HKVT 2023 aloitti koulutusvuotensa Kisakalliossa

30.5.2023 11:57 Uusi HKVT-vuosikurssi on aloittanut opintonsa ensimmäisen lähijakson merkeissä. Ensimmäisen viikonlopun keskiössä oli toisiin tutustuminen ja ryhmäytyminen.

HKVT 2023 kokoontui ensimmäisen kerran viime viikonloppuna Kisakalliossa, kun valmentajat aloittivat vuoden mittaisen taipaleensa koripallovalmennuksen opiskelun parissa. Maaliskuussa pidettyjen soveltuvuuskokeiden perusteella koulutukseen valikoitui 18 valmentajan ryhmä, joka on ilahduttavan monipuolinen läpileikkaus suomalaisen koripallon eri kulmista. Ensimmäisen viikonlopun kouluttajina toimivat Jyri Lohikoski, Jussi Räikkä sekä Mikko Larkas.

- Omasta HKVT-koulutuksestani (2006) alkaa olla jo aikaa ja mietin, että olisi kiva päästä kuulemaan ja näkemään, minkälaista oppia valmentajille tällä hetkellä on tarjolla. Kysyin Jussilta (Räikkä) pääseekö mukaan ja lopulta sovimme, että osallistun pienellä panoksella myös kouluttamiseen, Susijengistäkin tuttu Mikko Larkas kertoo.

Ihmiset ensin

Koripalloliiton valmentajakoulutuksen yksi pääperiaatteista on "Ihmiset ensin". Ensimmäisen viikonlopun yksi keskeisimmistä teemoista olikin toisiin tutustuminen ja ryhmäytyminen. Koripallovalmennus on ihmisten välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä - siksi on tärkeää, että sitä myös opiskellaan samalla tavalla. KTP:n Michael Pounds on yksi HKVT 2023 -valmentajista ja hän oli tyytyväinen kurssin ensimmäisiin yhteisiin askeleisiin.

- Ryhmäytymisen tärkeys oli hienosti nostettu esiin. Näyttäisi, että HKVT-ryhmäämme on muodostumassa hieno keskustelukulttuuri, Pounds kiittelee.

Vuoden kestävä koulutuskokonaisuus on monella tavalla vaativa koulutukseen valituille valmentajille. Ajankäytön merkitys, yhteiset toimintatavat ja toimiva vuorovaikutus ovat rakennuspalikoita, kun rakennetaan onnistunutta oppimiskokemusta. Poundsin tavoin myös Linda Ikonen nosti esiin ihmisten ja ryhmähengen merkitystä.

- Ryhmäytymiseen käytettiin paljon aikaa ja se auttoi meitä pääsemään yhteisen asian äärelle. Tärkeimpänä mieleeni jäi mahtavat ja osaavat ihmiset, joiden kanssa matka kohti parempaa valmentajuutta jatkuu.

Reetta Piiparista "kurssin vanhin"

Pitkän kansainvälisen uran pelannut Reetta Piipari valittiin "kurssin vanhimmaksi". Hän toimii ikään kuin joukkueen kapteenina pitäen huolen, että kurssilla kaikki toimii ja tieto kulkee. AIkanaan kurssin päättyessä Reetta pitää varmasti kiitospuheen joukkueelleen, mutta ennen sitä on vielä paljon töitä edessä.

- Meillä vaikuttaa olevan mahtava porukka sekä hyvä sekoitus erilaisista taustoista ja jo ensimmäisen viikonlopun aikana hiouduttiin hienosti yhteen! Uskon, että tämä koulutus antaa tärkeitä oppeja valmennusuraa ajatellen. Itselle päällimmäisenä kuluneen viikonlopun luennoista jäi mieleen ja pohdiskeltavaksi erityisesti ”oppimisen edellytykset ja tehokeinot”. Odotan innolla mitä tulevat jaksot ja kansainväliset osiot tuovat tullessaan.

Koripallovalmentajan syventävät opinnot (HKVT) on Koripallovalmentajan peruskoulutuksen kolmas ja ylin koulutuskokonaisuus. Tutkinnon suorittaminen oikeuttaa A-valmentajalisenssiin, joka antaa kelpoisuuden valmentaa pöytäkirjaan nimettynä valmentajana kaikilla sarjatasoilla kansallisessa sarjakoripallossa sekä toimia nuorten maajoukkueiden apuvalmentajana.

HKVT 2023 -valmentajat

Anttila Jere Dassouki Hussain
Gibson Matt Grönberg Camilla
Ikonen Linda Jaakkola Juho
Jantunen Mikko Joukainen Petri
Joutsimo Juta Malmelin Tomi
Mastomäki Konsta Molenius Petteri
Nieminen Samuli Perez Pablo
Piipari Reetta Pounds Michael
Tammi Arttu Williams Damon
 
23.1.2024 13:20 Valmentajat

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Koulutukseen hyväksytään varmasti 20 ensimmäistä ilmoittautumista, jotka täyttävät koulutuskriteerit. llmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 11.3

8.12.2023 14:03 Pääjuttu

NVS 2024: Jari Nykänen esiintyy Nuorisovalmennusseminaarissa

Tammikuun Nuorisovalmennusseminaarin esiintyjäkattaus on täydentynyt, kun Jari Nykänen liittyy mukaan joukkoon. Näin ollen seminaarin esiintyjät on yhtä vaille kaikki vahvistuneet.

29.11.2023 12:21 Pääjuttu

NVS 2024: Ensimmäiset esiintyjät ovat vahvistuneet

Tammikuun Nuorisovalmennusseminaarin ensimmäiset esiintyjät aiheineen ovat nyt selvillä, kun Ilkka Palviainen, Niko Nyholm ja Jani Heino ovat vahvistaneet esiintymisensä. Lisäksi viime kesänä neljänneksi EM-kisoissa sijoittuneen WU16-maajoukkueen valmennusryhmä esiintyy seminaarissa kokonaisuudessaan.

17.11.2023 16:45 Pääjuttu

Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen avattu

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 12. – 13.1.2024. Esiintyjät aiheineen julkaistaan marraskuun aikana. Ilmoittautuminen seminaariin on avattu.

18.9.2023 13:16 Pääjuttu

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy lokakuussa

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Koulutukseen hyväksytään varmasti 20 ensimmäistä ilmoittautumista, jotka täyttävät koulutuskriteerit. llmoittautuminen lokakuussa alkavalle kurssille päättyy 27.9.

29.5.2023 16:30 Pääjuttu

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kisakalliossa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kisakalliossa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kaksi viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä. Koulutukseen ilmoittautuminen on auki 31.5. saakka ja mukaan otetaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta valmentajaa.

3.4.2023 12:38 Koulutus

HKVT 2023 aloittaa toukokuussa

HKVT-koulutuksen valmentajat on valittu. Koulutukseen valikoituneiden valmentajien lista on monipuolinen kattaus suomalaista koripallovalmennusosaamista. Myös pelaajakokemus näkyy vahvana monien valittujen valmentajien taustassa.

7.3.2023 20:26 Pääjuttu

HKVT 2023: Haku on käynnistynyt

Koripallovalmentajan syventävät opinnot (HKVT) on Koripallovalmentajan peruskoulutuksen kolmas ja ylin koulutuskokonaisuus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat. Ilmoittautuminen soveltuvuuskokeeseen on käynnissä ja päättyy 12.3.

15.2.2023 09:09 Pääjuttu

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Koulutukseen on varmasti vielä 5 paikkaa jäljellä. llmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 1.3.

4.1.2023 15:08 Pääjuttu

NVS 2024: Seminaarin ohjelma on valmis - ilmoittautuminen auki 8.1. asti

Tammikuun Nuorisovalmennusseminaarin ohjelma on valmis. Viimeisen esiintyjäpaikan täyttää maajoukkuelegenda Dionne Pounds. Varsinkin majoittujien kannattaa ilmoittautua ajoissa, sillä majoituskapasiteettia on käytössä rajallinen määrä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 8.1.

Näytä lisää vastaavia