Eemi Luukkonen johti Kauhajoen kolmanteen voittoon – Lahti avasi vihdoin pistetilinsä

21.10.2023 20:15 Korisliiga-voittoja ottivat tänään Kauhajoki, BC Nokia ja Lahti Basketball. Nokia porskuttaa sarjakärkenä, kun taas Lahdelle voitto oli kauden ensimmäinen.

Eemi Luukkonen oli tulessa Kauhajoen vierasvoitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kouvot taipui kotonaan Kauhajoen käsittelyssä luvuin 79–88. Peli pysyi alusta loppuun tiukasti vieraiden hallussa, vaikka kolmannella jaksolla joukkueet kävivätkin vain kahden pisteen päässä toisistaan.

Kauhajoen sankari voitossa oli Eemi Luukkonen, joka upotti uransa korkeimman saldon, 21 pistettä. Luukkonen oli terässä myös puolustuspäässä napaten kaksi riistoa.

– Kouvot tulee kovaa ja skoraa hyvin, ja olimme valmistautuneet siihen. Olen oppinut, että kun tuo vähän tunnetta ja energiaa pelaamiseen, niin peli lähtee rullaamaan siitä. Kun saa herätettyä itseään tilanteisiin, niin muu joukkue tulee mukana, Luukkonen kommentoi ottelun jälkeen.

Vahvan tilin keräsi myös joukkuetoveri Courtney Fortson, jolle merkittiin 13 pistettä, yhdeksän levypalloa ja kahdeksan koriin johtavaa syöttöä, vaikkakin tilille kertyi myös valitettavat viisi menetystä.

Kouvojen vahvin lenkki korinteossa oli penkiltä aloittanut Quanterrius Jackson, joka teki 21 pistettä ja saalisti kahdeksan levypalloa ja viisi riistoa.

Kumpikin joukkueista on nyt voittanut kolme ottelua viidestä.

Ottelutilastot

BC Nokia Korisliigan kärjessä

BC Nokia haki vierasvoiton Joensuusta ja nosti näin voittotilinsä neljään. Se oikeuttaa Nokian nyt Korisliigan kärkipaikkaan, vaikkakin tasapisteissä Seagullsin ja Korihaiden kanssa. Kataja Basket hävisi illan ottelun niukasti 81–85 hallittuaan peliä ensin suurimman osan ajasta.

Voittajajoukkueelle illan vahvin lenkki oli laituri Both Gach, joka tuli peliin penkiltä mutta ehti taiteilla tilastoihinsa 22 pistettä, kuusi levypalloa ja viisi syöttöä.

Katajan puolella sen sijaan parastaan antoivat Nike Sibande 24 pisteellä ja 12 levypallolla sekä Tuomas Hirvonen 17 pisteellä ja kahdeksalla syötöllä.

Kolmeen pisteeseen jäänyt Henri Permanto kommentoi tappiota:

– Aika katastrofaalinen peli kotiyleisön edessä. Meille kertyi 19 menetystä tänään, ja vastustajan 18 hyökkäyslevypalloa on myös sellainen lukema, jota pitää parantaa seuraavaan otteluun.

Ottelutilastot

Lahden voittotili vihdoin auki

Lahti Basketball onnistui neljän tappion jälkeen avaamaan voittotilinsä ja teki sen kotonaan Kobria vastaan luvuin 88–83.

Hyökkäyksen johtohahmona voittajajoukkueessa nähtiin amerikkalaistakamies Harrison Cleary, joka upotti 34 pistettä ja jakoi viisi syöttöä. Myös Erik Sajantila jatkoi erinomaisia otteitaan keräämällä 21 pistettä ja viisi levypalloa.

– Lapua ei kyllä päästänyt meitä helpolla, mutta ensimmäinen voitto tuntuu todella hyvältä. Nilkkani hieman pyörähti toisen jakson lopussa, mutta selvittiin ehkä säikähdyksellä. Puolustuksemme ratkaisi tänään ottelun meille, Sajantila kommentoi Ruudun haastattelussa.

Kobrien paras pistemies oli Joona Tuomala, joka onnistui vaihtomiehen roolissa auttamaan joukkueettaan peräti 24 pisteellä. Kyseessä oli pelaajan uraennätys, mutta tunnelmaa toki latisti, että se tuli tappio-ottelussa. Kobrat on nyt alkukauden osalta voittanut kaksi peliä viidestä.

Ottelutilastot

 
8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia