Emma Tuominen valittiin NAIA:n All-American-joukkueeseen kunniamaininnalla

30.3.2022 11:50 Yhdysvaltojen pienten yliopistojen sarjassa NAIA:ssa Emma Tuominen valittiin All-American-joukkueeseen kunniamaininnalla. Tässä artikkelissa on koottu suomalaispelaajien kaudet Pohjois-Amerikan ylipistosarjoissa – muualla kuin NCAA:n ykkösdivisioonassa.

Emma Tuominen keräsi palkintoja Atlantin takana. Kuva kaudelta 2016-17. Kuva: Ville Vuorinen.

NAIA (Naiset)

Graduate student -statuksella Indiana Techissä pelannut Emma Tuominen valittiin NAIA:n All-American -joukkueeseen kunniamaininnalla (WBCA NAIA Coaches' All-America Honorable Mention). Tuominen valittiin lisäksi konferenssinsa WHAC:n jaetuksi vuoden pelaajaksi (WHAC Co-Player of the Year) sekä puolustusviisikkoon (WHAC All-Defensive Team).

Tuomisen keskiarvot oli 14,8 pistettä ja 7,5 levypalloa ottelua kohden. Indiana Tech selvisi NAIA:n lopputurnauksen ensimmäiselle kierrokselle asti, mutta Pikeville pudotti indianalaiset leikistä ulos. Indiana Tech voitti konferenssissaan sekä runkosarjan että lopputurnauksen mestaruuden.


Ronja Orpo ja Northwestern Ohio eivät päässeet WHAC:n lopputurnaukseen, kun kausi päättyi jo helmikuussa. Northwestern voitti konferenssiotteluistaan vain yhden 20 ottelusta. Orpo tilastoi keskimäärin 5,4 pistettä ja 2,6 levypalloa ottelua kohden 25 ottelussa, joista 19 hän oli aloitusviisikossa.


NAIA (Miehet)

Eetu Villa ja Roosevelt päättivät kautensa CCAC:n lopputurnaukseen, jonka välierissä Roosevelt hävisi Olivet Nazarenelle. Seniorikaudellaan Villa tilastoi keskimäärin 6,9 pistettä ja 2,1 levypalloa 16 ottelussa, joista 10 hän oli aloitusviisikossa.

NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics) on pienten ylipistojen sarja Yhdysvalloissa.


NCAA II (Naiset)

NCAA:n kakkostasolla Fanny Hulmi ja West Florida pääsivät Gulf South -konferenssin lopputurnauksen, mutta joukkue hävisi ensimmäisellä kierroksella Delta Statelle. Seniorikaudellaan Hulmi tilastoi keskimäärin 3,3 pistettä ja 2,3 levypalloa ottelua kohden 25 ottelussa, joista kahdessa hän oli aloitusviisikossa.


Vera Lauhaluoma ja Goldey-Beacom päättivät kautensa jo helmikuussa, kun joukkue ei päässyt Central Atlantic Collegiate -konferenssin lopputurnaukseen. Lauhaluoma tilastoi keskimäärin 1,5 pistettä ja 1,8 levypalloa 22 ottelussa, joista yhdessä hän oli aloitusviisikossa.


NCAA II (Miehet)

Jaakko Juusela ja University of Sciences jäi ulos lopputurnauksista, kun USciences päätti kautensa konferenssissaan rekordiin 4 voittoa ja 14 tappiota. Tulokaskaudellaan Juusela tilastoi keskimäärin 3,1 pistettä ja 3,0 levypalloa 19 ottelussa, joista 5 hän oli aloitusviisikossa.

NCAA II (National Collegiate Athletic Association II) on Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n kakkosdivisioona.


NJCAA (Naiset)

Janette Hanni ja Eastern Wyoming kausi päättyi NJCAA:n Region IX:n finaaliottelun tappioon Casper Collegea vastaan. Toista kauttaan pelannut Hanni valittiin NJCAA:n lopputurnauksen joukkueeseen (NJCAA All-Tournament Team). Hanni tilastoi keskimäärin 11,1 pistettä, 2,4 levypalloa ja 2,1 syöttöä 20 ottelussa, joista jokaisessa hän oli aloitusviisikossa.


Latifa Amzil ja Chipola Collegen kausi taas päättyi NJCAA:n ensimmäisellä kierroksella, kun Tyler Junior College veti pidemmän korren. Tulokaskaudellaan Amzil tilastoi keskimäärin 0,7 pistettä ja 1,0 levypalloa 20 ottelussa.


NJCAA (Miehet)

Nikolas Gustavson ja Eastern Wyoming College etenivät aina NJCAA:n Region IX:n puolivälieriin saakka, mutta tie tyssäsi Otero Collegeen. Ensimmäisen kautensa päättänyt Gustavson tilastoi 12,4 pistettä ja 3,9 levypalloa ottelua kohden 29 ottelussa, joista 27 hän oli aloitusviisikossa.

NJCAA (National Junior College Athletic Association) on Yhdysvaltojen yliopistosarja, johon osallistuvat community, state ja junior colleget.


NJCAA III (Miehet)

Fede Federiko ja Northern Oklahoma Tonkawa päättivät kautensa NJCAA III:ssa Region 2:n puolivälierissä, kun NOC Tonkawa hävisi NOC Enidille. Tulevaksi kaudeksi West Virginian yliopistoon NCAA:n ykköstasolle siirtyvä Federiko tilastoi keskimäärin 11,7 pistettä ja 8,6 levypalloa 29 ottelussa, joista hän oli aloitusviisikossa kaikissa muissa paitsi yhdessä ottelussa.

NJCAA III (National Junior College Athletic Association III) on Yhdysvaltojen yliopistosarja, johon osallistuvat community, state ja junior colleget. Kyseessä on NJCAA:n kolmostaso.


CCAA, Kanada (Naiset)

Kanadan puolella Reetta Tulkki ja Brandon hävisi Canada Westin lopputurnauksessa ensimmäisellä kierroksella Albertalle. Tulkki oli kaudella joukkueensa paras pistenainen 12,1 pisteellä ja 3,1 levypallolla 17 ottelussa, joista jokaisessa hän oli aloitusviisikossa.

CCAA (Canadian Collegiate Athletic Association) on Kanadan yliopistojen urheilun kattojärjestö.

Asiat

 
21.3.2023 10:26 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana putosivat NCAA:n lopputurnauksesta – Saga Ukkonen ja Texas Tech voittoon WNIT:ssä

NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa viimeinenkin suomalainen naispelaaja putosi ulos leikistä, kun Henna Sandvik ja Indiana kärsivät tappion Miamille. Saga Ukkonen ja Texas Tech sen sijaan etenivät jatkoon WNIT:ssä.

20.3.2023 09:10 NCAA

Olivier Nkamhoua 27 pistettä, kun Tennessee pudotti Duken NCAA:n lopputurnauksessa

NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa, March Madnessissä, Olivier Nkamhoua pelasi 27 pisteen huippupelin, kun Nkamhoua ja Tennessee kaatoivat Jacob Grandisonin Duken ja etenivät 16 parhaan joukkoon.

20.3.2023 08:46 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana enää pinnalla viikonlopun jälkeen NCAA:n lopputurnauksessa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa Henna Sandvik ja Indiana on viikonlopun jälkeen enää suomalaisista naispelaajista mukana turnauksessa. Indiana kohtaa tänään toisella kierroksella Miamin.

17.3.2023 08:07 NCAA

Nkamhouan, Grandisonin ja Federikon yliopistot selvisivät March Madnessin ensimmäisistä peleistä jatkoon

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa, March Madnessissä, suomalaispelaajien yliopistot pysyivät hengissä ensimmäisten pelien jälkeen. Olivier Nkamhouan edustama Tennessee ja Jacob Grandisonin Duke kohtaavat toisensa seuraavalla kierroksella.

13.3.2023 11:27 NCAA

Grandison, Nkamhoua ja Federiko jatkavat March Madnessiin eli NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n miesten lopputurnaukseen valittiin kolmen suomalaispelaajan yliopistot, kun Jacob Grandisonin edustama Duke, Olivier Nkamhouan Tennessee ja Fede Federikon Pittsburgh jatkavat pelejään March Madnessissä.

13.3.2023 09:59 NCAA

Peräti viisi suomalaista naispelaajaa NCAA:n lopputurnaukseen – Arike konferenssinsa vuoden puolustuspelaaja

Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n naisten lopputurnauksessa nähdään peräti viisi suomalaispelaajaa, kun Sara Bejedin, Janette Aarnion, Henna Sandvikin, Liisa Taposen ja Cia Eklöfin yliopistot saivat paikan March Madnessiin. Elina Arike taas valittiin C-USA:n vuoden puolustuspelaajaksi.

10.3.2023 08:58 NCAA

Grandisonin, Nkamhouan ja Amzilin yliopistot vielä pystyssä March Madnessin kynnyksellä

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA lähestyy loppuhuipennustaan, kun käynnissä ovat konferenssien lopputurnaukset. Jacob Grandisonin Duke, Olivier Nkamhouan Tennessee ja Mustapha Amzilin Dayton ovat vielä pystyssä ja kamppailevat valtakunnallisesti lopputurnauspaikasta.

8.3.2023 09:23 NCAA

Sandvikin ja Bejedin yliopistot putosivat konferenssin lopputurnauksissa – Eklöf ja Washington State konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa naisten puolella March Madness on kovassa vauhdissa, kun Henna Sandvikin ja Sara Bejedin yliopistot putosivat konferenssien lopputurnauksissa. Cia Eklöfin edustama Washington State taas teki jättiyllätyksen, kun joukkue eteni konferenssimestaruuteen asti.

3.3.2023 08:43 NCAA

Olivier Nkamhoua ja Tennessee kahdella voitolla SEC:n runkosarjan viimeiseen viikonloppuun

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n kauden kalkkiviivat ovat edessä, kun Olivier Nkamhoua oli hyvässä vireessä Tennesseen napatessa kaksi voittoa. Valtakunnallisesti 12. rankattu Tennessee lähtee konferenssinsa runkosarjan viimeiseen viikonloppuun kaksi voittoa taskussaan.

2.3.2023 08:53 NCAA

March Madness lähestyy – Emerita Mashaire heitti kauden ennätyspisteensä NCAA:ssa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa konferenssien lopputurnauksen ovat oven takana. Emerita Mashaire kuuluu menneen viikon suomalaisonnistujiin, kun Mashaire heitti kauden uudeksi ennätyksekseen 16 pistettä Buffalon voittaessa Bowling Greenin.

24.2.2023 11:40 NCAA

Sara Bejedi ja Florida State voittoputkessa ACC:n runkosarjan viimeiseen viikonloppuun

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja valtakunnallisesti 23. rankattu Florida State lähtevät Atlantic Coast -konferenssin (ACC) runkosarjan viimeiseen viikonloppuun kolmen pelin voittoputkessa.

23.2.2023 10:20 NCAA

Fede Federiko keräsi kahdesti kaksinumeroiset pistelukemat Pittsburghille

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Fede Federiko oli jälleen vauhdissa Pittsburghin riveissä keräämällä kaksinumeroiset pistelukemat viimeisen viikon kahdessa ottelussa.

17.2.2023 08:46 NCAA

Elina Arike vauhdissa, kun UTEP nappasi kaksi konferenssivoittoa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Elina Arike heitti kahdesti kaksinumeroiset pistelukemat, kun UTEP voitti kahdesti peräkkäin Conference USA:n otteluissa.

16.2.2023 09:58 NCAA

Fede Federiko ankkuroi Pittsburghin puolustusta, kun Panthers venytti voittoputkensa kuuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Fede Federiko erottautui jälleen puolustuksellaan, kun Pittsburgh voitti kaksi ottelua menneen viikon aikana Atlantic Coast -konferenssissa. Olivier Nkamhoua ja Tennessee taas voittivat valtakunnallisesti ykköseksi rankatun Alabaman.

10.2.2023 09:43 NCAA

Olivier Nkamhouan edustamalle Tennesseelle kaksi tappiota ja yksi voitto konferenssiotteluissa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa valtakunnallisesti kuudenneksi rankattu Olivier Nkamhouan edustama Tennessee kärsi viimeisen reilun viikon aikana kaksi tappiota ja nappasi yhden voiton SEC:ssä.

8.2.2023 09:03 NCAA

Teresa Seppälä pokkasi jo seitsemännen MAAC:n viikon tulokkaan tittelin

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Sienan Teresa Seppälä jatkaa erinomaista tulokaskauttaan, kun Seppälä palkittiin jo seitsemännen kerran – ja viidennen kerran peräkkäin – MAAC:n viikon tulokkaaksi.

3.2.2023 09:39 NCAA

Elina Arike vauhdissa, kun UTEP nappasi maistuvan voiton 21. rankatusta Middle Tennesseestä

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa naisten puolella Elina Arike tehtaili 20 pistettä, 8 levypalloa ja 4 torjuntaa, kun UTEP voitti 21. rankatun Middle Tennesseen. Teresa Seppälä taas valittiin jo kuudennen kerran MAAC:n viikon tulokkaaksi.

1.2.2023 10:03 NCAA

Olivier Nkamhoua runnoi uudeksi piste-ennätyksekseen NCAA:ssa 27 pistettä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Olivier Nkamhoua väänsi 27 pistettä, 8 levypalloa ja kolme syöttöä, kun Tennessee voitti Texasin. Viikon alussa Tennessee nousi NCAA-joukkueiden rankingissa peräti toiseksi.

27.1.2023 10:09 NCAA

Vahvoja otteitaan jatkavalle Teresa Seppälälle jo viides konferenssin viikon tulokkaan palkinto

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä jatkoi vahvoja otteitaan Sienan yliopistossa, kun hänet valittiin jo viidennen kerran tällä kaudella MAAC:n viikon tulokkaaksi.

25.1.2023 09:28 NCAA

Fede Federikolta kaksi vahvaa esitystä ACC:n kärkijoukkoa uhkaavan Pittsburghin riveissä

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa miesten puolelle viimeisen viikon aikana Fede Federiko pelasi kaksi vahvaa ottelua Pittsburghin aloittavana sentterinä. Pittsburgh on nyt kovatasoisen ACC:n kuudennella sijalla kuudella voitolla ja kolmella tappiolla.

Näytä lisää vastaavia