Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

1.10.2021 07:34 Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

Petteri Koponen oli ratkaisevassa roolissa nuorena poikana, kun hän juhli Hongan kanssa kahta Suomen mestaruutta ennen ulkomaille lähtöään. Kuva: Ville Vuorinen

Helsinki Seagulls laittoi viime kaudella kaikki panokset pöytään ja pelasi huikean runkosarjan. Joukkue selvisi playoffeihin koko sarjataulukon kärjessä järisyttävällä 20 voiton ja vain kahden tappion tilastolla. Matkan varrella haaviin tarttui myös Suomen cup -pokaali.

Välierissä joukkue kuitenkin yllätettiin pahemman kerran. Teemu Rannikon johtama Salon Vilpas onnistui omalla matkallaan kohti Suomen mestaruutta pudottamaan Seagullsin pronssipeliin Tampereen Pyrintöä vastaan. Seagulls otti näin ollen kahdeksanvuotisessa historiassaan jo peräti kolmannen pronssimitalin, ja sitä kirkkaammat mitalit jäivät vieläkin odottamaan.

Jotta vajaaksi jääneiden kausien historia päättyisi tähän, joukkue palkkasi aseen, joka on kaikkea muuta kuin salainen. Yksi Suomen menestyneimmistä koripalloilijoista, Petteri Koponen, matkusti Italiasta Suomeen ja ilmoitti hieman yllättäen pelaavansa uransa todennäköisesti viimeisen kauden kotikaupungissaan Helsingissä.

– Aion nyt nauttia siitä, että saan olla kotona ja pelata koripalloa Suomessa. Kun saa karsittua aiempiin vuosiin kuulunutta ainaista matkustamista, niin päällimmäisenä ajatuksena on voittaa pelejä, Koponen toteaa.

Seagullsin pelinjohtajan tontti voi tuoda mukanaan paineita – jopa sellaiselle pelaajalle, joka on pitkällä urallaan tärisyttänyt Euroliiga-parkettia legendaarisissa suurseuroissa. Kaikille yleisössä on nimittäin selvää, että aika voittaa on nyt, jos koskaan. Koponen kuitenkin toteaa, ettei kuluta energiaansa miettimällä paineita, sillä ammattiurheilussa ne ovat läsnä aina ja kuuluvat oleellisesti asiaan.

– Totta kai se olisi omallekin uralle hieno kruunaus, että pääsisimme nostamaan Pantterin keväällä, mutta toisaalta sen tietää, kuinka pienistäkin asioista mestaruudet usein jäävät kiinni. On ainoastaan inhimillistä, että uran varrelle sattuu joskus otteluita, joissa keskittyminen herpaantuu väärässä paikassa, ja ne paineet ennen ottelua ovat vain merkki siitä, että silloin asenne on kohdallaan.

Koponen muistuttaa samalla, että kaikki ei myöskään ole kiinni pelkästään kokoonpanon laadusta. Vaikka porukka olisi kuinka hyvä, on valtavan paljon muitakin muuttujia kuin pelaajamateriaali ja asenne, jotka vaikuttavat siihen, loksahtavatko palaset täydellisesti kohdilleen.

Ja ainakaan pelaajamateriaalista ei Seagullsin voittokulku todellakaan jää kiinni. Kotimaiset runkotähdet Shawn Huff, Antti Kanervo ja Tuukka Kotti jatkavat remmissä yhä. Joukkueessa voidaan siis aika ajoin nähdä kentällä yhtä aikaa peräti neljä Susijengin vakionaamaa.

– Kunhan saamme kunnolla integroitua kaikki kolme ulkomaalaisvahvistusta peliin mukaan, meillä tulee olemaan käytössä todella laaja rosteri. Jo pelkän työn mielekkyydenkin kannalta on valtavan hienoa, että pääsee kentälle tuttujen kavereiden kanssa, ja lisäksi sitä tietää jo valmiiksi, minkälaisia vahvuuksia ja mieltymyksiä pelitilanteissa esimerkiksi Shawnilla, Antilla ja Tuukalla on.

Pelikonsepti joukkueessa tulee olemaan kutakuinkin samankaltainen kuin edelliselläkin kaudella, ja se kehittyy entisestään kauden edetessä. Koposen oma tehtävä on kuitenkin panostaa monipuoliseen ykköspaikan pelaamiseen ja huolehtia oman pistetykityksen lisäksi siitä, että pallo päätyy oikeisiin käsiin oikealla hetkellä.

– Jaan pelinjohtovastuun yhdessä Lassi Nikkarisen kanssa, josta olen huomannut jo treeneissä, että hän on kehittynyt koko ajan, ja Susijengi-kesä on tehnyt hänellekin hyvää. Hän tekee paljon oikeita valintoja. Nuorta verta takakentällemme tuo myös Emil Skyttä, jolla näkyvät kaikki edellytykset lyödä lajissa läpi.

Palaset ovat siis kohdallaan. Jää nähtäväksi, toistuuko Korisliigassa tällä kaudella samanlainen legendaarisen pelinjohtajan joutsenlaulu kuin viime kaudellakin.

Helsinki Seagulls 21-22 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
22.7.2022 09:57 Korisliiga

Kolminkertainen Korisliiga-mestari René Rougeau Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

21.7.2022 08:24 Korisliiga

Katajalle kaksi uutta pelaajaa: Christian Keeling vahvistukseksi, Thomas Exaucia Korisliiga-tulokkaaksi

Kataja Basket on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun joukkuetta täydentävät yhdysvaltalainen Christian Keeling, 24, ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Thomas Exaucia, 21.

19.7.2022 19:44 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 10.5.2023. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2022 17:00 FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup -arvonnat suoritettu – Kataja Basketin ensimmäinen karsintavastus on israelilainen Hapoel Haifa

FIBA Europe Cupin syyskuun lopussa pelattaviin karsintaturnauksiin ja alkulohkoihin suoritettiin eilen Münchenissä. Joensuulainen Kataja Basket eteni suoraan välierävaiheeseen, jossa vastustajaksi arvottiin israelilainen Hapoel Haifa.

13.7.2022 16:49 Korisliiga

Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

Korisliigaa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Quin Cooperin kanssa. Cooper tulee Uuteenkaupunkiin Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelaavasta Aris Leeuwardenista.

13.7.2022 16:41 Susijengi

Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom vahvistaa Tapiolan Honkaa

Viimeiset viisi vuotta Puolan, Ranskan, Liettuan, Kroatian ja Islannin sarjoissa viihtynyt Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom, 30, palaa kotimaan kentille. 206-senttinen Lindbom on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueen kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

8.7.2022 10:16 Mestarien liiga

Mestarien liigan karsintaparit arvottu – Kauhajoki suoraan toiselle kierrokselle

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaparit arvottiin torstaina. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki kohtaa karsinta-avauksessaan voittajan parista Egis Körmend (HUN) – Patrioti Levice (SVK).

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

20.6.2022 10:41 Korisliiga

Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

14.6.2022 19:36 Susijengi

Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

14.6.2022 18:57 Korisliiga

Mubashar Ali KTP-Basketin korien alle

Vuosi sitten Susijengissä debytoinut ja viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali, 25, debytoi syksyllä Korisliigassa. 213-senttinen Ali on solminut yksivuotisen sopimuksen perinteikkään kotkalaisjoukkueen KTP-Basketin kanssa.

10.6.2022 16:57 Korisliiga

Tuukka Kotti vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen 226 miesten maaottelua pelanneen Tuukka Kotin, 41, kanssa, joka tuo suuren annoksen kokemusta joukkueeseen.

6.6.2022 15:31 Korisliiga

Okko Järvi Seagullsin takalinjoille kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kevään 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) palkittu Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 26, palaa Suomeen. Susijengi-debyyttinsä viime kesänä tehnyt ja päättyneellä kaudella belgialaista Phoenix Brusselsia edustanut 193-senttinen Järvi on solminut kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

26.5.2022 10:32 Susijengi

Daniel Dolenc mestari-Karhun korin alle, Carter jatkaa Kauhajoella

Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin korinalusduunarina kunnostautunut Daniel Dolenc, 28, liittyy Suomen mestari Karhu Basketin vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Kauhajokisten korinalusta tulee olemaan ensi kaudella väkivahva, sillä myös mestaruuden takuumiehiin lukeutunut Simeon Carter jatkaa seurassa.

24.5.2022 09:55 Korisliiga

Ventoniemi ja Waxlax jatkavat Lahti Basketballin paidassa

Lahtelaisseura on käyttänyt sopimuksien optiovuodet Henri Ventoniemen, 26, ja Ricky Waxlaxin, 22, kanssa.

20.5.2022 11:11 Korisliiga

Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

Näytä lisää vastaavia