Hollannin ja Belgian yhteisliigan jatkosarjat päätökseen – Romaniassa myös runkosarja paketissa

30.4.2022 08:38 Belgian ja Hollannin yhteisliigassa saatiin jatkosarjat loppuun ja seuraavaksi edessä ovat pudotuspelit. Samoin Romaniassa pudotuspelit siintävät edessä.

Mikael Jantusella, Edon Maxhunilla ja Okko Järvellä on edessä loppukauden ratkaisut. (Kuva: Ville Vuorinen)

Elite Gold -jatkosarjan voiton jo aiemmin varmistanut Mikael Jantusen Oostende päätti jatkosarjan tyylillä voitettuaan Donar Groningenin 87-70 (39-36). Sarjan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi ehdolla oleva Jantunen osoitti miksi, kun hän tilastoi 14 pistettä, kaksi levypalloa ja torjunnan.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin Heroes Den Bosch otti tärkeän 83-80 (83-80)-voiton Mons-Hainautista Maxhunin saadessa tilastoihinsa kuusi pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. Voitoilla Heroes piti paikkansa Elite Goldin toiseksi parhaana hollantilaisseurana.
Ottelutilastot

Topias Palmi oli tehokkaana heittäessään 14 pistettä yhtä monessa minuutissa ja sai tilastoihinsa lisäksi kuusi levypalloa ja kolme syöttöä Limburg Unitedin voittaessa Yoast Unitedin selvästi 111-84 (65-46). Limburg United sijoittui Elite Silverissä toiseksi.
Ottelutilastot

Okko Järvi heitti kaksi vapaaheittoa sisään ja sai yhdet merkinnät levypallo-, syöttö- ja riistotilastoihin Phoenix Brysselin voittaessa The Hague Royalsin 82-53 (48-30). Phoenix oli Elite Silverin kuudes.
Ottelutilastot

Hollannin ja Belgian liigan pudotuspelijärjestelmä on vähintäänkin mielenkiintoinen, sillä siinä rinnakkain ratkaistaan myös maiden mestaruudet. Elite Goldin maitten parhaat joukkueet jatkavat taistelua maidensa mestaruudesta, kun taas Elite Silverin joukkueet aloittavat yhteisliigan pudotuspelien alkukierrokset. Kansallisten pudotuspelien joukkueet liittyvät sitten mukaan yhteisliigan pudotuspeleihin.

Oostenden oltua paras belgialaisjoukkue, sai se paikan suoraan Belgian liigan pudotuspelien välierissä. Heroes oli sen sijaan toiseksi paras hollantilaisjoukkue, joten sekin selvitti tiensä suoraan Hollannin välieriin. He pääsevät mukaan myös automaattisesti vähintään yhteisliigan kolmannelle pudotuspelikierrokselle. Limburg United ja Phoenix sen sijaan aloittavat yhteisliigan pudotuspelit ensimmäiseltä kierrokselta.

Limburg United aloittaa yhteisliigan pudotuspelit Den Helder Sunsia vastaan ja Phoenix saa vastaansa Liegen. Mikäli suomalaisten joukkueet etenisivät toiselle kierrokselle, asettuisi vastaan Belgian puolivälierissä hävinneet joukkueet.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alexander Madsen aloitti VEF Riian kanssa kauden kolmannen pokaalin metsästämisen, kun Latvian liigassa käynnistyivät välierät. Riika kaatoi välierän avauksessa selvästi Latvijas Universitaten 100-62 (55-31) Madsenin ollessa tehokkaana 10 pisteen, yhdeksän levypallon, kolmen syötön, kolmen riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Riika otti kiinnityksen finaalipaikkaan voittaen myös toisen ottelun selkein 114-64 (57-34) numeroin. Madsen oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa 15 pisteen, kahdeksan levypallon, syötön, kahden riiston ja torjunnan tilastorivillä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti tuntumaa tulevaan Mestarien liigan Final Fourin näyttämöön kohdatessaan vieraskentällä Bilbaon. Teneriffa hävisi kuitenkin 79-87 (43-44). Salin heitti kolme pistettä ja nappasi yhden levypallon. Emir Sulejmanovic pelasi tehokkaasti 10 pisteen, neljän levypallon ja syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

Elias Valtosen Manresa puolestaan taipui Real Betisille 96-102 (43-51). Valtonen kantoi kortensa kekoon 10 pisteen, neljän levypallon, riiston ja torjunnan tilastorivillä. Teneriffa ja Manresa ovat sarjassa tasapisteissä sijoilla 5-6.
Ottelutilastot

Ilari Seppälän Pitesti päätti runkosarjan selvään 95-72 (48-39)-voittoon Rapid Bukarestista. Seppälä pudotti 11 pistettä ja antoi neljä syöttöä. Pitesti sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja saa pudotuspelien avauskierroksella vastaansa Craiovan.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Aapeli Alasen St. Pölten tasoitti ottelusarjan Grazia vastaan 87-75 (38-34)-voitolla. Alanen heilutti sukkaa 11 pisteen edestä ja tilastot karttuivat myös kahdeksalla levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Otteluvoitot ovat nyt 1-1.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden taipui toisessa ottelussa Flyers Welsille 67-82 (41-50). Otteluvoitot ovat tasan 1-1.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalo pääsi juhlistamaan valintaansa vuoden valmentajaksi Bonnin ottaessa 11. peräkkäisen voittonsa kaadettuaan Ulmin 85-74 (48-37). Voitolla Iisalon veljesten luotsaama joukkue varmisti runkosarjassa vähintään toisen sijan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan liigassa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg pyyhki cup-finaalin pettymystä voittamalla Orleansin 104-71 (46-38). Strasbourg on neljäntenä.
Ottelutilastot

 
29.11.2022 08:42 Susijengi

Petteri Koponen Adidas Next Generation -turnauksen U18-kutsujoukkueiden päävalmentajaksi

Yksi suomalaisen koripallon historian kaikkien aikojen pelaajista, vastikään uransa Susijengissä päättänyt Petteri Koponen, 34, on kutsuttu kevättalvella pelattavan Adidas Next Generation -turnauksen kutsujoukkueiden päävalmentajaksi.

28.11.2022 10:08 Suomalaiset ulkomailla

Max Besselink saalistamassa kovaa päänahkaa

Max Besselink käytti hienosti näyttöpaikkansa hyväkseen, kun Göttingen yllätti ALBA Berliinin Saksan Bundesliigassa. Edon Maxhuni ja Sasu Salin jatkoivat vahvasti avittaen joukkueensa voittoihin.

24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

21.11.2022 10:42 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki palasivat maajoukkuetauolta kynnet teroitettuina

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki olivat loistavassa iskussa, kun miesten sarjat palasivat maajoukkuetauolta tositoimiin. Sasu Salinin sihti oli jälleen kohdillaan Espanjassa ja Edon Maxhuni lämpiää Saksassa.

16.11.2022 17:15 Susijengi

Lassi Tuovi sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä

Susijengin päävalmentajaksi kesällä noussut Lassi Tuovi, 35, jää sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä. Viimeisen lähes kolmen vuoden ajan Strasbourgia menestyksekkäästi niin Ranskan liigassa kuin FIBA Mestareiden Liigassa valmentaneen Tuovin kevääseen 2023 asti ulottuva sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

6.11.2022 22:49 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen huippuiskussa Italiassa – Aatu Kivimäki vahvana Saksassa

Mikael Jantunen pelasi erinomaisesti Trevison napatessa kauden toisen voittonsa. Aatu Kivimäki oli vahvalla pelipäällä Saksassa ja Teneriffan vahva alkukausi sai jatkoa.

6.11.2022 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni teki taikojaan Saksassa – Tuomas Iisalo vei veljesten kohtaamisen

Edon Maxhuni loisti Saksassa, kun Merlins Crailsheim nappasi kauden toisen voittonsa. Bundesliigassa nähtiin myös Iisalon veljesten kohtaaminen, jossa Tuomaksen Bonn kaatoi Joonaksen Academics Heidelbergin.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

31.10.2022 08:37 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsin loistavalle alkukaudelle jatkoa

Shawn Hopkins on aloittanut pelinsä Craiovassa vahvasti ja yhdessä Topias Palmin kanssa siivitti Craiovan kauden avausvoittoon Romanian liigassa. Espanjassa Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään, Italiassa Mikael Jantusen hyvä alkukausi sai jatkoa ja Alex Murphy tehoili Japanissa.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

24.10.2022 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin kuritti Barcelonaa 22 pisteen edestä

Sasu Salinin vauhti vain kiihtyy kohti marraskuun MM-karsintaikkunaa, kun hän paukutti 22 pistettä Barcelonaa vastaan. Remu Raitanen ja Alexander Madsen jatkoivat hyvää virettään ja Japanissa Murphyn veljekset näyttivät parastaan.

20.10.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Hopkins juhlivat FIBA Europe Cupissa suomalaiskohtaamisen voittoa

FIBA Europe Cupissa nähtiin keskiviikkona susijengiläisten kohtaaminen, kun Edon Maxhunin Merlins Crailsheim isännöi Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiovaa. Palmi ja Hopkins pääsivät kotimatkalla makean voiton kera.

19.10.2022 09:46 NBA

Lauri Markkanen ja Utah Jazz aloittavat NBA-kautensa ensi yönä Nuggetsia vastaan

NBA-kausi 2022-23 pyörähti käyntiin viime yönä Yhdysvalloissa kahdella ottelulla. Lauri Markkanen ja Utah Jazz taas aloittavat tuoreen kautensa ensi yönä, kun vastaan tulee Denver Nuggets.

17.10.2022 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat kovassa iskussa – Max Besselink sopimukseen Bundesliigaseuran kanssa

Susijengin pelaajat esittivät viikonlopun otteluissa vahvoja otteita, kun Edon Maxhuni, Sasu Salin, Mikael Jantunen, Topias Palmi ja Alex Murphy ylsivät kaksinumeroisille pisteille. 20-vuotias Max Besselink on sen sijaan tehnyt sopimuksen Bundesliigassa pelaavan BG Göttingenin kanssa.

13.10.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Elias Valtonen loistivat Mestarien liigassa

Mestarien liiga tarjosi voittoja niin suomalaispelaajille kuin valmentajille, kun Alexander Madsen ja Elias Valtonen pistivät parastaan. Myös FIBA Europe Cupin lohkovaihe saatiin vauhtiin.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

10.10.2022 09:28 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin mahtivire jatkuu – Madsenin ja Raitasen sarjakaudet käyntiin

Sasu Salinin loistava alkukausi sai jälleen jatkoa viikonloppuna, kun Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä. Sarjat saatiin käyntiin Kreikassa ja Remu Raitanen debytoi Espanjassa.

6.10.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti Mestarien liigan avauksessa – Valtosen ja Tuovin joukkueet myös voittoihin

Mestarien liigan lohkovaiheet saatiin käyntiin suomalaisten osalta tiistaina ja keskiviikkona. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Lassi Tuovi pääsivät heti voiton makuun.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

Näytä lisää vastaavia