Huima haastaa jälleen Pantterit

17.3.2003 Naisten koripallon SM-finaalit käynnistyvät tiistaina 18.3. Helsingistä, kun Pantterit emännöi Äänekosken Huimaa Töölön Kisahallissa. Finaalien ennakkoasetelmat ovat kovin tutut, mutta niin herkulliset. Pantterit on jälleen suosikki ja Huima puolestaan menneiden vuosien nälkiinnyttämä haastaja.

Äänekoskelaiset ovat kahdesti aiemmin selviytyneet finaaliin (1998, 2002), mutta molemmilla kerroilla käteen on jäänyt hopeiset mitalit. Viime kaudella voitto oli erittäin lähellä. Huima nimittäin siirtyi finaalisarjan aluksi otteluvoitoin 2-0-johtoon, mutta kuin ihmeen kaupalla Pantterit nousi tappioasemastaan mestariksi. Huima-luotsi Mervi Nurmen ei siis liene hankala joukkojaan motivoida. Varsinkaan kun Huiman ainoa uusi pelaaja, Minna Myllylä, koki useita hopeisia kohtaloita pelatessaan Tapiolan Hongan riveissä.

- Voittoa lähdetään ehdottomasti hakemaan, totesi Nurmi ykskantaan.

- Helppoa finaaleista ei varmastikaan tule kummallekaan joukkueelle. Pantterit on älyttömän kova joukkue, joka on viime kaudesta vielä vahvistunut Heli Roukanojalla. Joukkueella on vahvoja yksilöitä ja kokemusta monen vuoden ajalta. Lisäksi Pantterit on jo voittanut mestaruuksia, joten he tietävät miten se onnistuu, Nurmi jatkoi.

Pantterit on hallinnut 2000-lukua voittamalla kolme peräkkäistä mestaruutta, jonka lisäksi joukkue teki joulukuussa uuden aluevaltauksen, kun se voitti historiansa ensimmäisen Suomen Cup –mestaruuden. On siis mahdollista, että ’petolauma’ lähtee finaaleihin vatsa turvoksissa. Todennäköistä se ei kaikesta huolimatta ole. Panttereiden kahdelta profiilipelaajalta, Roukanojalta ja Aneta Kausaitelta, nimittäin mestaruus vielä uupuu.

- Minulle finaalitkin ovat ensimmäiset. Kyse on urheilijalle kohokohdasta, jossa toivoo tietenkin sekä omaa että joukkueen onnistumista, kertoi 29-vuotias Roukanoja.

Vastapainoksi Roukanojan ja Kausaiten ’kokemattomuudelle’ Panttereilla on riveissään pelaajia, jotka ovat olleet voittamassa kaikkia Panttereiden kolme mestaruutta. Nämä pelaajat ovat Saara Eskola, Lea Hakala, Minna Pietikäinen, Mari Puustinen ja Susanna Rinta. Pelureista oma lukunsa sinällään on Hakala, joka metsästää uransa 16. - ja mikä käsittämättömintä 11. peräkkäistä – Suomen mestaruutta.

- Eikös siitä ole tullut jo sanonta, että keväisin se joukkue juhlii Suomen mestaruutta, jossa Lea Hakala pelaa. Siihen olisi korkea aika tulla muutos, naureskeli Nurmi finaalien alla.

Nurmen mainitsemaa muutosta ei ole helppoa saada aikaan. Kuten viime kaudellakin, lähtee Huima selkeänä altavastaajana mestaruuskilpaan. Panttereilla on runkosarjan voittajana kotikenttäetu ja se voitti joukkueiden neljästä SM-runkosarjan kohtaamisesta kolme. Pantteri-leirissä tiedetään kuitenkin Huiman vaarallisuus.

- Huima on kova joukkue, jolla riittää materiaalia sekä sisä- että ulkopeliin. Lisäksi Äänekoskella on hyvä kotiyleisö, joka tekee vieraiden pelaamisen tukalaksi. Meidän itseluottamusta lisää se, että voitimme Äänekoskella helmikuussa, pohdiskeli Roukanoja viitaten Panttereiden 92-76-vierasvoittoon ylemmässä SM-jatkosarjassa.

Pantterit selvitti tiensä finaaleihin kaatamalla Pussihukat välierissä suoraan 2-0. Huima joutui Espoo Basket Teamin kanssa tahkoamaan kaikki kolme peliä, kunnes loppuottelupaikka heltisi murskaavalla 97-62-voitolla lauantaina. Tiistain ensimmäisen finaalin jälkeen, toinen pelataan jo torstaina (20.3.). Tahti pysyy kovana, sillä kolmas finaali on ohjelmassa lauantaina, mahdollinen neljäs sunnuntaina ja viides tiistaina.

- Kova viikko on tulossa. Tiukka finaalisarja vaatii sekä fyysistä että henkistä kanttia molemmilta joukkueilta. Uskon, että puolustuspelaaminen tulee ratkaisemaan erittäin paljon, Nurmi päätti.

Asiat

 
22.2.2024 10:55 Susijengi

MM-hopeamitalisti Serbia suursuosikkina perjantai-illan otteluun

Susijengillä on perjantai-iltana Belgradissa edessään maailmanluokan koitos, kun se haastaa EM-karsintojen avausottelussa hallitsevan MM-hopeamitalistin Serbian. Hanno Möttölän mukaan Serbia ei tee sirkustemppuja, vaan luottaa kurinalaisuuteen, kärsivällisyyteen ja kykyynsä taivuttaa vastustajat tahtoonsa pitkällä tähtäimellä.

21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

20.2.2024 10:34 Susijengi

Elias Valtonen: ”Susijengin paidassa on aina ekstralatausta”

Euran Veivin kasvatille Elias Valtoselle, 24, kuuluu hyvää. Haastavan viime kauden jälkeen ”Euran Jordani” löysi rytminsä Okinawan MM-kisakesänä ja kuluvalla kaudella hän on paaluttanut paikkansa Espanjan liigan pudotuspelipaikkaa jahtaavan Manresan rotaatiossa. Susijengi-ikkunaan Valtonen palaa ilon kautta ja hakemaan onnistumisia.

19.2.2024 11:43 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Oon ottanut stepin ylöspäin pelaajana”

Historian valossa Susijengillä kulkee aina, kun sen pelinrakentajalla kulkee. Helmikuun EM-karsintaikkunaan lähdettäessä onkin hyvä merkki, että Ranskan liigan Le Portelin putoajan paikalta pudotuspeliviivalle johdattanut Edon Maxhuni, 25, on elämänsä vireessä.

19.2.2024 09:36 NCAA

Touko Tainamo takoi 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverin yliopistolle

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Touko Tainamo jatkoi hienoja otteitaan. Tainamo väänsi viime viikolla komean 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverille.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

Näytä lisää vastaavia