Divari A:n kausi käynnistynyt kiihkeän tasaisena

14.12.2016 Miesten I Divisioona A:n ensimmäinen puolikas on pelattu tasaisissa merkeissä. Jokainen joukkue on kasannut tililleen useampia voittoja ja otteluita on pelattu paljon myös ristiin. Kärkipaikkaa pitää hallussaan Lahti Basketball.

Märskyn Edon Maxhuni on koko sarjan pisteykkönen hurjalla lähes 27 pisteen keskiarvolla.

Jussi Eskolan luotsaama Oulun NMKY on päässyt vaikean alkukauden jälkeen hyvään vauhtiin.

Emil Osmanu Djeen on ToPon paras pistemies 15,6 pisteen ottelukohtaisella keskiarvollaan.

Jeb Ivey on sarjan syöttötilaston kolmantena 4,7 syötön keskiarvollaan. Lisäksi hän on heittänyt 17,3 pistettä ottelua kohden. Kuvat: Francois Perthuis

Kärkikolmikkona sarjassa majailevat Lahti (9-4), Espoo (8-3) ja vaikean alun jälkeen lentoon lähtenyt Oulun NMKY (8-5). Viimeisessä playoff–paikassa on kiinni ToPo (8-5).

Kun puolet runkosarjasta on kohta pelattu, lähes jokainen ottelukierros tarjoaa edelleen yllätyksiä. Yksittäiset täsmähankinnat saattavat kääntää niukat tappiot voitoiksi ja loukkaantumiset heilauttavat voimasuhteita toiseen suuntaan.

Jussi Eskolan valmennuksessa pyörivä Oulu oli voittanut ensimmäisestä viidestä pelistään vain yhden, kunnes se vahvistui De Mondre Harveylla ja Jari Vanttajalla marraskuun alussa. Siitä alkoi viiden voiton putki, joka katkesi vasta niukalla tappiolla Espoota vastaan.

Espoo Unitedin alkukausi on ollut vaiherikas ja joukkue ei heti kauden alussa ollut vahvoista yksilöistä huolimatta ihan parhaimmillaan. Joukkue on hitsautunut yhteen kauden edetessä ja kokeneiden pelaajien päästessä vauhtiin, ja United taistelee vahvasti play off-paikasta ja noususta Korisliigaan.

Juniorit pysyvät hyvin vauhdissa

Kaksi akatemiajoukkuetta JBA (Jyväskylä) HBA Märsky ovat kairanneet kovia voittoja, vaikka miesten mukana peli on kovaa. Joukkueet löytyvät sarjan keskivaiheilta sijoilta seitsemän ja kahdeksan.

Märskyn takalinjoilla dominoiva Edon Maxhuni ollut alkukauden hurjassa vireessä ja on koko sarjan pistekärki lähes 27 pisteen keskiarvolla. Vastassa hänellä on keskimäärin joukkueiden parhaat puolustajat, mutta siitä huolimatta 18-vuotias nuorukainen on osoittanut vaarallisuutensa.

Märskyn nuorista pelaajista tilastoissa loistavat myös 209-senttinen Hannes Pöllä sekä sekä syöttötilaston kuudentena oleva Lassi Nikkarinen. Pöllä on dominoinut korinalustoja 10,5 pisteen ja 9,8 levypallon keskiarvoilla. Nikkarinen on rytmittänyt Märskyn hyökkäystä 15,1 pisteen ja 4,2 syötön keskiarvoilla.

JBA:n ykkönen on ollut Miikka Marttinen, joka on joukkueensa ykkönen 13,7 pisteen ja 5,7 levypallon myötä. JBA:ta aavisteltiin sarjan heittopussiksi, mutta jyväskyläläiset ovat todistaneet toisin voittaen lähes joka toisen ottelunsa.

Kovimmat vahvistukset sarjan historiassa?

Jo kauden alla oli selvää, että divarissa nähtävät vahvistukset ovat kovan luokan pelimiehiä. Jeb Ivey palasi Espooseen, Jerald Fields vahvisti Lahtea ja suurinta tuhoa parketeilla on tehnyt yli 23 pistettä ottelua kohti viimeistellyt Pyrinnön Terrell Vinson.

Ulkomaalaisvahvistusten lisäksi myös kotimaisten pelaajien joukosta on noussut uusia vastuunkantajia.  

ToPo lähti kauteen yhdellä vahvistuksella ja menetti Nigel Mooren pitkäksi aikaa sairastuvalle. Cedric Latimer, Juuso Kauppinen sekä Emil Djeen ovat kuitenkin astuneet esiin ja tehtailleen pistekeskiarvoikseen kaksinumeroiset lukemat.

Sarjan toiseksi kovin kotimainen pistenikkari löytyy FoKoPon riveistä. Viime kauden Helsinki Seagullsissa pelannut Teemu Sulonen on heiluttanut korisukkaa 17,2 pisteen edestä ottelua kohden. Kovaa nousua tekee myös JKS:n Leo Tarjanne, joka on takonut taululle 16,2 pistettä ottelua kohden. 

  

Mahtava tunnelma divarikatsomoissa

Kovien kotimaisten pelaajien, nousevien tähtien sekä tuttujen vahvistusten myötä divarikoris kiinnostaa ja katsojat ovat löytäneet halleille.

Lahdessa otteluiden katsojakeskiarvo on yli 800 katsojaa ja joukkueen äänekäs fanilauma tuo maustetta myös vierasotteluihin. Espoo United pelaa kotiottelunsa Metro Areenalla ja kauden ensimmäisessä ottelussa ToPoa vastaan areenalle löysi tiensä yli tuhat katsojaa.

Lisätiedot: I Divisioona A
 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

12.8.2019 15:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2019-20

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2019-20 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 26.9. Divisioonat starttaavat lokakuun ensimmäisellä viikolla.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

Näytä lisää vastaavia