Edon Maxhuni siivitti Pärnun välieriin

23.4.2021 09:52 Edon Maxhuni oli jälleen Pärnun avainpelaaja, kun joukkue raivasi tiensä Viron liigan välieriin. Itävallassa Anton Mirolybovin, Aleksi Koskisen ja Daniel Dolencin on lähellä finaalipaikkaa.

Edon Maxhunin Pärnu eteni Viron liigan välieriin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viron liigassa pudotuspelit alkoivat ja Edon Maxhunin Pärnu eteni välieriin voittamalla Tallinna Kalev/TLÜ:n suoraan 2-0.

Ensimmäisessä pelissä Pärnu otti kotikentällään 88-76 (42-43). Maxhuni teki takuuvarmaa työtä 13 pisteen, neljän levypallon ja neljän syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

Toisessa pelissä Pärnu joutui tiukoille, mutta se vei viimeisen neljänneksen 31-10 nousten lopulta 78-68 (28-35)-voittoon. Maxhuni heitti ottelussa 19 pistettä joista yhdeksän päätösneljänneksellä. Hänen tilastoihin kirjattiin myös kaksi levypalloa ja viisi syöttöä.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden otti tiukan otteen finaalipaikasta voittamalla Oberwart Gunnersin 86-80 (54-42). Daniel Dolenc merkkautti 11 pistettä, viisi levypalloa ja riiston. Swans johtaa ottelusarjaa 2-0.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg haki komean 81-68 (37-35)-vierasvoiton Limogesin vieraana. Strasbourg jatkaa sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän Aix-Maurienne taipui Gries-Oberhoffenin vieraana 83-89 (43-43). Kantonen ahkeroi 28 minuutissa kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja riisto. Ilari Seppälä oli sivussa lievän loukkaantumisen takia, mutta hänen odotetaan palaavan takaisin tositoimiin lähiaikoina. Aix-Maurienne on sarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

NM1:ssä Marius van Andringa palasi pelikentille, mutta se ei riittänyt siivittämään Lorientia voittoon, kun Lorient hävisi Toulouselle 59-90 (24-46). Van Andringa kasasi kolme pistettä ja kolme levypalloa.
Ottelutilastot

Hollannin liigassa Joonas Lehtoranta lähenteli jälleen tupla-tuplaa 11 pisteen, kolmen levypallon, kahdeksan syötön ja kahden riiston tilastoilla, mutta siipirikkoinen Feyenoord hävisi ylemmän jatkosarjan viimeisessä ottelussa Donarille 80-99 (38-42). Feyenoord sijoittui viidenneksi ja kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Landstede Hammersin.
Ottelutilastot

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Näytä lisää vastaavia