Huff, Kotti ja Tuukkanen valmistuivat FIBA:n Time Out -koulutusohjelmasta

8.10.2021 12:08 Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out -koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

FIBA:n järjestetyksessään toinen koulutus onnistuttiin suorittamaan koronapandemian tuomista haasteista huolimatta. Kuva: FIBA

Suomesta koulutukseen osallistuttiin peräti 595 aikuisten maaottelun kokemuksella. Pitkäaikaiset maajoukkuetähdet Shawn Huff, Tuukka Kotti ja Taru Tuukkanen valmistuivat koulutusohjelman järjestyksessään toisesta koulutuksesta.

Onnittelut valmistumisesta! Miten kiteyttäisit omat tunnelmasi Time Outista valmistumisen jälkeen?

Shawn Huff:

- Olen todella iloinen, että valmistuin koulutuksesta. Minulla on ollut hektinen vuosi: oli vaalit ja lopulta pääseminen kaupunginvaltuustoon. Se maailma on tuonut paljon lisää kaikkea elämään. Lähdin Time Out -koulutukseen mukaan, koska tiesin sen antavan minulle työkaluja aikaan koriksen jälkeen. Koulutus antoi minulle viimeisen potkun persuksille, että kannattaa lähteä mukaan kunnallispolitiikkaan. Koronapandemian mukana tuomat rajoitukset haittasivat verkostoitumista, mutta sille ei vaan voinut mitään.

Tuukka Kotti:

- Olen todella kiitollinen, että sain olla mukana koulutuksessa. Tämä oli tosi hieno proggis kaiken kaikkiaan. FIBA:lle ja Koripalloliitolle kiitos, että he mahdollistivat tämän meille kolmelle. On ollut hienoa olla tekemässä koulutusta urheilijoiden kanssa, jotka ovat pitkälti samassa elämänvaiheessa. Koulutus tarjosi upeita ja ennen kaikkea tärkeää vertaistukea muiden kanssa. Tosin iso harmi oli se, että tämä osui koronapandemiaan, joten lähitapaamiset jäivät vähäisiksi.

Taru Tuukkanen:

- Tunnelmat ovat hienot, kiitos Koripalloliitolle ja Ari Tammivaaralle, että minua ehdotettiin mukaan tähän. Välillä oli rankkaa, kun oli monta rautaa tulessa samaan aikaan. Lopulta kuitenkin todella iloinen, että sain hoidettua koulutuksen maaliin hyvin arvosanoin.

Taru Tuukkaselle koulutus antoi paljon tulevaisuudelle ja jo käynnistyneelle työuralle. Kuva: Ville Vuorinen
Taru Tuukkaselle koulutus antoi paljon tulevaisuudelle ja jo käynnistyneelle työuralle. Kuva: Ville Vuorinen

Minkä osa-alueen Time Out -koulutusohjelmassa koit itse kaikkein hyödyllisimmäksi ja miksi?

Shawn Huff:

- Sain varmasti eniten kurssista, jossa tutkittiin itseämme: omia vahvuuksiamme ja itsensä kehittämistä. Uskon, että siitä sain revittyä itselleni eniten irti.

Tuukka Kotti:

- Koen, että sain kaikesta paljonkin irti, jota voin ammentaa tulevaisuudessa. FIBA:n urheilujohtajakoulutuksessa pääsin seuraamaan tapahtumajärjestämisen maailmaa, joiden oppeja voin hyödyntää omalla leirilläni. Johtamiskoulutus antoi paljon itsetutkistelua ja pohdintaa sekä auttoi löytämään omia vahvuuksia. Itselleni nuorten mentorointi on todella kiinnostavaa, sain paljon työkaluja siihen ja tätä pääsen hyödyntämää mentoroidessani Raholan Pyrkivää. Oli hienoa päästä Strasbourgiin seuraamaan naisten EM-kisoja lähijaksossa ja nähdä se, mitä pelaajana ei ole koskaan nähnyt eli mitä kisojen taustalla tapahtuu ja miten suuressa mittakaavassa.

Tuukka Kotille mentorointi näyttelee tärkeää roolia. Kuva: Ville Vuorinen
Tuukka Kotille mentorointi näyttelee tärkeää roolia. Kuva: Ville Vuorinen

Taru Tuukkanen:

- Sain FIBA:n osuudesta paljon irti ja niistä kontakteista, joita pystyin koulutuksen aikana luomaan. Oli todella tärkeää päästä tutustumaan uusiin ihmisiin. Johtajakoulutus antoi paljon minulle – tähän maailmaan olen päässyt tradenomikoulutuksessa tutustumaan paljon. Päätöstilaisuus Sveitsissä oli kerrassaan upea: Oli hienoa päästä juhlimaan valmistumista sekä päästä FIBA:n päämajaan sekä korismuseoon. Myös FIBA:n ylimmän johdon tapaaminen oli ikimuistoista.

Mikä on seuraava askel, mihin suuntaan lähdet kehittämään osaamistasi ja miten Time Outin suorittaminen auttaa siinä?

Shawn Huff:

- Seuraava askel on aina mielenkiintoinen. Tällä hetkellä kaikki tähtää Seagullsiin ja pantterin nostoon keväällä. Lisäksi kunnallispolitiikan hoitaminen kunniakkaasti ja perheen isänä oleminen ovat tehtävistä tärkeimpiä. Nähdään mitä tulevaisuus tuo, koulutuksesta saadut työkalut tulevat varmasti auttamaan ja tulen oppimaan itsestäni enemmän, kun osaan tutkia itseäni ja omaa tekemistä jatkossa entistä paremmin.

Tuukka Kotti:

- Mentorointimaailma jatkuu, tulen suorittamaan valinnaisen jakson mentoroinnista, jossa koulutusta viedään entistä eteenpäin. Toki myös urheilujohtamisasiat kiinnostavat. Toki tulevaisuuden suhteen pitää miettiä, että kuinka kauan tässä vielä pelataan ja miten asiat sopivat yhtälöön. Toivottavasti pystyn omia johtamistaitoja viemään eteenpäin eri saroilla tulevaisuudessa.

Taru Tuukkanen:

- Oma koulu on Suomessa loppusuoralla, jota Time Out -koulutus tukee loistavasti. Uskon, että opiskelut riittävät nyt hetkeksi. Olisi hienoa päästä joskus johonkin FIBA:n komissioon antamaan oman osaamisen ja panoksen. FIBA:n toiminta kiinnostaa jossain määrin. Toki oma työura on vauhdissa, joten ihan kaikkeen ei aika riitä, mutta varmasti haluan olla jossain mukana tulevaisuudessa.

Shawn Huffille itsensä tutkiskelun kurssit avasivat uusia näkökulmia vahvuuksien kehittämiseen. Kuva: Ville Vuorinen
Shawn Huffille itsensä tutkiskelun kurssit avasivat uusia näkökulmia vahvuuksien kehittämiseen. Kuva: Ville Vuorinen
 
4.8.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

Craft Sportswear on Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani

Tunnettu urheiluvaatemerkki Craft vaatettaa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet monivuotisella yhteistyösopimuksella. 

22.5.2020 14:00 Susijengi

Susijengi ja Susiladies käynnistävät Open Gym -harjoittelun kesäkuun alussa

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet käynnistävät harjoituskautensa 1. kesäkuuta Helsingissä perinteisen Open Gymin merkeissä. Harjoittelu tapahtuu viranomaisten viidenkymmenen hengen kokoontumisrajoiteohjeistuksen puitteissa.

14.1.2020 09:00 Susijengi

Aviasta Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani monivuotisella sopimuksella

Yhdysvaltalainen urheiluvaatemerkki Avia vaatettaa jatkossa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet. Avia saapui vuoden alusta yksinoikeudella K-Citymarketeihin, jonka valikoimista löytyy jatkossa Susijengin fanituotteita.

4.9.2018 09:54 Koripalloliitto tiedottaa

Susijengin ja PostNordin yhteistyö jatkuu – We deliver -rahasto tukemaan vähävaraisten perheiden korisharrastusta

Vuodesta 2016 Susijengin pääyhteistyökumppanina toiminut PostNord on jatkossakin näkyvästi mukana koko susiperheen polulla.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Fanita Susijengiä tyylillä – rennot fanikamat nyt shopissa

Perinteisten maajoukkueen fanituotteiden rinnalle lanseeratun Susijengin streetwear-malliston ensimmäiset tuotteet ovat saapuneet. Uudet katu-uskottavat paidat ovat nyt saatavilla Koripalloliiton virallisesta verkkokaupasta osoitteessa shop.basket.fi.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

28.11.2013 12:45 Yhteistyökumppanit

Susijengi Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, korisperhe laajasti hyvällä asialla

Suomalainen koripalloperhe tekee tänä jouluna hyvää monellakin rintamalla. Miesten maajoukkue eli Susijengi on lupautunut valtakunnallisen Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, kun taas liigatasolla Catz Lappeenrantaa ja KTP-Basketia edustavat sisarukset Dionne ja Michael Poundsin ovat haastaneet miesten ja naisten pääsarjaseurat lahjakeräykseen vähävaraisille perheille.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

28.3.2013 09:47 EM-karsinnat

Lipunmyynti kesän maaotteluihin käynnistynyt!

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisön edessä ensi kesänä. Lipunmyynti Susijengin valmistaviin maaotteluihin Hartwall Areenalle sekä Naarassusien EM-karsintoihin on käynnistynyt.

8.6.2012 12:00 Video

Suomen korismaajoukkueen kannustusbiisin musiikkivideo julkaistu

Suomen koripallomaajoukkueen ja tulevien EM-karsintojen virallisen kannustuskappaleen musiikkivideo on julkaistu. ”Susijengi 2.0” –nimeä kantavan kappaleen videolla vilisee Suomi-koriksen legendaosastoa. Artistien lisäksi videolla vilahtaa mm. Anssi Rauramo, Lea Hakala, Terhi Airas sekä Sakari Pehkonen.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

3.2.2012 EM-karsinnat

Suomen miehet pelaavat Helsingin Jäähallissa, naiset Tikkurilan Valtti Areenalla

Suomen Koripalloliitto on valinnut aikuisten maajoukkueiden pelipaikat ensi kesän EM-karsintojen kotiotteluille. EM-kisoissa yhdeksänneksi venyneen Suomen miesten maajoukkueen eli ”Susijengin” kotiluolana säilyy Helsingin Jäähalli. Korisnaiset pelaavat puolestaan kotiottelunsa Tikkurilan Valtti Areenalla, Vantaalla. Myös kotiotteluiden ajankohdat ovat tarkentuneet.

5.12.2011 EM-karsinnat

Suomen miesten ja naisten alustavat EM-karsintaohjelmat selvillä

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueille arvottiin sunnuntaina ensi kesän EM-karsintavastustajat. Maajoukkueita odottaa tiiviit kuukauden mittaiset karsintarupeamat, joissa seulotaan joukkueet vuoden 2013 EM-kisoihin. Suomen alustavat otteluohjelmat on julkaistu.

22.7.2011 20:15 EM-karsinnat

Uusi maajoukkuesivusto historiatietoineen avattu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten maaottelukesän käynnistymisen kynnyksellä Basket.fi-nettipalvelussaan uuden maajoukkuesivuston. Sivusto sisältää nykyisten maajoukkueiden tietojen lisäksi kaikkien koripallomaaotteluiden ja Suomea edustaneiden pelaajien tiedot vuodesta 1939 nykypäivään, arvoturnauksiin liittyvät faktat sekä kaikkien aikojen maaottelutilastot.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

30.4.2010 EM-karsinnat

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käyntiin

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet isännöivät elokuussa neljää todellista huippukoris-iltaa. Ennakkolipunmyynti on käynnistynyt 5.8., 11.8., 23.8. ja 29.8. pelattaviin EM-karsintaotteluihin. Suomen miehet ja naiset pelaavat ottelunsa peräkkäin samassa hallissa, jonka lisäksi tapahtumiin tuo viimevuotiseen tapaan lisämausteensa nimekkäät ja vauhdikkaat oheisohjelmat.

16.11.2007 Pohjoinen alue

Miesten ja naisten EM-karsintojen pelitavat selvillä

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet pelaavat ensi vuonna EM-karsintojen A-divisioonassa tähtäimenään paikka EM-lopputurnaukseen 2009. Kansainvälinen koripalloliitto on julkaissut karsintajärjestelmät. Lohkoarvonnat suoritetaan Italian Venetsiassa 16. helmikuuta 2008. Kävi niissä miten tahansa Suomen maajoukkueet tulevat kohtaamaan karsinnoissa todellisia huippumaita.

Näytä lisää vastaavia