Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen finaaleihin – Alexander Madsen mestaruudessa kiinni

15.5.2022 20:39 Edon Maxhunin Heroes Den Bosch eteni Hollannin liigan finaaliin ja Mikael Jantusen Oostende teki saman tempun Belgiassa. Alexander Madsenin VEF Riika on sen sijaan voiton päässä Latvian mestaruudesta.

Edon Maxhuni johdatti Heroes Den Boschin Hollannin finaaleihin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Heroes Den Bosch raivasi Donar Groningenin tieltään suoraan kolmessa ottelussa. Heroes voitti toisen ottelun 73-67 (38-28) Maxhunin saadessa tilastoihin viisi pistettä, viisi levypalloa ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Kolmannessa Maxhuni oli joukkueensa paras pistemies 17 pisteen saalilla Heroesin voittaessa 81-72 (44-34). Maxhuni järjesteli joukkuekavereilleen seitsemän koria ja nappasi kaksi levypalloa. Heroes kohtaa finaalissa Leidenin.
Ottelutilastot

Oostende jätti Mons-Hainautin ilman mahdollisuuksia edeten finaaliin niin ikään kolmessa ottelussa. Toisessa ottelussa Oostende otti selvän 78-63 (31-34)-voiton. Mikael Jantunen heitti kuusi pistettä ja täydensi tilastojaan kahdella levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Oostende ei jättänyt mitään sattuman varaan myöskään kolmannessa ottelussa napaten finaalipaikan selvällä 90-48 (45-25)-voitolla. Jantuselle merkittiin neljä pistettä, seitsemän levypalloa, syöttö ja torjunta.
Ottelutilastot

Topias Palmin Limburg United eteni Belgian ja Hollannin yhteisliigassa kolmannelle pudotuspelikierrokselle voitettuaan Spirou Basketin yhteispistein 160-136. Limburg United varmisti jatkopaikan voittamalla toisen osaottelun 76-61 (41-33). Palmi sai viisi merkintää piste- ja levypallosarakkeisiin. Limburg saa seuraavalla kierroksella vastaansa Donar Groningenin.
Ottelutilastot

Okko Järven kausi tuli päätökseen, vaikka Phoenix Bryssel voitti Antwerpen Giantsin 92-85 (41-39). Phoenix hävisi kuitenkin ensimmäisen osaottelun 63-95 ja putosi näin yhteispistein 155-180. Järvi jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä.
Ottelutilastot

VEF Riika otti tiukan otteen Latvian mestaruudesta voitettuaan toisen kerran Ventspilsin voittolukemien ollessa 89-65 (46-37). Madsen kantoi kortensa kekoon seitsemällä pisteellä, kahdeksalla levypallolla ja kahdella torjunnalla. VEF johtaa finaalisarjaa 2-1.
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Bonn otti kahden voiton etulyöntiaseman Hampuri Towersista Saksan Bundesliigan puolivälierissä. Ensimmäinen ottelu meni jatkoajalle, mutta Bonn rutisti lopulta niukan 100-98 (91-91, 41-42)-voiton. Ottelu ratkesi entisen Vilpas-pelaaja Javontae Hawkinsin viimeisen sekunnin kolmen pisteen heittoon.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa ottelussa ei ihan samanlaisia sydämentykytyksiä nähty, kun Bonn voitti 89-81 (37-46).
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Itävallassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden pääsee puolustamaan mestaruuttaan napaten välierässä kolmannen voittonsa Oberwart Gunnersista numeroin 99-79 (53-28). Swans kohtaa finaalissa runkosarjan voittaneen Wienin.
Ottelutilastot

Espanjassa saatiin runkosarja päätökseen ja Sasu Salinin Teneriffa nappasi tärkeän voiton kaataessaan Andorran 77-75 (44-28). Salin paukutti 14 pistettä, nappasi kaksi irtopalloa sekä antoi yhden syötön. Voitolla Teneriffa nousi runkosarjassa viidenneksi ja kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Badalonan.
Ottelutilastot

Elias Valtosen Manresa piti Barcelonan pinteessä ensimmäisen puoliajan, mutta taipui lopulta 80-94 (33-40). Valtonen nakutti seitsemän pistettä ja sai myös levypallon sekä syötön. Manresa saa pudotuspelien avauksessa vastaansa Real Madridin.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan liigassa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg hävisi Pau-Lacq-Orthezille 76-88 (40-48). Strasbourg on ennen viimeistä kierrosta kuudentena.
Ottelutilastot

Jamar Wilson palasi muutaman ottelun tauon jälkeen tositoimiin ProB:n päätösottelussa, kun Boulazac hävisi Lillelle 57-66 (41-39). Wilson sai kolme merkintää sekä piste-, levypallo- että riistotilastoihin ja lisäksi syötön. Boulazac oli ProB:ssä 12.
Ottelutilastot

Susijengi kaatoi hallitsevan EM-kultamitalisti Slovenian kahdesti helmikuussa ja palaa huiman kotiyleisön eteen 30.6., kun se kohtaa tärkeässä MM-karsintaottelussa Ruotsin Espoo Metro Areenalla. Lippukauppa käy kuumana. Hanki liput nyt >>

 
1.12.2022 09:09 Suomalaiset ulkomailla

FIBA Europe Cupissa alkulohkovaihe päätökseen – Maxhunin, Palmin ja Hopkinsin joukkueet jatkoon

FIBA Europe Cupissa saatiin alkulohkovaiheet päätökseen ja suomalaispelaajista Shawn Hopkinsin, Topias Palmin ja Edon Maxhunin kamppailut jatkuvat jatkopeleissä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa on lähellä lohkovoittoa.

29.11.2022 08:42 Susijengi

Petteri Koponen Adidas Next Generation -turnauksen U18-kutsujoukkueiden päävalmentajaksi

Yksi suomalaisen koripallon historian kaikkien aikojen pelaajista, vastikään uransa Susijengissä päättänyt Petteri Koponen, 34, on kutsuttu kevättalvella pelattavan Adidas Next Generation -turnauksen kutsujoukkueiden päävalmentajaksi.

28.11.2022 10:08 Suomalaiset ulkomailla

Max Besselink saalistamassa kovaa päänahkaa

Max Besselink käytti hienosti näyttöpaikkansa hyväkseen, kun Göttingen yllätti ALBA Berliinin Saksan Bundesliigassa. Edon Maxhuni ja Sasu Salin jatkoivat vahvasti avittaen joukkueensa voittoihin.

24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

21.11.2022 10:42 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki palasivat maajoukkuetauolta kynnet teroitettuina

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki olivat loistavassa iskussa, kun miesten sarjat palasivat maajoukkuetauolta tositoimiin. Sasu Salinin sihti oli jälleen kohdillaan Espanjassa ja Edon Maxhuni lämpiää Saksassa.

16.11.2022 17:15 Susijengi

Lassi Tuovi sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä

Susijengin päävalmentajaksi kesällä noussut Lassi Tuovi, 35, jää sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä. Viimeisen lähes kolmen vuoden ajan Strasbourgia menestyksekkäästi niin Ranskan liigassa kuin FIBA Mestareiden Liigassa valmentaneen Tuovin kevääseen 2023 asti ulottuva sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

6.11.2022 22:49 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen huippuiskussa Italiassa – Aatu Kivimäki vahvana Saksassa

Mikael Jantunen pelasi erinomaisesti Trevison napatessa kauden toisen voittonsa. Aatu Kivimäki oli vahvalla pelipäällä Saksassa ja Teneriffan vahva alkukausi sai jatkoa.

6.11.2022 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni teki taikojaan Saksassa – Tuomas Iisalo vei veljesten kohtaamisen

Edon Maxhuni loisti Saksassa, kun Merlins Crailsheim nappasi kauden toisen voittonsa. Bundesliigassa nähtiin myös Iisalon veljesten kohtaaminen, jossa Tuomaksen Bonn kaatoi Joonaksen Academics Heidelbergin.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

31.10.2022 08:37 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsin loistavalle alkukaudelle jatkoa

Shawn Hopkins on aloittanut pelinsä Craiovassa vahvasti ja yhdessä Topias Palmin kanssa siivitti Craiovan kauden avausvoittoon Romanian liigassa. Espanjassa Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään, Italiassa Mikael Jantusen hyvä alkukausi sai jatkoa ja Alex Murphy tehoili Japanissa.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

24.10.2022 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin kuritti Barcelonaa 22 pisteen edestä

Sasu Salinin vauhti vain kiihtyy kohti marraskuun MM-karsintaikkunaa, kun hän paukutti 22 pistettä Barcelonaa vastaan. Remu Raitanen ja Alexander Madsen jatkoivat hyvää virettään ja Japanissa Murphyn veljekset näyttivät parastaan.

20.10.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Hopkins juhlivat FIBA Europe Cupissa suomalaiskohtaamisen voittoa

FIBA Europe Cupissa nähtiin keskiviikkona susijengiläisten kohtaaminen, kun Edon Maxhunin Merlins Crailsheim isännöi Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiovaa. Palmi ja Hopkins pääsivät kotimatkalla makean voiton kera.

19.10.2022 09:46 NBA

Lauri Markkanen ja Utah Jazz aloittavat NBA-kautensa ensi yönä Nuggetsia vastaan

NBA-kausi 2022-23 pyörähti käyntiin viime yönä Yhdysvalloissa kahdella ottelulla. Lauri Markkanen ja Utah Jazz taas aloittavat tuoreen kautensa ensi yönä, kun vastaan tulee Denver Nuggets.

17.10.2022 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat kovassa iskussa – Max Besselink sopimukseen Bundesliigaseuran kanssa

Susijengin pelaajat esittivät viikonlopun otteluissa vahvoja otteita, kun Edon Maxhuni, Sasu Salin, Mikael Jantunen, Topias Palmi ja Alex Murphy ylsivät kaksinumeroisille pisteille. 20-vuotias Max Besselink on sen sijaan tehnyt sopimuksen Bundesliigassa pelaavan BG Göttingenin kanssa.

13.10.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Elias Valtonen loistivat Mestarien liigassa

Mestarien liiga tarjosi voittoja niin suomalaispelaajille kuin valmentajille, kun Alexander Madsen ja Elias Valtonen pistivät parastaan. Myös FIBA Europe Cupin lohkovaihe saatiin vauhtiin.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

10.10.2022 09:28 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin mahtivire jatkuu – Madsenin ja Raitasen sarjakaudet käyntiin

Sasu Salinin loistava alkukausi sai jälleen jatkoa viikonloppuna, kun Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä. Sarjat saatiin käyntiin Kreikassa ja Remu Raitanen debytoi Espanjassa.

6.10.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti Mestarien liigan avauksessa – Valtosen ja Tuovin joukkueet myös voittoihin

Mestarien liigan lohkovaiheet saatiin käyntiin suomalaisten osalta tiistaina ja keskiviikkona. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Lassi Tuovi pääsivät heti voiton makuun.

Näytä lisää vastaavia