeksan syöttöä.

– Meillä oli hyvät harjoitukset juuri ennen ja jälkeen pelitauon. Myös Lucky pelasi hyvin. Hänen puolustuksensa on ensiluokkaista, ja olen varma, että ajan myötä myös hänen hyökkäyksensä paranee, totesi Cameron Jones.

Puhuessaan Luckysta Jones viittasi joukkueensa tuoreimpaan ulkomaalaisvahvistukseen Lucious Jones Jr:iin, joka tilastoi ottelussa yhdeksän pistettä. Myös Katajan näkökulmasta ottelua kommentoinut Aapeli Alanen pysyi positiivisena tappiosta huolimatta.

– Pelasimme hyvin, vaikka Karhu pelasi vielä paremmin ja olivat juuri tuon kuuden pisteen verran parempia. Kyllä Jammun mukaan tulo näkyy tuolla kentällä, kun on yksi pallonkäsittelijä lisää pyörittämässä peliä, Alanen pohti.

Ottelutilastot

 

Sarjakärkien murskaavat vierasvoitot Lapualla ja Kupittaalla

Ura Basket eGame Stars kärsi kotonaan Kupittaan palloiluhallissa järisyttävän 59 pisteen tappion. Korisliigan toista sijaa pitävä Salon Vilpas kävi hakemassa sarjapisteet itselleen luvuin 71–130. Kun asetelmat olivat näin epätasapainoiset, mestaruutta realistisesti tavoittelevan Vilppaan pelaajat päättivät etsiä yksittäistä voittoa tärkeämpiä ulottuvuuksia pelistä.

– Täytyy olla ylpeä siitä, että emme lopettaneet pelaamista puoliajalla. Peli oli jo ratkennut siinä vaiheessa, mutta yritimme kehittyä loppuun asti tässä tapahtumassa. Meillä on hyvä ryhmä kasassa, iloitsi Vilppaan laituri Riku Laine.

Ottelun paras pistemies oli Vilppaan Tim Coleman 28 pisteellä. Myös joukkuetoveri Aatu Kivimäki näytti taitonsa keräämällä 20 pistettä osuen kaukoheitoistaan 4/8. Uran kovimmat korintekijät olivat 13 pisteeseen jääneet Darious Moten ja Eero Sahlberg.

Ottelutilastot

Ihan yhtä raju ei ollut ero, kun sarjakärki Helsinki Seagulls kaatoi jumbojoukkue Korihait. Siitä huolimatta epäselvyyksiä ei jäänyt Uudessakaupungissakaan, sillä ottelun loppulukemat näyttivät 70–104.

Illan ehdoton tähti oli Seagullsin Antti Kanervo, joka villiintyi upottamaan 40 pistettä ja osui peräti 8/13 kolmen pisteen heitoistaan.

– Tänään oli vähän halua näyttää, että osaan pelata. Siksi varmaan upposi niin hyvin, Kanervo totesi.

Korihaiden riveissä Ernest Zeigler III yritti parhaansa 22 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

Ottelutilastot

 

Voittoja jaossa myös molemmille Pirkanmaan joukkueille

BC Nokia kävi ottamassa Kouvolassa Kouvoista reippaan 75–94-voiton. Kumpikin on Korisliigassa lähekkäin lievästi playoff-viivan yläpuolella – Nokia sijalla kuusi ja Kouvot kahdeksantena – joten odotettavissa olisi ollut tiukempikin vääntö.

Nokian peliä pyöritti monipuolisesti Stacy Davis, joka tilastoi 33 pistettä, kahdeksan levypalloa ja viisi syöttöä eli joukkueensa korkeimmat luvut kaikissa kolmessa kategoriassa.

– Valmentaja on vaatinut meitä olemaan aggressiivisia harjoituksissa, koska se johtaa suoraan siihen, että olemme aggressiivisia myös pelissä. Pelasimme hyvin joukkueena, ja tiesimme puoliajalla, ettei peli ollut vielä ohi, kommentoi Davis.

Kouvoista näyttävimmin edusti Derrick Barden 21 pisteellä.

Ottelutilastot

Tampereella ottelu meni yllättävästi huomattavasti tasaisemmaksi. Pyrintö pitää Korisliigan viidettä sijaa, kun taas heidän vastustajansa Kobrat on toiseksi viimeisenä, mutta peli ratkesi lopulta vain kahdella pisteellä, 86–84.

Kobrat jopa johti koko ensimmäisen puoliajan, ja heidän ehdoton nokkamiehensä ottelussa oli Jordan Capps, jolle kertyi 25 pistettä ja kuusi levypalloa. Pelinjohtaja Antto Nikkarinen esiintyi myös edukseen upottamalla 13 pistettä ja antamalla yhdeksän syöttöä.

– Ensimmäisellä puolikkaalla emme antaneet yhtään helppoa koria, mutta toisella puolikkaalla annoimme paljon vapaita kolmosia ja layupeja. Loppu oli aika lailla kori korista pelaamista. Kyllä Pyrintö kuitenkin siinä niskan päällä oli, Nikkarinen totesi.

Voittajajoukkue Pyrinnön paras pistemies ottelussa oli Raymond Nixon, jolle kertyi niitä 20.

Ottelutilastot

 
6.11.2022 19:43 Korisliiga

Severi Kaukiaisen johtamat hyökkäykset veivät Kauhajoen yli 30 pisteen voittoon

Kauhajoki kaatoi kotonaan Korihait luvuin 80–48. Severi Kaukiainen merkkautti tuplatuplan.

5.11.2022 20:25 Korisliiga

Kobrat vahvisti sarjajohtoaan – Kataja kunnioitti Leon Huffia seremonialla ja voitolla

Illan voittajia miesten Korisliigassa olivat sarjakärki Kobrat ja viidettä sijaa pitävä Kataja. Joensuussa nautittiin lisäksi paidannostoseremoniasta.

4.11.2022 20:43 Korisliiga

Seagulls ja Kauhajoki jatkavat nousukiitoa – Vilppaalle vihdoin toinen peräkkäinen

Miesten Korisliigassa nähtiin voitot Helsinki Seagullsilta, Kauhajoelta ja Salon Vilppaalta.

3.11.2022 14:48 Korisliiga

Korisliiga-kauden ensimmäinen kuukauden pelaaja on Deshon Taylor

Kouvojen takamies Deshon Taylor on valittu lokakuun 2022 pelaajaksi. Toista kauttaan Suomessa pelaavalle Taylorille kunniamaininta on ensimmäinen.

2.11.2022 21:30 FIBA Europe Cup

Kauhajoen voittokulku jatkuu eurokentillä, Daniel Dolencin käsi jatkaa kuumana

Susijengin marraskuun MM-karsintaryhmään valittu Daniel Dolenc johdatti Kauhajoen neljänteen voittoon FIBA Europe Cupissa 22 pisteellään, kun joukkue voitti unkarilaisen Egis Körmendin vieraskentällä 89-90 (44–45).

2.11.2022 21:02 Korisliiga

Pyrintö nappasi reilun voiton – Kobrille pisteet vähäkorisesta väsytystaistosta

Miesten Korisliiga-illassa sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kobrille.

1.11.2022 20:42 Korisliiga

Vilppaalle hurja jatkoaikavoitto Kouvojen Taylorin 47 pisteestä huolimatta

Miesten Korisliiga-illassa nähtiin kaksi jatkoaikatrilleriä, yksi roima voitto varsinaisella peliajalla ja Deshon Taylorilta 47 pisteen ilta.

30.10.2022 19:41 Korisliiga

Henri Kantosen käsi kuumana – Kauhajoen otteet paranevat peli peliltä

Kauhajoki kävi hakemassa sarjapisteet Lahdesta. Henri Kantonen pussitti 23 pistettä penkkivuorosta huolimatta.

29.10.2022 19:39 Korisliiga

Seagulls päihitti Katajan jännitysnäytelmän päätteeksi – päätähtinä Heinonen ja Nikkarinen

Kataja Basket kärsi kotitappion Helsinki Seagullsille 76–77.

28.10.2022 21:01 Korisliiga

Lindbom tehokkaana Hongan toisessa voitossa – Kymenlaaksoon kahdet sarjapisteet

Miesten Korisliiga-illassa voittoja napsivat Tapiolan Honka, BC Nokia, Kouvot ja KTP-Basket.

26.10.2022 21:52 FIBA Europe Cup

Kauhajoen eurotaival jatkui voittoisasti – Severi Kaukiainen kovassa iskussa

Kauhajoki nappasi jo kolmannen voittonsa yhtä monessa ottelussa, kun se kukisti portugalilaisen Sporting CP:n FIBA Europe Cupissa lukemin 104–85 (52–40). Kentän kunkkuna hääri 23 pistettä upottanut Severi Kaukiainen.

25.10.2022 20:23 Korisliiga

Ahonen ja Koivisto johtivat Vilppaan voittoon Seagullsista

Salon Vilpas taivutti Helsinki Seagullsin 12 pisteen erolla. Hyökkäyspäässä dominoivat Roope Ahonen ja Mikko Koivisto.

22.10.2022 21:04 Korisliiga

Kouvojen Joel Mäntysellä ennätysilta – KTP laittoi Kauhajoen koetukselle

Miesten Korisliigassa sarjapisteet menivät tänään Kouvoille, Kauhajoelle ja Korihaille.

21.10.2022 21:37 Korisliiga

Kobrat ja Lahti voittivat illan ottelut ja pitävät hallussaan Korisliigan korkeimpia sijoja – Lahdelle luvassa piakkoin lisävahvistus

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat sarjataulukon korkeimpia sijoja hallussaan pitävät Lahti Basketball ja Kobrat.

19.10.2022 21:29 FIBA Europe Cup

Kauhajoki viihtyi puolalaisessa saunassa – Daniel Dolenc ratkaisi huiman trilleri viimeisillä sekunneilla

Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa, kun se kävi nappaamassa toisen voiton. Tällä kertaa kauhajokisten vireen koki Anwil Wloclawek, joka taipui Daniel Dolencin onnistuneella nostolla 88–89 (43–46) vain kaksi sekuntia ennen loppua.

19.10.2022 21:15 Korisliiga

Lahti piti kiinni voitosta Korihaiden loppukiristä huolimatta – voitokkaina myös Kataja ja Pyrintö

Korisliigassa nähtiin kolme tiukkaa vääntöä, joiden voitot merkittiin Lahti Basketballille, Kataja Basketille ja Tampereen Pyrinnölle.

18.10.2022 20:59 Pääjuttu

Chrysostom Chukwuman huippuilta takasi Kobrille voiton – KTP Nokiaa vahvempi

Miesten Korisliiga-illassa voitot merkittiin Kobrille ja KTP-Basketille.

15.10.2022 22:24 Korisliiga

Korisliigassa isojen voittojen ilta – juhlijoina Kouvot, Kauhajoki ja Kataja

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin kolme ottelua, joista kaikki päättyivät epätavallisen isolla erolla.

14.10.2022 22:05 Korisliiga

Pyrintö avasi voittotilinsä – Kobrat ja KTP jatkavat kovassa vedossa

Miesten Korisliiga-illan voittajiksi selvisivät Tampereen Pyrintö, Kobrat ja KTP-Basket.

12.10.2022 20:35 Korisliiga

Tappioton Nokia onnistui väsyttämään Hongan – Niko Mattilalle tuplatupla

Miesten Korisliigassa pelattiin tänä iltana vain yksi ottelu, josta sarjapisteet vei mukaansa BC Nokia.

Näytä lisää vastaavia