Ilmoittautuminen EM-kisojen yhteydessä järjestettävään Susikouluun on käynnissä

11.1.2017 Ilmoittautuminen Suomen Koripalloliiton yhteistyökumppanin Kisakallion Urheiluopiston koordinoimaan Susikouluun on avattu. Susikoulu laajenee ensi kesän EM-kotikisojen yhteydessä kansainväliseksi ja koulun lisäksi tarjolla on myös monipuolinen treeniviikko Kisakallion Susi Training Centerissä.

Montpellierissä 2015 järjestetty Susikoulu saa jatkoa Helsingin EM-kisoissa syyskuussa 2017.

EM-kisojen yhteydessä Susikoulun lisäksi tarjolla on myös monipuolinen treeniviikko Kisakallion Susi Training Centerissä.

Susikoulussa opetuskieli on englanti ja ovet ovat avoinna kaikkien Suomen lohkossa pelaavien maiden nuorimmille faneille. Kuvat: Ville Vuorinen

Koripallon EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä 2015 suuren suosion saavuttanut Susikoulu saa jatkoa Helsingissä syyskuussa pelattavissa EM-kisoissa. Susijengin kotikisoissa Kisakallion Urheiluopiston koordinoima Susikoulu tarjoaa Montpellieristä poiketen koripalloileville lapsille ja nuorille kaksi erilaista vaihtoehtoa.

Susikoulu tarjoaa 6-12-vuotiaille nuorille mahdollisuuden opintojen edistämiseen EM-kisojen aikana Helsingissä. Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaan kuuluvan Mäkelänrinteen urheilulukiolla järjestettävä Susikoulu järjestetään alkulohkon aikana arkipäivisin torstaista keskiviikkoon 31.8.-6.9. Koulupäivät alkavat yhdeksältä ja päättyvät kello 14. Kaikki Susikoulun oppitunnit pidetään englanniksi, ja koulun toimintaa tarjotaan kaikille Suomen lohkossa pelaavien maiden nuorimmille faneille.

Perinteisen Susikoulun rinnalla järjestetään täysin uudenlainen Finnish PopUp School Camp, joka tarjoaa 12-17-vuotiaille nuorille mahdollisuuden yhdistää koulu, laadukas koripalloharjoittelu sekä EM-kisaottelut. Kisakallion Susi Training Centerissä järjestettävällä leirillä päivät alkavat kello 8 oppitunneilla, joita seuraa koripalloharjoitukset kello 10. Lounastauon jälkeen päivä jatkuu oppitunneilla ja harjoituksilla, ja iltaisin nuorille tarjotaan mahdollisuus seurata EM-kisaotteluita yhdessä Kisakalliossa screeniltä tai matkustaa otteluihin Helsinkiin.

Leiri tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden vieraiden kielien ja kulttuurien opiskeluun sekä laadukkaisiin koripalloharjoituksiin. Nuoret jaetaan harjoituksissa pienryhmiin taitojen ja kokemuksen perusteella. Kisakallion School Campille voi osallistua joko torstaista sunnuntaihin 31.8.-3.9., sunnuntaista keskiviikkoon 3.-6.9. tai koko viikon ajan 31.8.-6.9.

Susikoulu järjestettiin ensimmäisen kerran Ranskassa Montpellierissä koripallon EM-kilpailuissa 2015. Rion olympialaisissa 2016 innovaatio laajentui Finnish PopUp School –konseptiksi.

Lisätiedot ja Ilmoittautuminen: Kisakallion verkkosivut

Lue myös

 
11.1.2016 Minit

Sasu Salinin korisleiri järjestetään kolmatta kertaa kesäkuussa 2016

Susijengi-tähti Sasu Salinin nimeä kantava korisleiri järjestetään Varalan Urheiluopistolla tänä vuonna kolmatta kertaa. Kesäkuun 19.-23. päivinä (su-to) pidettävän leirin ilmoittautuminen käynnistyy Sasun päivänä 14.1. klo 17.00.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #4: Pikkusudet – onhan seuranne jo mukana?

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Korishuuma näkyy seuroissa ­– Helsingin NMKY ensimmäisenä koripalloseurana yli 1000 lisenssipelaajan

Kuluvana syksynä Helsingin NMKY:ssa koripallon on aloittanut ennätysmäärä uusia junioreita. Seuran valmennuspäällikkö Juuso Milénin mukaan lajin arvostus lasten ja nuorten harrastuksena on noussut selvästi.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Näytä lisää vastaavia