Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

19.11.2022 13:46 Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

Veera Pirttinen pelaa ensimmäistä vuottaan Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viime kaudella Slovakian mestaruutta juhlinut Pirttinen on aiemmin urallaan pelannut myös Saksassa sekä Islannissa ja suunnisti tänä vuonna Espanjaan. Samassa seurassa pelaa myös Anniina Äijänen.

- Heiltä tuli kesän lopussa tarjous ja mietin, että Espanja on yksi Euroopan parhaista liigoista. Anniina oli myös tehnyt sinne aiemmin sopimuksen ja se vaikutti asiaan, sillä olemme Anniinan kanssa hyviä kavereita. Se on plussaa, jos seurassa on myös toinen suomalaispelaaja, Pirttinen kertoo seuravalintansa taustoista.

Espanjan liiga on Euroopan huipputasoa, jossa pelaa joukkueita Euroliigasta ja EuroCupista. Viime kaudella Bembibre säilytti sarjapaikkansa vasta aivan loppuhetkillä, mutta tämä kausi on alkanut joukkueelta pirteämmin. Seitsemän pelin jälkeen joukkueen saldo näyttää kolmea voittoa ja neljää tappiota. Tasaisessa 16 joukkueen sarjassa peräti 11 joukkuetta mahtuu kahden voiton sisään.

- Tämä on ihan kilpailullinen sarja ja pelit menevät mielenkiintoisesti ristiin. Vaikka sarjassa on tosi kovia joukkueita, niin pelien lopputulosta on vaikea veikata. Olemme tähän asti voittaneet kaikki kotipelimme, mutta vieraissa on sitten ollut vaikeampaa, Pirttinen arvioi kautta.

- Olemme aloittaneet ihan pirteästi. Tulemme joukkuekavereiden kanssa hyvin juttuun ja kemiat kohtaavat sekä kentällä että sen ulkopuolella. Se on selkeästi yksi vahvuuksistamme. Lähdemme lähes jokaiseen peliin vähän altavastaajan roolissa, mutta se sopii meille hyvin, hän jatkaa.

Sekä Pirttinen että Äijänen ovat kuuluneet joukkueen luottopelaajiin alkukauden aikana. Pirttiselle on kertynyt vastuuta kauden aikana 16,5 minuuttia ottelua kohden ja tilastoriville on kirjattu 4,9 pistettä ja 2,1 levypalloa. Äijäsen vastaava näyttää 23,5 minuuttia, 4,1 pistettä ja 5,7 levypalloa.

- Olen tykännyt sarjasta. On motivoivaa, kun koko ajan pääsee pelaamaan kovia joukkueita ja pelaajia vastaan.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Viime kaudella Pirttinen pelasi Slovakian liigaa, jossa tasoerot olivat pahimmillaan hyvin isot. Sarjassa oli käytännössä muutama kärkiseura, jotka pesivät muita joukkueita kymmenillä pisteillä. Pirttinen on nauttinut kilpailullisemmasta ilmapiiristä.

- Siinä mielessä on kyllä erilaista viime kauteen verrattuna. Jokaisessa pelissä joutuu antamaan kaikkensa. Mielelläni pelaan tällaisia tiukempia pelejä.

Innolla Susiladiesin matkaan

Bembibre kohtaa vielä lauantai-iltana Valencian kotikentällään, jonka jälkeen Pirttinen suuntaa kohti Suomea ja Susiladiesin EM-karsintaotteluita. Hän odottaa pääsemistä jälleen maajoukkueen matkaan.

- Kiva nähdä taas maajoukkuekavereita ja kokoontua sillä porukalla yhteen. Se on aina erityistä aikaa, kun olemme yhdessä maajoukkueen kanssa, Pirttinen iloitsee.

Suomi aloitti EM-karsinnat vuosi sitten niukoilla tappioilla Liettualle ja Ukrainalle. Nyt marraskuun ikkunassa vastassa ovat 24.11. Ranska vieraissa ja 27.11. Liettua Urhea-hallissa.

- Meillä oli kesällä monta harjoituspeliä ja joukkueessa oli hyvää meininkiä. En pelannut viimeisissä peleissä loukkaantumisen vuoksi, mutta oli meiltä iloista peliä ja toivottavasti jatketaan siitä.

- Tiukkoja pelejä on tiedossa. Ranska on tietenkin kova vastustaja, vaikka siellä on tainnut valmentaja vaihtua. Liettuaa vastaan haemme revanssia, Pirttinen miettii tulevia koitoksia.

Karsintojen ensimmäisessä kotipelissä Ukrainaa vastaan Susiladies pisti Euroopan huippujoukkueisiin lukeutuvan maan tiukoille, ja Pirttinen uskoo kotikenttäedun auttavan voittomahdollisuuksiin Liettuaa vastaan.

- Uskon, että meillä on etu siitä, että pelaamme kotikentällä. Viimeisissä kotipeleissämme oli hyvä meininki, ja kyllä sillä on huomattava ero pelaako kotona vai vieraissa. Toivottavasti saadaan taas hyvä tunnelma aikaiseksi.

Susiladies jatkaa EM-karsintoja marraskuussa! Joukkue esiintyy Awak Kuierin johdolla kotiyleisölle uudessa Urhea-hallissa sunnuntaina 27.11., kun vastaan asettuu Liettua. Lippukauppa käy kuumana, varmista paikkasi katsomossa ja tule ulvomaan Susiladies voittoon. Liput >>

Henkilöt

 
14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

2.4.2022 10:04 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella alkavat pudotuspelit Ranskassa – ”Kauden parasta aikaa”

Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

Näytä lisää vastaavia